XΡΗΜΑτιστήριο

Κάτι «βρωμάει»! Τόσους πολλούς μνηστήρες διαθέτει άραγε το Χρηματιστήριο της Σόφιας, ώστε οι εκπρόσωποι της ΕΧΑΕ βιάζονται για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι αυτών;

Και ενώ έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους, αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους καταργήθηκε η έτσι και αλλιώς μικρή έκπτωση του 1,5%, στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου. Έλα ντε…

Σε ποια εισηγμένη εταιρεία, ο βασικός της μέτοχος αύξησε το ποσοστό του, αποκλειστικά και μόνο λόγω των διαδοχικών άρσεων ενεχύρων δικαιωμάτων ψήφου;

Για να δούμε πόσα από τα αναμενόμενα κέρδη των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων θα είναι απλώς «συγκυριακά». Θα προέρχονται δηλαδή από αγοραπωλησίες χρηματοοικονομικών προϊόντων;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Οι κατά τα άλλα εκπρόσωποι της χρηματαγοράς μας, καθοδηγούμενοι από ορισμένους επικεφαλής ξένων κεφαλαιαγορών και συνεπικουρούμενοι από κάποιους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, αν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, εντούτοις «πιέζουν» για την άμεση δημιουργία της εγχώριας ειδικής αγοράς μειωμένων προϋποθέσεων.

Αμηχανία κυριαρχεί στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και στις διοικήσεις των εγχώριων τραπεζών, καθώς εντύπωση δεν προκαλούν τόσο οι πρόσφατες χρηματικές εκροές από τα αμοιβαία κεφάλαια όσο ότι αυτές προέρχονται κυρίως από τις μεγάλες τραπεζικές ΑΕΔΑΚ.

Ξένες επενδύσεις ή εγχώριες συνεργασίες; Επιθετικά funds ή επιχειρηματικές οικογένειες; Καίρια ερωτήματα σε μια αγορά που αναμένεται να προσελκύσει πολλά κεφάλαια!

Όταν ένας πρώην τραπεζίτης και νυν υπουργός αποδοκιμάζει έστω και υποκριτικά τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων των τραπεζών, τότε ό,τι και να πούμε εμείς είναι περιττό.

Αντί να ελέγχει, απλώς εποπτεύει, αντί να απαιτεί, απλώς εκλιπαρεί! Η αναφορά μας στον κ. Γκαργκάνα, ο οποίος για μια ακόμη φορά εμφανίζεται «αλληλέγγυος» απέναντι στους «συναδέλφους» τραπεζίτες, αποδεχόμενος την αδυναμία του να πατάξει την «άναρχη» πιστωτική τους πολιτική. Kαι όλα αυτά όταν το χρέος των ελληνικών νοικοκυριών στις τράπεζες αυξήθηκε κατά 88% την τριετία 2003-2006.

Αύξηση εσόδων, μείωση κερδών αλλά και μικρό μέρισμα περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα χρήσης της μιας εκ των μόλις δύο εισηγμένων ΑΕΕΑΠ!

Μπορεί οι 30 από τις 80 μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης να παρουσιάζουν άνοδο, υπάρχουν όμως και κάποια εναπομείναντα «φαντάσματα» που υπολείπονται κατά πολύ από τα ιστορικά υψηλά τους.

Από τα ψηλά στα χαμηλά, από τη χλιδάτη παραλία στη βιομηχανική ανατολική Αττική, καθώς τα εταιρικά προβλήματα φέρνουν ακόμα και μεταδημοτεύσεις! Για ποια εισηγμένη χτυπά η καμπάνα;

Προκαλούν! Όχι μόνο δεν εξάντλησαν τα περιθώρια που τους παρέχει ο νόμος, αλλά επισπεύσαν στο ελάχιστο την έκδοση της απόφασης, για τη δημόσια πρόταση της Marfin Popular. Η αναφορά μας στο ΔΣ του ΧΑΚ που εναρμονίστηκε πλήρως με την αρνητική θέση της ΕΚ!

Σε ποια Ελλάδα αναφέρεται άραγε ο κύριος υπουργός; Με τους χαμηλόμισθους στα όρια της φτώχειας, τους χαμηλοσυνταξιούχους στα επίπεδα της ανέχειας και τα νοικοκυριά να χρωστούν «τρελά» λεφτά στις τράπεζες, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι ήμασταν πλουσιότεροι από ό,τι νομίζαμε, γι’ αυτό και πρέπει να πληρώσουμε αυξημένες εισφορές στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Ουδέν σχόλιο.


Σχολιάστε εδώ