Επικίνδυνος ο επικεφαλής της ΕΡΤ

Αξίωσε τη φίμωσή μας. Του απαντάμε, δεν θα την έχει. Ποτέ!

Ζήτησε τη σιωπή μας. Του απαντάμε, δεν θα την έχει. Ποτέ!

Του αρέσει, δεν του αρέσει, θα ακούει τη φωνή μας (και τις αποκαλύψεις μας) μέχρι να παγώσει η κόλαση.

Εξηγούμαστε:

Δεν δημοσιεύουμε το κείμενό του γιατί ιταμότατα το απαίτησε. Το δημοσιεύουμε για να μάθει ο κόσμος και η κυβέρνηση, αν δεν τον έχει πάρει χαμπάρι, ποιος είναι αυτός που διευθύνει τη δημόσια τηλεόραση της χώρας και ποιος είναι αυτός που διαχειρίζεται εν λευκώ (;) τεράστια ποσά που προέρχονται από τους έλληνες φορολογουμένους.

Ο βαρύτατα εκτρεπόμενος κύριος δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα. Είναι ή δεν είναι ΔΥΟ εισαγγελείς που ερευνούν το μεγάλο φαγοπότι στην ΕΡΤ επί των ημερών του; Στο ερώτημα-φωτιά σιωπά. Δεν απαντά.

Ιδού το φασιστικό κείμενο που δεν θα το έγραφε ούτε ο περιβόητος συνταγματάρχης-αρχιλογοκριτής της χούντας Βρυώνης. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να μελετήσει αυτήν τη νεοφασιστική πρόκληση.

«Όπως γνωρίζετε στην εφημερίδα σας στην στήλη, ”Τυπολογίες” στις 28/2/07 με καταφανή παραβίαση κάθε αρχής δημοσιογραφικής δεοντολογίας, συνεχίσατε την αρθρογραφία σας σε βάρος της ΕΡΤ, αφού ρητά αναγράφετε ότι το άρθρο είναι συνέχεια ”των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων σας”.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εντελώς αόριστα και χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και αποδεικτικά στοιχεία το άρθρο σας έχει τίτλο ”Εισαγγελείς κάνουν ανακρίσεις για το φαγοπότι στην ΕΡΤ”.

Διερωτάται ευλόγως κάθε αναγνώστης, εάν πράγματι διενεργείται οποιαδήποτε έρευνα από εισαγγελείς, η οποία προφανέστατα είναι μυστική, πώς η εφημερίδα σας έχει τις σχετικές πληροφορίες και εφ’ όσον σας τις διοχετεύουν άμεσα εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες, γιατί δεν δημοσιεύετε συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα των ατόμων που κλήθηκαν ήδη για κατάθεση.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν ασχολείσθε με την ΕΡΤ εντός του πλαισίου του εξυπακουόμενου ενδιαφέροντος σας για την προάσπιση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος, αλλά συστηματικά και αβασάνιστα παρέχετε αρωγή και αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή στην προφανή προσπάθεια από κάποιους κύκλους δημιουργίας δυσμενών εντυπώσεων σε βάρος της ΕΡΤ, Υπηρεσίας του ευρύτερου δημόσιου Τομέα που έχει υποχρέωση τήρησης των αρχών της αντικειμενικότητας, της πολυφωνίας και της διαφάνειας.

Σας πληροφορούμε ότι η ΕΡΤ λειτουργεί με βάση τις αρχές της χρηστής διοίκησης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, ενόψει της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης με αποκλειστικό στόχο την εκπλήρωση του σκοπού της με την ανάπτυξη, κατά γενική παραδοχή, των υπηρεσιών της στις νέες τεχνολογίες και την διάκριση της σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αντίθετα εσείς συμμετέχετε άμεσα, σκόπιμα και σχεδιασμένα με συνεχή αρθρογραφία στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος της ΕΡΤ, παραθέτοντας συνεχώς στοιχεία κατά τρόπο που δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για το σκοπό που υπηρετεί η ΕΡΤ, ως και για τον τρόπο και την νομιμότητα λειτουργίας της.

Είναι προφανές ότι έχετε ξεχάσει το ρόλο σας να λειτουργείτε δημοσιογραφικά και ως αυτόκλητος βοηθός εισαγγελέας συμμετέχετε σε αποκάλυψη στοιχείων για έρευνα που φέρεται να διενεργείται και που κατά νόμο είναι απόρρητη. Και μάλιστα κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας απέχετε συστηματικά, παρά τη συνεχή σε βάρος της ΕΡΤ αρθρογραφία σας, από την υποχρέωσή σας να λαμβάνετε ταυτόχρονα και τη δική μας άποψη, πριν από την δημοσίευση αόριστων και χωρίς τεκμηρίωση στοιχείων.

Ύστερα από τα παραπάνω

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την παράνομη και την αντίθετη προς την καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη συμπεριφορά σας

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως: α) Παύσετε άμεσα να δημιουργείτε με την συνεχή αρθρογραφία σας, εντυπώσεις σκανδάλων και κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ και μάλιστα με καταγγελίες γνωστών και μη κατονομαζομένων προσώπων και για στοιχεία έρευνας η οποία είναι μυστική, εάν πράγματι διενεργείται έρευνα και β) Δημοσιεύσετε άμεσα, χωρίς περικοπές και χωρίς ενδιάμεσους σχολιασμούς την παρούσα στο επόμενο φύλλο σας και στην ίδια στήλη, όπως οφείλετε με βάση το δημοσιογραφικό σας καθήκον. Και σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμεθα κάθε εν γένει νομίμου δικαιώματός μας για την μείωση της φήμης και του κύρους της ΕΡΤ, ως και για την επιδίωξη αποκατάστασης κάθε θετικής και αποθετικής μας ζημίας».


Σχολιάστε εδώ