ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ για ορφανά!

Τέτοιες περιοχές είναι, για παράδειγμα, η Λάρισα, η Αχαΐα, τα Ιόνια, η Ήπειρος (εκπροσωπείται μεν, αλλά ισχνά…), η Θεσσαλονίκη (ισχύει και εδώ το ίδιο…), η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μας, ένας τέτοιος προβληματισμός έχει αναπτυχθεί την τελευταία περίοδο στο επιτελείο του πρωθυπουργού. Και είναι ένα επιχείρημα το οποίο και ο ίδιος ο Καραμανλής βρίσκει «λογικό», χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως έχει λάβει οριστική απόφαση επί του -σοβαρού- θέματος…

Η σκέψη δηλαδή είναι να γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση, να εκπροσωπηθούν «δικαιότερα» οι διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να σταματήσουν γκρίνιες τοπικιστικού χαρακτήρα που μπορεί να έχουν και εκλογικό κόστος.

Έτσι κι αλλιώς ένας ανασχηματισμός, εφόσον τελικά γίνει, θα είναι κατά βάσιν προεκλογικός. Και εκτός απ’ τη στόχευση να γίνει «δικαιότερη» εκπροσώπηση των γεωγραφικών διαμερισμάτων, θα έχει ως στόχο και την είσοδο στην κυβέρνηση νέων βουλευτών. Έτσι ο Καραμανλής θα δείξει ότι προωθεί νέους ανθρώπους και θα δώσει το στίγμα ότι, εφόσον κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, αυτούς θα χρησιμοποιήσει. Θα περάσει δηλαδή έναν αέρα ανανέωσης.

Αν πάντως τελικά καταλήξει στο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αυτό θα γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες. Έτσι μέσα στο καλοκαίρι, την περίοδο των «μπάνιων του λαού», θα έχουν την ευχέρεια να «εκπαιδευτούν».

Εκλογές: Όχι μεν, αλλά…

Σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» επιμένει, με βάση έγκυρες πληροφορίες που έχει, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σε καμιά περίπτωση στις προθέσεις του πρωθυπουργού. Και το εννοεί όταν το λέει αυτό, όπως έκανε και την Τετάρτη σε έλληνες βουλευτές στους οποίους παρέθεσε δείπνο στο Στρασβούργο, με τη χαρακτηριστική φράση «μη μασάτε».

Ωστόσο και παρά τις επανειλημμένες περί αυτού διαβεβαιώσεις του Καραμανλή, το κλίμα δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Οι περισσότεροι βουλευτές από… κεκτημένη προεκλογική ταχύτητα δείχνουν να μην πείθονται και… συνεχίζουν να τρέχουν. Και αυτό το κλίμα αντικειμενικά αναπαράγεται και απ’ τη συμπεριφορά ορισμένων υπουργών, οι οποίοι ελάχιστο έργο παράγουν, ενώ περισσότερο το ‘χουν ρίξει στην… άγρα ψήφων.

Άλλωστε δεν λείπουν και οι απόψεις πολύ συγκεκριμένων υπουργών (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ουδόλως αποκρύπτει τις απόψεις του), οι οποίοι πιστεύουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε ως τον Ιούνη. Τα επιχειρήματα που επικαλούνται είναι πως έτσι κι αλλιώς ο Καραμανλής δεν έχει να περιμένει τίποτα καλύτερο απ’ αυτό που έχει ήδη κατακτήσει, καθώς και ότι είναι μια πολύ καλή περίοδος για να επικαλεστεί ένα «νέο ξεκίνημα»…


Σχολιάστε εδώ