Και η Δρούζα στον έλεγχο της Εισαγγελέως

Τα στοιχεία του δημοσιεύματος θα αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας της Ε. Ράικου. Παρά τις διαψεύσεις και τα εξώδικα, η ΕΡΤ είναι αποδεδειγμένα πλέον υπό τον έλεγχο των Εισαγγελέων… Και δικαιώνεται πλήρως το «Παρόν», που πρώτο είχε αποκαλύψει μήνες τώρα όλες αυτές τις προκλητικές συμβάσεις, που μοίραζαν τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Η Άννα Δρούζα επέλεξε να καταθέσει αγωγή κατά του «Ελεύθερου Τύπου» και της δημοσιογράφου Ντέπυς Γκολεμά, απαιτώντας αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, γιατί, όπως υποστηρίζει, βγήκαν στη δημοσιότητα προσωπικά της δεδομένα. Η απάντηση ήρθε από την εφημερίδα μία μέρα μετά. Αποκάλυψε τους όρους της σύμβασης-μαμούθ της κυρίας Δρούζα για την εκπομπή της «Η ζωή είναι παιχνίδι», ένα δημοσίευμα που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων. Η διοίκηση της ΕΡΤ για μια ακόμη φορά επέλεξε να σιωπήσει, αλλά στα παρασκήνια υπάρχει έκρηξη. Άλλος ένας χειρισμός που προστίθεται στα ήδη αρνητικά της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης, καθώς τόσο ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος όσο και το κόμμα της ΝΔ καλείται να απολογηθεί για τις επιλογές της διοίκησης. Ήδη είχε προηγηθεί παρέμβαση στην εκπομπή της κ. Δρούζα προς έλεγχο του περιεχομένου, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή υποτίθεται πως δίνει τη μάχη κατά της φτώχειας, η ΕΡΤ εγκρίνει μισθούς 2.000 και 3.000 για τηλεφωνήτριες, κομμώτριες, ψυχολόγους σε μία μόνο τηλεοπτική εκπομπή. Η εκπομπή «Η ζωή είναι παιχνίδι» με 180 επεισόδια κοστίζει ανά επεισόδιο 12.932,16 ευρώ συν ΦΠΑ (19%), σύνολο δηλαδή 2.521.780 ευρώ. Το χειρότερο όλων, που δεν επισημάνθηκε έντονα, είναι ότι η εν λόγω εκπομπή ανανεώθηκε με εξουσιοδότηση που δόθηκε στον πρόεδρο της ΕΡΤ από τα μέλη του ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης, όπως γράφει ο «Ελεύθερου Τύπος».

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως Ε. Ράικου για το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η σύμβαση της κ. Δρούζα θα πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο της Εισαγγελέως. Και σύμφωνα με τη διαδικασία θα κληθεί να καταθέσει και η διοίκηση της ΕΡΤ. Είναι φανερό πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τη διοίκηση και όλα πλέον είναι ανοιχτά. Πληροφορίες έλεγαν πως δεν αποκλείεται πλέον να ζητηθεί η παραίτηση του Χ. Παναγόπουλου.Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΕΡΤ ήταν έντονο, με βάση πληροφορίες ότι ενδιαφέρεται να κατέβει στις πολιτικές εκλογές. Ο τρόπος μιας ενδεχόμενης αποχώρησής του από την ΕΡΤ θα έχει μεγάλη σημασία.

Έγκαιρα από το «Π» το κόστος

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το «Π» δημοσίευσε έγκαιρα, πριν από 10 μήνες, στις 14.5.06, το κόστος της εκπομπής και την ανανέωση της για τη φετινή σεζόν 2006-07. Γράφαμε τότε πως: «Η εκπομπή της Άννας Δρούζα ανανεώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εκπομπή θα μεταδίδεται και την επόμενη χρονιά με συνολικό κόστος για την ΕΡΤ 2.733.333 ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ». Ήταν η εποχή που ανανεώθηκε και το παιχνίδι «Τοις Μετρητοίς», την ίδια περίοδο που οι ανεξάρτητοι παραγωγοί έδωσαν τη συνέντευξη Τύπου για τις πρακτικές που ακολουθεί η ΕΡΤ.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός όπως αποκάλυψε το «ΔΕΣ» στις 4.2.2007, είναι πως η πρώην παραγωγός της εκπομπής Θεοδώρα Νικολάου κατέθεσε αγωγή, η οποία και εκδικάστηκε, εναντίον της της εταιρείας «ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («D.N.A») και της Άννας Δρούζα διεκδικώντας το ποσό των 78.540 ευρώ, για την αμοιβή που δεν έλαβε, και 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η Θ. Νικολάου είχε συμφωνήσει με την Ά. Δρούζα να αναλάβει την οργάνωση της παραγωγής για 180 επεισόδια, στη διάρκεια της τηλεοπτικής περιόδου από 1-7-2005 μέχρι 30-6-2006, με αντάλλαγμα το ποσό των 78.540 ευρώ (66.000 ευρώ + ΦΠΑ 19%), καθώς και τις δαπάνες για τα έξοδα παραγωγής. Το αντάλλαγμα θα καταβαλλόταν τμηματικώς σε 11 δόσεις, των 6.000 ευρώ μηνιαίως + ΦΠΑ 19%. Η δε πρώτη δόση θα καταβαλλόταν μέχρι το τέλος Αυγούστου 2005 και η τελευταία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2006. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της αγωγής βρίσκεται, όπως μαθαίνουμε στις προτάσεις που κατέθεσε η Θ. Νικολάου. Σ’ αυτές περιγράφεται γιατί έγινε η μεταστροφή της εκπομπής προς θέματα που θυμίζουν την παλιά εκπομπή της.


Σχολιάστε εδώ