Αποστολικά και… άλλα

Αν, σύντροφοί μου, η απάντηση στα γκάλοπ είναι οι συγκεντρώσεις των περίπου 1.000 ή και λίγο πιο κάτω σε Καστοριά και Κοζάνη, τότε, σύντροφοι, χάσαμε.

Ποιος υπουργός έχει μπει ξανά στο στόχαστρο του Μαξίμου, γιατί έχει κάνει για δεύτερη φορά οικογενειακό λάθος;

Ποιος υπουργός είναι ο πρόεδρος των εξωσυζυγικών σχέσεων των σεμνοταπεινάδων και γιατί;

Ποιος υπουργός κυκλοφορεί με αδαμιαία περιβολή στους παράδεισους των όμορφων ματιών της και δεν υπολογίζει ούτε όφιδες ούτε μήλα, παρά μόνον την Εύα του;

Για ποιον υπουργό λένε οι φίλοι του ότι πρέπει να κάνει οικονομία δυνάμεων, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες;

Καλά να πάθουν στο ΠΑΣΟΚ, αφού είχαν δύο πανέμορφα μάτια και τα έφαγε ο υπουργάρας.

Εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη, παρά την έλλειψη νερού, δεν θα χρειαστούν κουτάλι για να πνιγούν, διότι αυτοί θα πνιγούν και στην ξηρασία.

Ποιος υπουργός έχει μεγάλες φουρτούνες από το διπλό ταμπλό που το παίζει;

Ποιος υπουργός κάνει νεανικά όνειρα για την όμορφη γραμματέα του;

Έτσι είναι συντρόφισσα, στην πολιτική ζωή όταν απομακρυνθείς για λίγο διάστημα, σε ξεχνούν όλοι και όλες. Ας πρόσεχες.

Όποιος διαφωνεί με τις θέσεις του κόμματος πάει σπίτι του, λένε οι ΠΑΣΟΚοι άνθρωποι του προέδρου. Αλήθεια, ποιος έχει σωστή θέση για το άρθρο 16. Ας μας απαντήσουν και αμέσως θα το σταματήσουν το καλαμπούρι, διότι εκτός θέσεων του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρόεδρός του. Ας προσέχουν λίγο παραπάνω τι διοχετεύουν.

Την Κυριακή, μετά την εκκλησία, πάμε για μνημόσυνο. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι εγκέφαλοι της νέας εποχής και θα κάνουν μνημόσυνο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, διότι η κηδεία έπεται. Μα, είναι δυνατόν, Κυριακή 11 η ώρα να γίνεται συγκέντρωση; Καθόλου μυαλό δεν έχουν στο κρανίο τους οι άνθρωποι.

Από τους πιο σεμνούς και ταπεινούς βουλευτές της ΝΔ είναι ο βουλευτής Χίου, Γιάννης Πίττας. Ο άνθρωπος με μια κουβέντα του σε κερδίζει… και μάχεται με πάθος για την πατρίδα του, τη Χίο, που λατρεύει.

Ο Κινέζος αναμένεται
να χτυπήσει σύντομα
στο ΠΑΣΟΚ…

Με πήρε ένας γέρος Κρητικός και μου είπε να γράψω μια μαντινάδα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και φυσικά δεν του χαλάω χατίρι.
Βενιζέλο μας Βαγγέλη,
είσαι η χρυσή εφεδρεία
και με γράμματα μεγάλα
θα σε γράψει η ιστορία.

Πω… πω κάτι ποντίκια που φεύγουν από το μπαταρισμένο καράβι…

Ποιος είναι ο κληκλής του ΠΑΣΟΚ και γιατί τον αποκαλούν έτσι οι σύντροφοί του;

Αλήθεια, «πράσινοι» σύντροφοι, εσείς που απεργάζεστε σενάρια για αλλαγή πριν από τις εκλογές, δεν φοβόσαστε ότι σας έχουν πάρει χαμπάρι; Ή το έχετε αποφασίσει και δεν παίρνετε προφυλάξεις;

Ο Γιώργος δεν φεύγει με τίποτα, να μου το θυμηθείτε…

Ποιοι πρώην κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταφέρουν την αγωνία τους σε γνωστό κορυφαίο «γαλάζιο» υπουργό; Αρ… συμπέθερε, αν ήσουν ΠΑΣΟΚ πόση πέραση και συμπάθεια θα είχες… Βλέπεις και οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ θέλουν τον Προκόπη τους.

Σιγά την αποκάλυψη: υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος αξιωματικός που βγαίνει στο ίντερνετ και ζητάει γκόμενους. Αλήθεια, πόσοι άλλοι τύποι βγαίνουν στη Συγγρού ντυμένες και το πρωί διαχειρίζονται τις τύχες μας στις μεγάλες γραφειάρες τους; Έλεος…

Για κάποιους υπάρχει η Συγγρού και για κάποιους άλλους το ίντερνετ.

Αλήθεια γιατί ξεχνάτε, σύντροφοι, κραγμένες «πράσινες» αδελφές που διαχειρίζονταν δισ., το έλα να δεις; Με αυτές τις πονηριές εξουσία γιοκ…

Μάλλον η Μαριέττα πάει Ευρώπη ως επίτροπος, επιστρέφει ο Δήμας και όλα μέλι γάλα…

Όταν γίνει ανασχηματισμός ο Φώλιας, ο πιο ευρωπαίος υπουργός που πέρασε ποτέ από ελληνική κυβέρνηση, θα αναλάβει το νέο υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Επενδύσεων. Θυμηθείτε το, ο Καραμανλής έχει δικαιωθεί πλήρως για την επιλογή του φίλου του στο υπουργείο.

Γκρίζα ζώνη ο Άη Στράτης για τους Τούρκους. Θυμάται κανείς ποιος πρωθυπουργός είναι των γκρίζων ζωνών; Ή χάσαμε όλοι μας την «καταλληλότερη» μνήμη που μας χρειάζεται σήμερα;

Ποιος είναι ο Αδάμ της κυβέρνησης ή συγγνώμη ο Εύας της κυβέρνησης; Και εδώ δεν πρόκειται για υπουργό με ιδιαιτερότητα αλλά 100% άντρα, ο οποίος έχει βρει την Εύα του και ζούνε στους επτά ουρανούς και παραδείσους.

Καλά, στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να λύσουν τη δική τους ανασφάλεια και θα λύσουν το δικό μας Ασφαλιστικό; Χα, χα, χα ας γελάσω…

Σας το έχω γράψει και σας το ξαναγράφω. Δεν χρειάζονται πολλοί, αρκούν 10.000 για να πάνε έξω από το σπίτι του Βαγγέλη και να του φωνάζουν: Βαγγέλη, σώσε την παράταξη…

Τώρα δικαιωνόμαστε όλοι εμείς που φωνάζαμε τότε. Άσε να φάει τη σφαλιάρα ο Σημίτης, να καταλάβει πόσο δεν τον γούσταρε ο κόσμος και μετά να ερχόταν ο Γιώργος σαν λυτρωτής.

Όταν κάνεις ένα λάθος βήμα, χαλάει ο βηματισμός σου και μοιραία πέφτεις. Έτσι είναι τα πράγματα, σύντροφε Γιώργο.

Ωραίο το κόλπο με το στήσιμο των διαγραφών από τους γνωστούς τύπους που είναι πρόθυμοι για όλα. Μόνο τώρα τους πήρανε νωρίς χαμπάρι και έτσι η ιστορία ξεφούσκωσε πριν φουσκώσει.

Μου το είπε γνωστός «πράσινος», ότι ο Γιώργος θέλει μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία, αλλά όχι αυτές. Και εμείς θέλουμε τον Γιώργο, αλλά όχι αυτόν, μου είπε.

Ποιον σύντροφο του Γιώργου τον λένε ασυνείδητο και γιατί; Αυτός πρωτοστάτησε στη διαγραφή Κουλούρη. Αλλά μήπως ο κύριος είναι ΠΑΣΟΚ για να έχει συνείδηση;

Αλήθεια, μπορώ να ανοίξω κι εγώ ένα εκλογικό κέντρο και να κάνω τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, σύντροφοι, όπως το κάνει και ο Μπίστης; Αλλά εγώ πού να βρω λεφτά;

Αγαπητέ Στέφανε Τζουμάκα, μπορώ να μάθω πού βρήκαν λεφτά τα ρετάλια της Αριστεράς, όπως έλεγε ο Πάγκαλος, και ανοίγουν εκλογικά κέντρα;

Αυτό δεν είναι πρόγραμμα αλλά μοντάζ και αντιγραφές, μου είπε «πράσινος» γνώστης και ο νοών νοείτω. Δηλαδή η Άννα πρέπει να πάρει όσκαρ στο μοντάζ, μου απάντησε και έφυγε.

Το πήρε το χρίσμα στα Χανιά η γνωστή οδοντίατρος Λίτσα Κουρουπάκη, παρά τις αντιδράσεις των νυν βουλευτών, και έτσι θα είναι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές. Σιγά σιγά στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να κλείνουν τα ψηφοδέλτια…

Αν πάντως στα Χανιά έκλεισε το θέμα, δεν συμβαίνει το ίδιο στη Θεσσαλία που μόλις ακούει ο Γιώργος δυο τρία παντελώς άγνωστα γυναικεία ονόματα και μάλιστα διά στόματος της Άννας, γελάει με την ψυχή του. Είπαμε ανανέωση αλλά όχι και ξεφτίλα.

Κίμων ο στρατάρχης. Το 70% του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τη διαγραφή του, το 70% τον ανέβασε στην 8η θέση… Και μετά μου λένε εμένα ότι οι καρδιές και οι συνειδήσεις είναι για πέταμα. Όχι, κύριοι της νέας εποχής, αυτά είναι η ζωή μας.

Στρινούγκ την έκαναν την υπόθεση οι «πράσινοι», οι ψυχές όμως ζητούν δικαίωση…

Όποιος ανακατεύεται με τα στρινγκ γίνεται κοκορομυαλάκης…

Από τη μια σας αντιγράφουν, από την άλλη σας κλέβουν και στο τέλος οι προτάσεις σας διαφέρουν. Σταθεροποιηθείτε, σύντροφοι.

Καλά, εδώ δεν έχετε θέσεις για το τι ακριβώς σας έκανε η ΝΔ και στο τέλος διαμαρτύρεστε ότι σας κλέβουν.

Ωραίος ο Ρουσόπουλος:

Εμείς δεν κάνουμε συλήσεις σε εκκλησίες. Μπράβο σου, Θόδωρε, που σέβεσαι αν μη τι άλλο αυτό που δεν σέβονται οι «πράσινοι» σύντροφοι. Την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Ποιον υπουργό αποκαλούν Πόντιο Πιλάτο και γιατί; Παρ’ όλο που δεν έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο, συμπεριφέρεται σαν Πόντιος Πιλάτος για όλα τα θέματα του υπουργείου του.

Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ