Γιώργο – Κώστα

Με τη δέουσα αδιαφορία αντιμετώπισαν οι πολίτες τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κοινοβούλιο με την πρόταση «μομφής» του Γ. Παπανδρέου. Και η αδιαφορία αυτή είναι αποτέλεσμα της πικρής εμπειρίας που συσσωρεύει ο πολίτης τα τελευταία χρόνια, αφού έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικοί «σκιαμαχούν» ενώ η καθημερινή του ζωή δυσκολεύει χρόνο με τον χρόνο.

Πράγματι μέσα σε μία εβδομάδα το «κορυφαίο» αυτό γεγονός ξεχάστηκε γιατί δεν ήταν στην πραγματικότητα παρά ένα «πρόσχημα» προκειμένου να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ τον σκόπελο της ψήφισης του άρθρου 16… Και βεβαίως στέλνει στις ελληνικές καλένδες τις τροποποιήσεις των άρθρων του Συντάγματος που αποτέλεσαν κεντρικές πολιτικές επιλογές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ… «Καταναλώθηκαν» κι αυτές προκειμένου να κρατηθεί «ζωντανό» το πολιτικό σκηνικό…

Βεβαίως σε επίπεδο δημοσκοπήσεων ο Κ. Καραμανλής και η ΝΔ διατηρούν ευνοϊκούς συσχετισμούς απέναντι στον Γ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ. Όμως η πολιτική αντιπαράθεση και η πολιτική κυριαρχία δεν διαμορφώνεται αποκλειστικά σε επίπεδο κορυφής.

Γιατί η κοινωνική δυσαρέσκεια όχι μόνο διατηρείται αλλά και διογκώνεται. Η καθημερινή ζωή γίνεται δυσβάσταχτη με την ακρίβεια, την ανεργία, την αποδυνάμωση των κοινωνικών θεσμών, την ανασφάλεια για το αύριο.

Αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Κ. Καραμανλή και της ΝΔ. Μπορεί να θεωρεί ο πρωθυπουργός τον Γ. Παπανδρέου «εύκολο» αντίπαλο – προσφωνώντας τον μάλιστα απρεπώς με το μικρό του όνομα στη Βουλή. Όμως δεν μπορεί να αγνοεί εσαεί το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, ο μέσος πολίτης… Γιατί τελικά θα του απαντήσει ο ίδιος ο πολίτης με τον ανάλογο τρόπο, με την ψήφο του…

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ