Ανφαίρ Ντόρας στη Θράκη

Κατ’ αρχάς επισημαίνουμε πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με ανυπολόγιστες -επαναλαμβάνουμε- προεκτάσεις και παρενέργειες σκόπιμα τα ΜΜΕ της διαπλοκής και των «νταβατζήδων» (χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ!) το θάψανε ή το πρόβαλαν μόνο επαινετικά προς την ΥΠΕΞ, με τρόπο προκλητικότατο. Το ίδιο σιωπηλή παρέμεινε και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία -κατά τα άλλα- έχει κηρύξει… ανένδοτο κατά της κυβέρνησης! Και φυσικά η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να επαναπαύεται στις δάφνες της και να επενδύει ή στη σιωπή ή στους… επαινετικούς χαρακτηρισμούς ακόμα και των «αντιπάλων» της, μάλλον κυρίως αυτών!

Γεγονός είναι πως μετά την επίσκεψη της κυρίας ΥΠΕΞ στη Θράκη οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι Τούρκοι, ο «κουμπάρος» Ερντογάν, ο Γκιουλ, ο οποίος πήρε ένα μεγάλο και απρόσμενο (;) δώρο πριν και τη δική του επίσκεψη εκεί, που έχει προγραμματιστεί, καθώς βέβαια και οι Αμερικανοί, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς στα ζητήματα της μειονότητας που υπάρχει στη χώρα μας έχουν ταυτόσημες θέσεις με τους Τούρκους και μάλιστα μας πιέζουν να τις αποδεχτούμε.

Έχει λοιπόν η λογική του κατευνασμού, των υποχωρήσεων, εν τέλει της υποτέλειας, φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε:

• Για πρώτη φορά Έλληνας ΥΠΕΞ να πραγματοποιεί περιοδεία στην ελληνική Θράκη, εντός της χώρας μας, ωσάν να πρόκειται για έδαφος κάποιας άλλης χώρας!

Διότι έτσι ακριβώς αντιμετωπίστηκε, προσεγγίστηκε αυτό το γεγονός τόσο απ’ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όσο δυστυχώς κι απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ!

Δεν είναι λοιπόν ένα απλό ανφαίρ της ΥΠΕΞ. Είναι κάτι χειρότερο. Κάτι πολύ πιο επικίνδυνο για την έρμη τούτη χώρα. Επί της ουσίας η κυρία ΥΠΕΞ, υπερβαίνουσα κατά πολύ τη θέση της, τον ρόλο της στην κυβέρνηση, «εισέβαλε» στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας αντιμετωπίζοντάς την ως περιοχή μιας άλλης επικράτειας!

Και ας μη θεωρηθούμε υπερβολικοί ή… υπερπατριώτες, όπως θα σπεύσουν να μας πουν οι εν γένει θεωρητικοί της υποτέλειας, που δρουν διακομματικά.

Ερωτάμε λοιπόν, προς επίρρωση των όσων επισημαίνουμε:

• Γιατί έπρεπε να πάει στην ελληνική Θράκη η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και να κάνει… εξαγγελίες και να ανακοινώσει μέτρα που αποκλειστικά σχετίζονται με εσωτερική πολιτική;

• Γιατί έστω κι έτσι, έστω «άτεχνα» κι απαράδεκτα, δεν συνοδευόταν απ’ τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών;

• Γιατί η κ. Μπακογιάννη αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει λόγο για την ανάγκη ισονομίας και ισοπολιτείας; Είναι δυνατόν η ΥΠΕΞ της Ελλάδας να μιλάει για την ανάγκη των… αυτονόητων; Λειτουργώντας με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο δεν είναι σαν να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι ούτε ισονομία υπάρχει ούτε ισοπολιτεία; Δεν ενισχύονται έτσι τα επιχειρήματα της Τουρκίας;

• Γιατί, αν δεν ήθελε να… παρεξηγηθεί, έκανε εξαγγελίες μόνο για τους μειονοτικούς; Δηλαδή οι… ιθαγενείς Έλληνες είναι πολίτες δεύτερης διαλογής;

• Είναι δυνατόν η Ντ. Μπακογιάννη, πολιτικός κατά γενικήν ομολογία έξυπνη, να μην αντελήφθη πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκανε; Άρα; Γιατί το διέπραξε; Μήπως για να… ανοίξει δρόμους;

Μούγγα ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ!

Πάντως προξενεί επίσης μεγάλη και φυσικά αλγεινή εντύπωση ότι για ένα τόσο μεγάλο, τόσο σοβαρό ζήτημα, τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ των «νταβατζήδων» έκαναν μόκο, που λέει κι ο λαός μας!

Και δεν είναι αποκλειστικά το γεγονός ότι η Ντ. Μπακογιάννη απολαύει μιας απίστευτης ασυλίας. Όχι.

Σίγουρα αυτή η μούγγα σχετίζεται και με το πνεύμα με το οποίο όλοι οι παραπάνω προσεγγίζουν αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, καθώς και το συνολικότερο θέμα και πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πνεύμα δηλαδή κατευνασμού έως και υποτέλειας.

Ας πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Σε κεντρικό επίπεδο ουδόλως ασχολήθηκε με το θέμα. Καμιά αντίδραση. Καμιά διαμαρτυρία, ότι η κυβέρνηση, διά της υπουργού Εξωτερικών, αντιμετώπισε το θέμα της μειονότητας ως θέμα εξωτερικής πολιτικής!

Καμία αντίδραση απ’ τον λαλίστατο κατά τα άλλα «σκιώδη» Θ. Πάγκαλο. Καμιά αντίδραση απ’ τον λαλίστατο -κατά τα άλλα- πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, κατά τα άλλα, έχει… ανέβει στα κεραμίδια τούτη την περίοδο και έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη την αντιπολιτευτική του τακτική.

Όσο για τα ΜΜΕ; Ή μούγγα ή εκθειασμός των… επιτυχιών της κυρίας ΥΠΕΞ.

Ακόμα και έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόλμησε να μιλήσει και να διαμαρτυρηθεί, τον βουλευτή Έβρου Γ. Ντόλιο, τον έθαψαν. Δεν βρήκαν ούτε ένα… μονοστηλάκι να του αφιερώσουν, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε. Ακόμα και οι αντιπολιτευόμενες, κατά τα άλλα, εφημερίδες.

Η ερώτηση, μάλιστα, απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και έθετε δύο καίρια ζητήματα που σχετίζονταν με αυτό το πολυδιαφημισμένο και άκρως προκλητικό ταξίδι που όλες οι εφημερίδες κάλυψαν με ειδικούς απεσταλμένους.

Το πρώτο αφορούσε τον τρόπο μετάβασης της κυρίας Μπακογάννη στην περιοχή, καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Ντόλιος όταν το πρωί της Δευτέρας οι τέσσερις βουλευτές του νομού (που είχαν μείνει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, λόγω της πρότασης μομφής) έφθασαν στην πίστα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, τη βρήκαν κατειλημμένη από έναν στόλο αυτοκινήτων, οι κάτοχοι των οποίων (κρατικοί αξιωματούχοι και κομματικά στελέχη της ΝΔ) περίμεναν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο!

Βλέπετε, μπορεί οι βουλευτές να είχαν ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής, αλλά στην υπουργό των Εξωτερικών, προφανώς για να χωρέσει η πολυπληθής ακολουθία που τη συνόδευσε, είχε διατεθεί το πρωθυπουργικό, παρ’ όλο που, κατά τα άλλα, είχε ανακοινωθεί ότι δεν πήγαινε εκεί για θέματα της αρμοδιότητάς της και ότι δήθεν απλώς ως στέλεχος της ΝΔ ήταν προσκεκλημένη των τοπικών επιμελητηρίων…

Όσο για τα κανάλια; Μόνο διθυράμβους είχαν για την περιοδεία της ΥΠΕΞ (σαν) σε… ξένο έδαφος.

Ας σημειωθεί δε πως όλοι κάλυψαν αυτήν την περιοδεία με ειδικούς απεσταλμένους, κάτι σαν πρωθυπουργική περιοδεία δηλαδή…


Σχολιάστε εδώ