Υψηλές αμοιβές – χαμηλά ποσοστά!

Το ερώτημα που τίθεται είναι για τα κριτήρια, καθώς αν ισχύει η αρχή πως η ΕΡΤ δίνει υψηλές αμοιβές για να απαντήσει στον ανταγωνισμό -παρά το γεγονός ότι λαμβάνει το ανταποδοτικό τέλος- τότε πώς είναι δυνατόν να δίνονται τόσο υψηλά ποσά σε εκπομπές με χαμηλή θεαματικότητα ή σε πρόσωπα που κατέχουν επί της ουσίας ανενεργούς θέσεις.

Στη λίστα υπάρχει παρουσιάστρια η οποία αμείβεται με το μικτό ποσό των 10.100 ευρώ για μία εβδομαδιαία εκπομπή με χαμηλά ποσοστά θεαματικότητας. Η εκπομπή προσδιορίζεται από το έγγραφο ως «επιτυχημένη», χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την κρίση.

Υπάρχουν ακόμη δύο παρουσιάστριες εβδομαδιαίων εκπομπών οι οποίες λαμβάνουν 6.560 ευρώ (μεικτά) και 5.000 ευρώ (μεικτά) αντιστοίχως.

Δημοσιογράφος στην υπηρεσία του προέδρου λαμβάνει το ποσό των 8.400 ευρώ (μεικτά), ενώ δύο πρόσωπα στη διεύθυνση των διεθνών εκπομπών λαμβάνουν το ποσό των 7.000 ευρώ (μεικτά) έκαστος, παρότι έχουν διαφορετικές θέσεις. Στον τομέα ενημέρωσης υπάρχει πρόσωπο που λαμβάνει 7.630 ευρώ (μεικτά) και άλλη με 6.550 ευρώ (μεικτά), ένα άλλο πρόσωπο, που απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω υπόθεσης που σχετίζεται με την κάλυψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, λαμβάνει το ποσό των 4.850 ευρώ (μεικτά) για άλλη θέση. Υπάρχει ακόμη δημοσιογράφος που πληρώνεται με 4.400 ευρώ ως αρχισυντάκτρια εβδομαδιαίας εκπομπής και άλλη που παίρνει 3.800 ευρώ μεικτά, επίσης ως αρχισυντάκτρια, αλλά και υπεύθυνη έκτακτων αφιερωμάτων. Άλλη πάλι παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια καθημερινής εκπομπής στη δορυφορική λαμβάνει 3.700 ευρώ (μεικτά). Ακόμη στέλεχος που υμνούσε τον εκσυγχρονισμό αμείβεται με 3.500 ευρώ (μεικτά).

Η δεύτερη λίστα περιλαμβάνει 45 εργαζόμενους αποκλειστικής απασχόλησης με την ΕΡΤ για το 2007, με τρομερές ανισότητες. Το υψηλότερο ποσό, 5.000 ευρώ (μεικτά), το λαμβάνει παρουσιάστρια κι ακολουθεί άλλος παρουσιαστής με 5.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν ικανοί δημοσιογράφοι που εργάζονται στο ραδιόφωνο, λαμβάνοντας με καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης το ποσό των 1.600 ευρώ μεικτά. Στη λίστα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που λαμβάνουν για αποκλειστική σχέση εργασίας ποσό μεταξύ 2.000 – 3.000 ευρώ, δηλαδή όσα πήραν (3.000 ευρώ) δύο γραμματείς ανώτατου στελέχους της ΕΡΤ για την προσφορά τους στη Eurovision…


Σχολιάστε εδώ