«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» ΣΤΑ CASUS BELLI

Βα) Ο ΕΛΒΕΡΙΟΣ της 11ης Φεβρουαρίου 2007 (περασμένης Κυριακής) σημείωνε ότι οι Τούρκοι έχουν ήδη σχεδιάσει και εξαγγείλει τρία CASUS BELLI. 1) Για το Αιγαίο, με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τις ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ. 2) Για την ΝΑ. Μεσόγειο και τα ΚΥΠΡΙΑΚΑ-ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. 3) Για τα πετρέλαια του ΚΙΡΚΟΥΚ και τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ. Το «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ» έτσι χάραζε τους στόχους του.

β) Εξάλλου πριν «τρις αλέκτορα φωνήσαι» οι επιβεβαιώσεις από τον Σεζέρ και τον ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ υπήρξαν πανηγυρικές, αφού ο πρώτος άσκησε VETO και «ανέπεμψε» στην τουρκική βουλή νομοθέτημα για τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που δεν είχε προμετωπίδα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ενώ ο δεύτερος -με τον νου στο ΙΡΑΚ και το ΚΙΡΚΟΥΚ- διακήρυξε στην Ουάσινγκτον πως «όσοι ονειρεύονται τον διαμελισμό της Τουρκίας θα γνωρίσουν ΕΦΙΑΛΤΕΣ», αφού ο μόνος που αποφασίζει για την Τουρκία είμαστε εμείς (το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ).

γ) Όμως το πώς οι Τούρκοι θα φτάσουν μέχρι εκεί ακόμη δεν το αποφάσισαν. Το μόνο που είναι βέβαιο για την Τουρκία είναι πως είτε με τους ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ και τα ΠΑΖΑΡΙΑ ή με ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ και ΑΤΤΙΛΕΣ η γραμμή που το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ χάραξε θα επιχειρηθεί και θα περάσει αν δεν υπάρξουν αποφάσεις που να δείξουν πως στην περιοχή υπάρχουν και άλλοι.

Γα) Από την αρχή της εβδομάδος οι Τούρκοι τηλεγραφούν παντού και προειδοποιούν ότι ο Γκιούλ -που η Αθήνα δεν διανοείται μετά όσα γίνονται να του ακυρώσει το ταξίδι, όπως θα ‘πρεπε- θα συζητήσει για τη ΘΡΑΚΗ και τις ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Την ίδια ώρα αναγγέλλουν ότι θα βγάλουν περίπατο το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο -ανοικτά της Κύπρου και νοτίως της Λέσβου- και αναθέτουν στην ΤΡΑΟ (Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου) να προκηρύξει διεθνούς διαγωνισμούς εκμετάλλευσης πετρελαίου.

Αλλά στη ΝΑ. Μεσόγειο για τα κυπριακά πετρέλαια το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007 με γραπτή ανακοίνωση προχωρά στο ΝΤΑΗΛΙΚΙ ενός νέου

CASUS BELLI ισχυριζόμενο ότι: «Ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί ολόκληρη την Κύπρο… και δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει συμφωνίες για το ΕΘΝΟΣ των Τουρκοκυπρίων». Και καταλήγει με μια κανονιά-μπουρλότο για την ειρήνη στην περιοχή: «Η εμμονή στη διαδικασία αυτή θα έχει αντίκτυπο στη σταθερότητα και την ειρήνη στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο». Μ’ άλλες λέξεις ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ για την Κυπριακή Δημοκρατία.

β) Το σενάριο σε εμάς τους Έλληνες είναι γνωστό από το 1976. Το ‘δαμε και το δοκιμάσαμε με πολλές εκδοχές ακόμη και με το «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» της Ελλάδος στην υπόθεση των Ελληνικών Αιγαιακών Πετρελαίων το 1987 -αν και ακόμη και τότε εμείς δεν δοκιμάσαμε έρευνες στα Ελληνικά Πετρέλαια εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων- που ΕΤΡΕΨΕ σε ΦΥΓΗ το 1987 τον Αττίλα, του CASUS BELLI στο Αιγαίο.

Και όμως ούτε προς στιγμήν δεν περνά απ’ το μυαλό των Ελλήνων υπευθύνων ότι αν παραβιαστεί το πρωτόκολλο της Βέρνης από τους Τούρκους θα ‘ναι η ώρα για τις

ΕΡΕΥΝΕΣ του ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ εντός Ελληνικών Κυριαρχικών Υδάτων, όπως το Υπουργικό Συμβούλιο του Ανδρέα Παπανδρέου και εγώ προσωπικά είχαμε αποφασίσει να κάνουμε το 1986.

Δα) Όμως ο Γκιουλ και ο Ερντογάν, που παριστάνουν τα «καρντάσια» όλης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και τάξης, πριν ξεκινήσουν για την επίσκεψη στην Αθήνα ξέχασαν «φιλίες και κουμπαριές» και έδωσαν ένα «μπερντάκι» στην ελληνική κυβέρνηση για όσα ήδη έχει εξαγγείλει στην ΘΡΑΚΗ, ενώ de facto οργανώνουν τον δικό τους πετρελαϊκό περίπατο στο ΑΙΓΑΙΟ – προηγουμένως μίλησαν και για την ΝΑ. Μεσόγειο.

β) Σ’ αυτά βέβαια δεν υπολόγισαν ούτε επηρεάστηκαν καθόλου από το γεγονός ότι η Ελλάς άνευ όρων και διαπραγματεύσεων έχει αναλάβει -χωρίς αντάλλαγμα, ούτε καν την άρση του CASUS BELLI στο Αιγαίο- την υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων σαν ο «ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ». Έχει δηλαδή ταχθεί άνευ όρων και ορίων υπέρ της Τουρκίας σε ΟΛΑ.

Ε) Η «βελούδινη και μασκέ» Ελλάς, που στο όνομα της ευγένειας και του πολιτισμού της είναι έτοιμη να γίνει «χαλί να την πατήσουν» εχθροί και φίλοι της «περί άλλα μεριμνά και τυρβάζει». Εξάλλου βρισκόμαστε στην εποχή του ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ και γι’ αυτό δεν χαλάμε τη ζαχαρένια μας.

Απλώς ετοιμαζόμαστε για την εποχή ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΠΑΘΩΝ και τη ΣΤΑΥΡΩΣΗ των Ελληνικών και Κυπριακών συμφερόντων στο ΑΙΓΑΙΟ και την ΜΕΣΟΓΕΙΟ και υπέρ της σωτηρίας των Τουρκικών συμφερόντων στο ΙΡΑΚ. Γιατί η υποδοχή του Γκιουλ στην Αθήνα -που η Άγκυρα την έχει ανάγκη ως άλλοθι της τάχα φιλο-ευρωπαϊκής Τουρκίας !!!- ενώ οι Τούρκοι ΠΑΣΑΔΕΣ θα έχουν ξεκαθαρίσει τα τουρκικά σχέδια της Τουρκίας για την Ανατολή (το ΚΙΡΚΟΥΚ και τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ) και για τη Δύση (για το Αιγαίο και την Κύπρο – ΝΑ. Μεσόγειο), ισοδυναμεί με LAISSER FAIRΕ – LAISSER PASSE των Τούρκων παντού.

ΣΤ) Βέβαια καλά γνωρίζω ότι μιλάμε εις «ώτα μη ακουόντων» αλλά πρέπει και αυτοί να γνωρίζουν καλά ότι, εφόσον διαχειρίζονται παρόμοια θέματα, οι πολλές ευγένειες της «βελούδινης και μασκέ» Ελλάδας -που σε παρόμοια θέματα θα ‘πρεπε να έχει την πολιτική του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» και του «DO UT DES»- καταγράφονται σαν «ανεξιλέωτα εγκλήματα» κατά του Ελληνισμού, που απειλείται με αφανισμό, και γι’ αυτό ο ελληνικός λαός καταγράφει -όπως την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου- όσα οι ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ διέπρατταν τότε κατά του ΓΕΝΟΥΣ- όλα τα καμώματά τους. Γιατί όπως και τότε έτσι και τώρα είναι αποφασισμένος -και αυτό έκανε μετά με τον Εθνάρχη το 1909- να αφανίσει πρώτος αυτός τους ανάξιους ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ που απειλούσαν τους ΕΛΛΗΝΕΣ να τους αφανίσουν, πριν

ΑΥΤΟΙ προλάβουν να ΤΟΝ αφανίσουν.


Σχολιάστε εδώ