Νέο κόμμα ανακοινώνει ο Παπαθεμελής

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι ένα ποσοστό 10% του εκλογικού σώματος αυτού του χώρου δεν εκφράζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα και αναζητά πολιτική διέξοδο. Αντικειμενικοί παρατηρητές επισημαίνουν επίσης ότι εάν υπάρξει μια σοβαρή και ευρεία πολιτική κίνηση από τις παρυφές της Κεντροδεξιάς (Παπαθεμελής) μέχρι τις παρυφές της Κεντροαριστεράς, που εκφράζεται από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΔΗΚΚΙ και άλλες προσωπικότητες και με δεδομένη τη σημερινή αρνητική συγκυρία απέναντι στον δικομματισμό, το 3% των ψήφων όχι μόνο είναι εφικτό αλλά δημιουργούνται προϋποθέσεις και για πιο φιλόδοξους στόχους.

Στη συνέντευξη ο κ. Παπαθεμελής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανακοινώσει το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κόμματος και θα δηλώσει τη συμμετοχή του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια.

Κατά την πορεία των εξελίξεων πιστεύεται ότι με τη νέα κίνηση Παπαθεμελή θα συμπαραταχθούν ή θα συμπράξουν και πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται από ομίλους και συνδέσμους, καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι προϋπόθεση συμπαράταξης των δυνάμεων αυτών είναι ο προοδευτικός και κοινωνικός χαρακτήρας του νέου σχήματος.


Σχολιάστε εδώ