Ο Λαλιώτης (και σήμερα) θα είναι εκεί -ο Γιώργος θα τολμήσει;

– Αυτό που πρέπει να θεωρείται σίγουρο, είναι πως ο Κ. Λαλιώτης σήμερα θα παρευρίσκεται στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο ΣΕΦ. Μέχρις εκεί. Και αυτό αφορά την πρόθεση του Λαλιώτη και προφανώς εντάσσεται στη γνωστή και επαναλαμβανόμενη τοποθέτησή του, ότι «εγώ ποτέ δεν αποχώρησα» και «επιστρέφουν όσοι έχουν αποχωρήσει».

Αυτό λοιπόν θα κάνει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι παρών και θα παρακολουθήσει την ομιλία του Γιώργου. Και το θεωρεί, όπως μας τόνισε, αυτονόητο.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι ο Λαλιώτης δεν θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά ομιλία του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και στην ομιλία του στην Πάτρα τον περασμένο Σεπτέμβρη, ήταν επίσης παρών, όπως και σε άλλες ομιλίες.

Αντίθετα, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το τι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Θα απευθύνει κάποια «ειδική» πρόσκληση στον Κ. Λαλιώτη να αναλάβει κάποιον, συγκεκριμένο και -φυσικά- κεντρικό κομματικό ρόλο εν όψει των επόμενων εκλογών; Θα περιοριστεί σε κάποια γενική πρόσκληση «πανστρατιάς», στην οποία θα εντάσσεται μεν κι ο Λαλιώτης, αλλά χωρίς κάποια ειδική αναφορά; Ή… θα σιωπήσει;

Γεγονός είναι πως ο Γιώργος έχει γίνει αποδέκτης δύο εισηγήσεων:

– Σύμφωνα με ορισμένους συνεργάτες του, θα πρέπει να τον καλέσει «ειδικά και συγκεκριμένα» σήμερα, όπως είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής με την επιστροφή του Γ. Σουφλιά, δημιουργώντας όρους πολιτικής πανστρατιάς και νικηφόρας πορείας.

– Αντίθετα και σύμφωνα με κάποιες άλλες εισηγήσεις, αν κάτι τέτοιο γίνει, αφενός θα είναι ομολογία φόβου εν όψει επικείμενης εκλογικής ήττας και αφετέρου θα «σκεπαστεί» επικοινωνιακά το πρόγραμμα, στο οποίο ο Γιώργος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Οπότε… ας το αφήσει «και βλέπουμε»…

Σε κάθε περίπτωση και με τη σημερινή -έτσι κι αλλιώς- παρουσία του Κ. Λαλιώτη στο ΣΕΦ, γεγονός είναι ότι η μπάλα «έχει περάσει στο γήπεδο του Γιώργου»…

…και ένα θρίλερ με την Άννα…

Τις προηγούμενες ημέρες πάντως εξελίχθηκε παρασκηνιακά ένα ιδιότυπο θρίλερ με την υπεύθυνη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, την Άννα Διαματοπούλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο Γιώργος έγινε αποδέκτης εισηγήσεων διαγραφής της Άννας, επειδή στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τότε που είχαν καταγραφεί οι σοβαρές διαφωνίες για τα θέματα της Παιδείας, είχε τονίσει πως αισθάνεται ανεπαρκής να βγει στα ΜΜΕ και να υπερασπιστεί τις θέσεις του Κινήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε στα σοβαρά να προχωρήσει στη διαγραφή της Α. Διαμαντοπούλου!

Και τούτο, επειδή όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε κυριαρχήσει στο επιτελείο του το κλίμα:

– Να θυσιάσουμε κάποιον «μεγάλο» για να… φουσκώσουν τα πανιά μας!

Στο πλαίσιο αυτού του κλίματος είχαν «συζητηθεί» τα ονόματα της Διαμαντοπούλου και του Βενιζέλου. Και το «καταλυτικό» (!) επιχείρημα κατά της Διαμαντοπούλου του ήρθε κουτί!

Ωστόσο επικράτησαν στο τέλος ψυχραιμότερες σκέψεις. Μάλλον επικράτησε… το προφανές. Ότι δηλαδή θα ήταν -κυριολεκτικά- αυτοκτονία να διαγραφεί η υπεύθυνη του προγράμματος ελάχιστες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή του, κάτι που άλλωστε θα ακύρωνε εντελώς και την πολιτική βαρύτητα του ίδιου του προγράμματος.

Κατά τις πληροφορίες μας, έγινε και ειδική παρέμβαση εξωπολιτικού παράγοντα προκειμένου να μην προχωρήσει η διαγραφή της Άννας.

Κάπως έτσι αποφεύχθηκε μια πολιτική ανοησία (το λιγότερο…).

Πάντως η Α. Διαμαντοπούλου πληροφορήθηκε τις -ακυρωθείσες τελικά- προθέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και εξέφρασε τη δυσφορία της…


Σχολιάστε εδώ