Άλμα από το Alter – Παίρνει τον Χατζηνικολάου

Ο Ν. Χατζηνικολάου επιλέγει ένα μικρότερο ως σήμερα σταθμό για να πάρει την εκδίκησή του. Η οριστικοποίηση της συνεργασίας αναμένεται να γίνει στη συνάντηση που θα έχει αυτήν την εβδομάδα με τον Γιαννίκο. Την ίδια ώρα το Mega ανακοίνωσε την πρόσληψη της Έλλης Στάη και η ΕΡΤ τον Δ. Μιχαλέλη στη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων, ενώ στον Alpha η Μάρα Ζαχαρέα μαζί με τον Ν. Κακαουνάκη πήραν πάνω τους το δελτίο, σταθεροποιώντας τα ποσοστά του. Σιγά σιγά βρίσκουν δουλειά οι «άνεργοι» σταρ και τα στελέχη των ειδήσεων…

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», λένε στο Αlter, συμπληρώνοντας πως ως το τέλος του μήνα ο Κ. Γιαννίκος θα έχει πάρει την απόφασή του. Θεωρείται όμως δεδομένη η συνεργασία με το κανάλι. Το «Π» από την αρχή είχε εκτιμήσει πως ο δημοσιογράφος θα κατέληγε στο Αlter. Ο Ν. Χατζηνικολάου θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη αν θα ξεκινάει στις 7.00 ή στις 8.00 ή αν την πρώτη ώρα θα είναι ο Άκης Παυλόπουλος και τη δεύτερη ο Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος θα πάρει και μία εβδομαδιαία εκπομπή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αμοιβή του θα φτάσει τα 40.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ο ίδιος δεν ζήτησε καμία διοικητική θέση. Ως τώρα πάντως δεν έχει υπογραφεί το συμβόλαιο, αλλά εκτιμάται πως η υπόθεση θα κλείσει ως το τέλος του μήνα. Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο Νίκος Χατζηνικολάου, συναντήθηκε με τον Γιάννη Παπουτσάνη, αλλά τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, δεν υπήρξε διάθεση για συνεργασία, στο πλαίσιο που έθετε ο ΣΚΑΪ.

Έτσι το Alter, έχοντας πάρει και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο από τον Alpha, εκτιμάται πως θα κερδίσει δύο, το λιγότερο, μονάδες από τη μέτρηση της AGB. Αν τελικώς συμβεί κάτι τέτοιο, με το 20% του κόστους του Alpha το Alter θα έχει συγκεντρώσει τα ίδια ποσοστά.

Στο MEGA η Έλλη

Έκλεισε όμως και η υπόθεση της Έλλης Στάη με το Mega. Στον ΣΚΑΪ, αν και υπήρχαν θετικές εισηγήσεις, ελήφθη η απόφαση «να μην επιστρέψουν στα παλιά» και η αναζήτηση παρουσιαστή ή παρουσιάστριας συνεχίζεται, ενώ από τις αρχές Μαρτίου βγαίνει στον αέρα και η πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Τη Δευτέρα έγινε το ραντεβού Τσίγκα – Στάη σε καλό κλίμα και την Πέμπτη εκδόθηκε η διθυραμβική ανακοίνωση συνεργασίας: «Το MEGA ανακοινώνει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι η κυρία Έλλη Στάη εντάσσεται από σήμερα στο δημοσιογραφικό δυναμικό του. Η έγκριτη δημοσιογράφος, με μακρά και ξεχωριστή παρουσία στον χώρο των ΜΜΕ, θα συμμετέχει ως πολιτική σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και θα παρουσιάζει βραδινή ενημερωτική εκπομπή». Έτσι το κανάλι αποκτάει για το μέλλον εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το δελτίο που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη. Προς το παρόν όμως η Έλλη Στάη θα συμμετέχει ως σχολιάστρια. Η δικαστική της αντιπαράθεση με τον ΑΝΤ1 συνεχίζεται, αν και αναβλήθηκε την περασμένη βδομάδα η πρώτη εκδίκαση της αγωγής, ώστε να συνεκδικαστεί με εκείνη που κατέθεσε η παρουσιάστρια.

Την Πέμπτη, με τη σειρά της η ΕΡΤ ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Δημήτρη Μιχαλέλη στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Τέλος στον Alpha επικρατεί ικανοποίηση για τα ποσοστά του δελτίου, με τους Γ. Παπαδόπουλου, Μ. Ζαχαρέα και Ν. Κακαουνάκη. Την πρώτη βδομάδα χωρίς τον Ν. Χατζηνικολάου το δελτίο είχε μέσο όρο 16,3%, τη δεύτερη 16,2% και την τρίτη 19,7%. Τα πράγματα προς το παρόν ηρέμησαν και ξεκινάει η προετοιμασία της νέας τηλεοπτικής χρονιάς. Το κανάλι θα προσπαθήσει να μεταφέρει στην τηλεόραση το μισοτελειωμένο βιβλίο του Μ. Καραγάτση «10», με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Ρένα Πιττακή.


Σχολιάστε εδώ