Φοβάται νύχτα… Βαρθολομαίου η ΝΔ!

Φυσικά η εξήγηση βρίσκεται στο ότι ο Γ. Βαρθολομαίος δεν ήταν απλώς ένα εκ των ηγετικών στελεχών της ΝΔ, αλλά επί σειράν ετών ο έμπιστος ταμίας του κόμματος, ο οποίος διαχειριζόταν όλες τις χρηματοδοτήσεις (μυστικές και φανερές) και γνώριζε τα πάντα γύρω από τα οικονομικά!

Ως ταμίας του κόμματος επί σειράν ετών και διαχειριστής των μυστικών λογαριασμών και των «μαύρων κονδυλίων» τα οποία έχουν όλα τα κόμματα, πολλοί κρίσιμοι λογαριασμοί ήταν στο όνομά του, πέραν εκείνων των λογαριασμών που ήταν σε δύο ονόματα!

Ο θάνατος του Γ. Βαρθολομαίου δημιουργεί οικονομικές εμπλοκές στη ΝΔ, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην ανάληψη των χρημάτων του κόμματος τα οποία βρίσκονταν σε λογαριασμούς με το όνομά του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και επί εποχής κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν και τότε υπήρξε μια ανάλογη περίπτωση και οι τότε κυβερνώντες… έτρεχαν και δεν έφθαναν!

Ανησυχία όμως υπάρχει και γιατί τίποτε δεν αποκλείει να ανοίξουν οι φάκελοι μεγάλων προμηθειών του ΙΚΑ και να γίνει προσεκτικό «ξεσκάλισμα», ειδικά σ’ εκείνους που αφορούν συμβάσεις δισεκατομμυρίων, καθώς είναι κοινή η εκτίμηση ότι τον τελευταίο λόγο για τέτοιου μεγέθους αναθέσεις τον έχει η διοίκηση του ΙΚΑ και απλώς το διοικητικό συμβούλιο επικυρώνει τις εντολές που έχει όπως και η Διεύθυνση Προμηθειών.

Κορυφαία ανάθεση που έγινε από το ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια ήταν η εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε με 7,4 δισ. δρχ. και έφθασε στο τέλος στα 34 δισ.! Μάλιστα από το έργο αυτό εξαιρέθηκαν σημαντικοί τομείς δραστηριοτήτων όπου οι εργασίες ξαναπληρώθηκαν (!), και στη συνέχεια ιδιωτικοποιήθηκαν και… εκχωρήθηκαν στον Κόκκαλη! Μεταξύ των υπηρεσιών που δόθηκαν στην Intracom είναι το «184» (νούμερο με το οποίο «κλείνονται» και καθορίζονται τα ραντεβού) και η έκδοση-κατάρτιση αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων.

Ένα άλλο σημείο που προβληματίζει την ηγεσία της ΝΔ και την κυβέρνηση είναι μήπως αποκαλυφθούν ή ερευνηθούν κάποιες υποθέσεις μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ των οποίων τα χρέη «πάγωσαν». Μεταξύ άλλων αναφέρεται και η υπόθεση γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιείται στους τομείς της οδικής βοήθειας και των διαγνωστικών κέντρων και έχουν «παγώσει» χρέη του προς το ΙΚΑ ύψους 700 εκατ. δρχ.!

Αποκαλυπτική για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα παρόμοια η κατάθεση του πρώην διοικητή, Γρηγόρη Σολωμού, στον ανακριτή, που τη δημοσιεύουμε παρακάτω.

Όλα αυτά δίνουν μια νέα τροπή στην υπόθεση, αλλά και ξεχωριστό ενδιαφέρον, μια και εκτιμάται πως όσο ξετυλίγεται το… κουβάρι του τραγικού τέλους του Γ. Βαρθολομαίου, τόσο περισσότερες αποκαλύψεις θα «βγαίνουν»!

Η «στενή σχέση» Βρακατσέλη – Χαρισίου

Αποκαλύψεις όμως θα γίνουν και για τις… δραστηριότητες της «πέτρας» του σκανδάλου, της Θωμαΐδας Βρακατσέλη, η οποία ήταν… πανταχού παρούσα σ’ όλες τις… μεγάλες υποθέσεις του ιδρύματος, παρότι ο βαθμός και οι τίτλοι σπουδών της δεν δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο. Από το 1998 η κυρία αυτή είχε καταφέρει να έχει «ανοιχτή γραμμή» με την τότε υποδιοικήτρια κ. Χαρισίου, στην οποία είχε ανατεθεί το έργο της παρακολούθησης της εγκατάστασης του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος του ΙΚΑ. Οι δύο τους είχαν αναπτύξει ιδιαίτερα «στενή σχέση», με αποτέλεσμα να ενισχύεται διαρκώς η θέση της Βρακατσέλη, μια και επί Νεκτάριου η Χαρισίου ήταν στα μέσα και στα έξω. Μάλιστα, για να ελέγχει τις προμήθειες, «έτρωγε» όλους τους διευθυντές Προμηθειών, για να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον τομέα. Όταν ανέλαβε διοικητής του ΙΚΑ ο Γ. Βαρθολομαίος μέσα σε 3 χρόνια άλλαξε τρεις φορές τους διευθυντές Προμηθειών. Αρχικά τοποθέτησε την κ. Γιαννίρη, στη συνέχεια την αντικατέστησε με τον κ. Αθανασόπουλο, τον οποίο αντικατέστησε στη συνέχεια η σημερινή διευθύντρια κ. Μιχαηλίδου, την οποία ο Γ. Βαρθολομαίος είχε φοιτήτρια! Η Μιχαηλίδου όμως φαίνεται ότι δεν επελέγη τυχαία για τη θέση αυτή. Γιατί εκτός από μαθήτρια του διοικητή ήταν και «κολλητή» της Θωμαΐδας! Κάτι που φαίνεται ότι… βάρυνε αποφασιστικά για την τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη νευραλγική θέση. Μια και η φίλη του Γ. Βαρθολομαίου φρόντιζε να… ρουφιανεύει όλους όσους έβρισκε μπροστά της για να τους… βγάζει απ’ τη μέση και να προωθεί άτομα που έλεγχε απόλυτα.

Το έγκλημα

Όσον αφορά τώρα τις εκτιμήσεις για το έγκλημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ούτε… τσάντα (όπως διατείνονταν κάποιοι ότι είχε μαζί του ο Γ. Βαρθολομαίος) ούτε άλλο πρόσωπο (ο ντετέκτιβ ή εκπρόσωπος εταιρείας). Στο σπίτι της περιοχής Ζωγράφου πάντως το ζευγάρι είχε ξαναπάει. Αλλά τη συγκεκριμένη ώρα, λίγο πριν από τη δολοφονία στο διαμέρισμα, αλλά και έξω απ’ αυτό, μέχρι να πάει ο δολοφόνος δεν υπήρχε κανένας. Ενδιαφέρον στοιχείο επιπλέον είναι το ότι ο Γ. Βαρθολομαίος είχε στην τσέπη του τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρήκαν οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ όταν πήγαν να τον πάρουν και τα άφησαν δίπλα του.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η υπόθεση της δολοφονίας του διοικητή του ΙΚΑ δεν είναι μια προσωπική τραγωδία για δύο οικογένειες, αλλά σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολιτικού θρίλερ το τέλος του οποίου κανένας δεν μπορεί να προδικάσει.


Σχολιάστε εδώ