«Χτυπάει» και άλλα στελέχη από ΔΟΛ η Γιάννα!

Εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί για την εφημερίδα. Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως μέσα σε δύο μήνες έγινε δυνατόν να καταστραφεί το θετικό εργασιακό κλίμα, να επιβληθούν φαινόμενα εκφοβισμού, αβεβαιότητας και η πλειονότητα των δημοσιογράφων να επιθυμεί την αποχώρηση από την εφημερίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου που υποτίθεται ότι έχει στόχο να γίνει μεγάλη, η καλύτερη της αγοράς κ.λπ. Αφενός κανείς δεν λέει στους δημοσιογράφους πώς θα γίνουν η αναδιάρθρωση και η ανανέωση της εφημερίδας, αφετέρου οι πρώτες πληροφορίες που διοχετεύτηκαν εντός της εφημερίδας μεταδίδουν κλίμα διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη. Επιπλέον τα στοιχεία για το νέο φύλλο δεν πείθουν κανέναν για την πιθανότητα επιτυχίας της πρότασης στην ελληνική αγορά. Αντί δηλαδή να πεισθούν οι δημοσιογράφοι ότι πρόκειται να σωθεί η εφημερίδα, για να δώσουν και τον καλύτερο εαυτό τους, νιώθουν ότι τους αντιμετωπίζουν σαν βάρος για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν ήδη οι πρώτες προτάσεις μετεγγραφής και θεωρείται βέβαιη η πρόσληψη της Έφης Ξένου, η οποία παραιτήθηκε από το «Βήμα», ενώ αφηνόταν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να κατέβει στον «Ελεύθερο Τύπο» και «Πανδώρα» του «Βήματος»! Στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας, στην οδό Βουκουρεστίου, γίνονται αλλεπάλληλα ραντεβού με δημοσιογράφους και φημολογείται ότι θα κατέβουν στους Τράχωνες και δημοσιογράφοι από την «Καθημερινή».

Την περασμένη εβδομάδα μεγάλη κίνηση είχε το λογιστήριο, από εργαζόμενους που ενημερώνονταν για το ύψος της αποζημίωσης τους αν καταθέσουν αίτηση «εθελουσίας». Η αμήχανη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, μετά τη συνάντησή της με τον διευθυντή της εφημερίδας Λάμπρο Σμαΐλη, ενέτεινε απλώς τη σύγχυση, αφού δεν παρενέβαινε στα μείζονα προβλήματα των δημοσιογράφων, την αλλαγή του εργασιακού κλίματος, την αναδιάρθρωση της εταιρείας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο προσωπικό. Η διοίκηση το πρωί της περασμένης Δευτέρας έλαβε απόφαση να μην κρατήσει κανέναν από όσους κατέθεσαν αίτηση, για να μην τους κατηγορήσουν ότι το πρόγραμμα των αποχωρήσεων απευθύνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η αποχώρηση περισσοτέρων από 20 δημοσιογράφων οδήγησε σε διάλυση το πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και το αθλητικό. Συγκεκριμένα αποχώρησε όλο το κοινοβουλευτικό, η Μαρία Τσιντήλα, η Ρούλα Καραμπιέκου, η Νόνη Καραγιάννη, ο Γιάννης Ζαφείρης από το πολιτικό και οι Βασίλης Μπεσκένης και Ανδρέας Μαραθιάς επίσης από το πολιτικό, οι οποίοι είχαν υποβαθμιστεί. Το πολιτικό έχει σοβαρό πρόβλημα και άρχισαν τα όργανα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήθηκαν παρεμβάσεις ακόμη και στους νεοπροσληφθέντες, με αλλαγή στους όρους της σύμβασής τους. Από το αθλητικό τμήμα αποχώρησαν οι Αντώνης Μήτσος, Αλέξης Γερασιμίδης, Τάσος Επιτρόπου, Δημήτρης Ζολώτας και αναμενόταν να παραιτηθούν την Παρασκευή άλλα τρία τουλάχιστον άτομα. Από τα άλλα τμήματα αποχώρησαν η Σέσσυ Σαμόλη, επικεφαλής του κοσμικού ρεπορτάζ, η Χριστίνα Πιτουρά, επικεφαλής του επαρχιακού, η Νίνα Κομνηνού, από το ρεπορτάζ υγείας, ο Θόδωρος Δεμελής, από το πειραϊκό, δημοσιογράφοι από τη διόρθωση της εφημερίδας και γραφίστες.

Η Ένωση Συντακτών με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε δεν κατάφερε απολύτως τίποτε και οι δηλώσεις ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αντίδραση περιορίστηκαν στις γενικόλογες διακηρύξεις για «ενημέρωση» και κατοχύρωση των δημοσιογράφων στο μέλλον με θεσμικές παρεμβάσεις μετά από κύκλο επαφών με υπουργούς και πολιτικά κόμματα! Καμία δηλαδή αντίδραση απέναντι στους εκδότες και τους ιδιοκτήτες που επιβάλλουν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.


Σχολιάστε εδώ