εδώ Πειραιάς

*** Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός δράσης της διετίας 2005-2006 του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας και Πειραιά που περιλαμβάνει συνολικά 15 ΟΤΑ του λεκανοπεδίου. Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, με τη συνεργασία των μελών του ΔΣ, κατάφερε να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι η δύναμη του συνδέσμου από 11 δήμους που ήταν πρόπερσι, το 2006 έφτασε στους 15, αφού εντάχθηκαν σ’ αυτόν και οι δήμοι Αιγάλεω, Ν. Σμύρνης, Πετρούπολης και Ταύρου. Στα επιτεύγματα του συνδέσμου συγκαταλέγονται η πυρασφάλεια του όρους Αιγάλεω, η σύνταξη μελέτης για ίδρυση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 Mwp, η εξόφληση του έργου της κατασκευής κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων, η έναρξη της διαδικασίας αναπλάσεως του όρους Αιγάλεω, οι ενέργειες για αντιμετώπιση της ηχορρύπανσης στους δήμους που έχουν ενταχθεί στον σύνδεσμο κ.λπ.

Όλα αυτά ας τα έχουν υπ’ όψιν τους όσοι θεωρούν ότι ο σύνδεσμος υπολειτουργεί και «βλέπουν» τις ηγετικές τους θέσεις αποκλειστικά… ως μέσον βιοπορισμού…

*** Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη δεν θα γίνει την τρέχουσα τετραετία στον Κορυδαλλό. Ο δήμαρχος, Σταύρος Κασσιμάτης, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να παραμείνουν «παγωμένα» κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα δημοτικά τέλη στον δήμο, κάνοντας πράξη την προεκλογική του δέσμευση και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Διάκου. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος αναφερόμενος στο «πάγωμα» των τελών, τόνισε: «Ανταποκριθήκαμε σε ένα πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των δημοτών μας, που έχουν επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, χωρίς έως τώρα να απολαμβάνουν το ανάλογο επίπεδο υπηρεσιών. Ο Κορυδαλλός θα γίνει καθαρή πόλη, κρατώντας τα τέλη στα ίδια επίπεδα, με χρηστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, όπως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

*** Περίπου ως… Λουδοβίκος την έχει δει ο γραμματέας του δήμου κ. Οικονομόπουλος. Αφήνει τους συμβούλους και τους αντιδημάρχους να περιμένουν με την ώρα έξω από το γραφείο του για να… συναντήσουν τον «ηγεμόνα»! Ακόμα και ο «Νέστορας» του συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Β. Βουράκης -που ήταν και δημαρχεύων- είχε… στηθεί έξω από το γραφείο του… σαν ζητιάνος! Δεν φταίει όμως ο Οικονομόπουλος. Φταίνε οι αιρετοί που δεν ξέρουν να κρατάνε τη θέση τους. Και κάθονται και ακούνε την Αρετή που τους λέει να περιμένουν. Δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί είναι αιρετοί, οι εκλεκτοί του πειραιώτικου λαού και ο Οικονομόπουλος είναι ένας απλός υπάλληλός τους; Τι κάθονται και του κάνουν… ρεβεράντζες;

*** Τελικά το διάστημα που έλειπε από τον Πειραιά ο δήμαρχος πού ήταν; Μόνο στις ΗΠΑ ή και κάπου αλλού;

Απλώς ρωτάμε…

*** Ο Βασίλης Βουγιουκλάκης ήταν ο μόνος από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που παρέστη στην κηδεία του Γ. Βαρθολομαίου. Μαζί του ήταν ο αντιδήμαρχος του Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χουρβαλάς. Στην ίδια… παρέα ήταν και ο Γ. Καραχάλιος.

*** Σε ανάπηρη γυναίκα, πεθερά γνωστού επιχειρηματία του Πειραιά, «ξεσπά» εδώ και κάποιους μήνες, ο γνωστός ως «Ράμπο» της Παλλήνης, ο επονομαζόμενος «Κάλαχαν» της ανατολικής Αττικής. Τόσο είναι το μένος του που όταν οι τρομοκράτες είχαν «κτυπήσει» την αμερικανική πρεσβεία και η όλη η ΕΛΑΣ έτρεχε για την ανακάλυψη των ενόχων και τη συλλογή στοιχείων, εκείνος είχε στείλει όχι ένα και δύο αλλά έξι περιπολικά στο σπίτι της ανάπηρης επειδή, κατά την άποψή του, έχει πολεοδομικές παραβάσεις!

Δηλαδή το μόνο μέλημά του είναι πώς θα πάρει… γαλόνια και πώς θα εξοικονομήσει… βαθμούς, τη στιγμή που στην ανατολική Αττική έρπονται οι φήμες για «καλύψεις», μίζες και άλλα… περίεργα.

Πάντως, επειδή οι καταγγελίες έχουν φτάσει… ψηλά, ήδη γίνονται, διακριτικά, έρευνες για περιουσιακά στοιχεία τους και τα κάθε είδους… έσοδα των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Γιατί όταν η μισή ανατολική Αττική είναι… γεμάτη αυθαίρετα είναι τουλάχιστον περίεργο να εξαντλούν κάποιοι την αυστηρότητά τους σε ένα και μόνο άτομο το οποίο μάλιστα έχει και κινητικά προβλήματα.


Σχολιάστε εδώ