Κοντομηνάς: Να είστε γενίτσαροι για μένα

«Να είστε γενίτσαροι για μένα και θα γίνω κι εγώ γενίτσαρος για εσάς». Με τη φράση αυτή ο Δ. Κοντομηνάς ήθελε να δώσει το στίγμα της συνεργασίας που επιδιώκει με τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του Alpha το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μιλώντας στους εργαζόμενους, θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι το κανάλι θα πουληθεί και θα γίνουν απολύσεις.

Μίλησε σε όλο το προσωπικό με τον γνωστό συναισθηματικό τρόπο, αλλά έδωσε και ειδήσεις. Ότι το κεντρικό δελτίο πρέπει να αλλάξει και να αποκτήσει περισσότερα ρεπορτάζ. Ότι θα είναι «κυβερνητικό», γιατί το κανάλι είναι με την κάθε κυβέρνηση, με την αρχή ότι θέλει το καλό του τόπου και της χώρας. Ότι θα βγαίνει σταθερά στις 00.15 τα μεσάνυχτα το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων και εξετάζεται η επιμήκυνση του μεσημεριανού. Ότι θα ενταχθούν πολιτικές εκπομπές στο πρόγραμμα. Ανακοίνωσε μάλιστα την παροχή μπόνους για τα τρία καλύτερα ρεπορτάζ του μήνα. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι κάποια στιγμή θα περάσει το κανάλι σε μεγάλο όμιλο του εξωτερικού. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν φθάνει να θέλει η νύφη πρέπει να θέλει και ο γαμπρός», χωρίς να ξεκαθαρίσει ποια είναι η νύφη και ποιος ο γαμπρός. «Εσείς εμένα θα ξέρετε, εγώ είμαι εδώ για εσάς», ήταν η φράση του. Αμφισβήτησε τις μετρήσεις της AGB και ζήτησε από το προσωπικό προσπάθεια για να πάνε στην πρώτη θέση.

Αυτά που δεν είπε ο πρόεδρος του Alpha είναι τι θα γίνει στις ειδήσεις. Η φράση που χρησιμοποίησε, να προσπαθήσουν «ως το καλοκαίρι», έδωσε την εντύπωση ότι το μοντέλο που έχει δημιουργηθεί στο κανάλι λειτουργεί με καλά αποτελέσματα. Το προβάδισμα του Νίκου Κακαουνάκη είναι εμφανές και το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε στην αποχώρηση του Γιώργου Τράγκα είναι χαρακτηριστικό για το κλίμα. Ο Γ. Τράγκας, ενώ αρχικά δήλωσε πως παραιτήθηκε, κάνοντας φασαρία ότι του «έκλεισαν τα μικρόφωνα» όταν βγήκε ο Λάκης Λαζόπουλος στο δελτίο, δύο μέρες μετά εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να παραμείνει στο κανάλι. Η απάντηση όμως του κ. Κοντομηνά ήταν αρνητική. Αυτό που σχολιάστηκε ευρέως στην Κάντζα είναι ότι ο Γ. Τράγκας δεν είχε μεν συμβόλαιο με το κανάλι αλλά είχε λάβει χρήματα. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε όταν υπέβαλε την παραίτηση του, λέγοντας πως δεν χρωστάει και δεν του χρωστάνε. Η επόμενη μέρα για τις ειδήσεις, μετά και την ομιλία Κοντομηνά, κρίνεται από δύο παράγοντες. Από την τηλεθέαση του δελτίου και την παρέμβασή του στην πολιτική επικαιρότητα. Εξάλλου η δήλωση του ιδιοκτήτη ότι «είμαστε κυβερνητικοί» δεν άφησε πολλά περιθώρια για την πολιτική γραμμή του καναλιού.


Σχολιάστε εδώ