Μύθος και πραγματικότητα

Αντίθετα οι εκατέρωθεν έγκυρες πηγές μάς διαβεβαίωσαν ότι «δεν τρέχει τίποτα…» στις σχέσεις των δύο ανδρών. Τα μοναδικά ίχνη που… ανακαλύψαμε περί «μετώπου Σημίτη κατά Γιώργου» προέρχονταν από εκτιμήσεις ή σχόλια παραγόντων του ΠΑΣΟΚ που όμως είχαν ως πηγή γνώσης το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιευμάτων -οπότε άνθρακες ο θησαυρός.

• Αντίθετα οι έγκυρες πηγές από πλευράς Σημίτη με διαβεβαίωσαν ότι ο τέως πρωθυπουργός «εργάζεται για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και για τη δικαίωση της επιλογής του». Ποιας επιλογής του; Μα της επιλογής του να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γιώργο Παπανδρέου. «Όχι μόνο τον επέλεξε τον Γιώργο, αλλά του έδωσε χρόνο και άνεση κινήσεων να προετοιμάσει το ξεπέταγμά του, πριν καν ανοίξει το θέμα της διαδοχής». Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, πράγματι θα ήταν παράδοξο ο Κώστας Σημίτης να μην προσπαθεί «να βοηθήσει ώστε να τα καταφέρει ο διάδοχός του». Διά ταύτα και όλη η φημολογία περί έντασης στις σχέσεις Σημίτη – Παπανδρέου δεν έχει αντίκρισμα αλήθειας και προφανώς τα εν λόγω δημοσιεύματα στέκουν κυριολεκτικά στον αέρα, είναι αυθαίρετες κατασκευές. Τώρα, γιατί τα δημοσιεύματα επιμένουν; Επιμένουν είτε γιατί ορισμένοι δημοσιογράφοι θέλουν να γεμίσουν σελίδες, είτε γιατί παραπλανούνται από ανεύθυνες πηγές, είτε γι’ άλλους σκοτεινούς λόγους.

• Όμως δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, άλλα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριφέρεται, μερικές φορές, σαν παιδική χαρά έχουν σπέρμα αλήθειας. Και πώς να μην έχουν όταν συνεδριάζει το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του κόμματος κι αντί να βγάζει ειδήσεις που να σηματοδοτούν τον αντιπολιτευτικό του ρόλο, βγάζει ειδήσεις που αναδεικνύουν τις διαπροσωπικές αντιθέσεις, την γκρίνια και φυσικά την εσωστρέφεια; Έτσι μάθαμε ότι ο Πάγκαλος τα έβαλε με όλους για τον σχεδιασμό των ΧΥΤΑ, ο Λοβέρδος με τον Χρυσοχοΐδη για το άρθρο 16 και ο Παπουτσής με συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Μετά ταύτα, πλάκα θα έχει να ζητήσουν ευθύνες από τον αρχηγό τους για την επαπειλούμενη ήττα στις επερχόμενες εκλογές. Πάντως τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ καιρός είναι να ανακαλύψουν πέρα από το «εγώ» και το «εμείς» και τότε ως εκ θαύματος θα καταλάβουν ότι απλώς σκιαμαχούν.


Σχολιάστε εδώ