Σήμα κινδύνου για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Αν δεν πληρώσεις για την κυκλοφορία σου δεν έχεις τύχη. Είναι ενδεικτική η κίνηση του «Έθνους», που λέγεται πως έκανε μια συμφωνία της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ απευθείας με τη FOX για τις ταινίες του Τ. Μποντ, τις οποίες διανέμει από την περασμένη Κυριακή. Το ερώτημα είναι αν η αύξηση της κυκλοφορίας του θα μπορέσει να καλύψει το κόστος της συμφωνίας ή αν θα επιβαρύνει με ζημίες την εταιρεία.

Το «Θέμα» εξακολουθεί να κερδίζει τις περισσότερες Κυριακές την πρώτη θέση, με έναν συνδυασμό επιθετικού δημοσιογραφικού περιεχομένου, DVD και προσφορών, που συνήθως είναι καλύτερες από εκείνες του «Βήματος», που έχουν από πίσω τους και ένα ολόκληρο συγκρότημα. Φαίνεται όμως πως η πίεση των οικονομικών είναι τέτοια που δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη και για το «Βήμα», γι’ αυτό και ίσως προσφέρει πακέτο ντοκιμαντέρ σε DVD που έχει δώσει ήδη το National Geographic. Η αύξηση της κυκλοφορίας, λόγω των προσφορών (DVD, περιοδικά), της «Καθημερινής» στα 210.000 φύλλα, σε συνδυασμό με τις νέες προσφορές του «Έθνους» είχαν αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στην πέμπτη θέση.

Βεβαίως πρέπει να επισημανθεί πως πλέον δεν τίθεται θέμα δημοσιογραφικού περιεχομένου. Υπάρχει ένας εμπορικός ανταγωνισμός ο οποίος επιβάλλει τη διανομή των καλύτερων DVD ή άλλων έξυπνων προσφορών και υποβαθμίζει δραματικά το περιεχόμενο. Στις λίγες περιπτώσεις όπου υπάρχουν ακόμα κάποια ενδιαφέροντα ρεπορτάζ ή συνεντεύξεις, τόσο το καλύτερο για την εφημερίδα.


Σχολιάστε εδώ