XΡΗΜΑτιστήριο

→ Και μόνο που το κράτος αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους – ρυθμιστές στις αποκρατικοποιήσεις της ATEbank και του «ΤΤ» δεν μπορεί να δηλώνει «αμέτοχο» στις εξελίξεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, έτσι δεν είναι κ. Αλογοσκούφη; Tώρα τα περί επίδειξης υπευθυνότητας αλλά και δημιουργίας συντονιστικής αρχής εποπτικών αρχών, τα ακούμε «βερεσέ», καθώς το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το «μπάχαλο» που επικρατεί στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

→ Για να δούμε αν οι εγγυήσεις που παρέχει το ελληνικό δημόσιο, για τον δανεισμό των ΔΕΚΟ, αντικατασταθούν από αυτές της ακίνητης περιουσίας που έχουν στη διάθεσή τους οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας;

→ Για μία ακόμη φορά η Τράπεζα της Ελλάδος πιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου! Χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση, επέτρεψε την ανταλλαγή ανακοινώσεων και εν τέλει την κοροϊδία του επενδυτικού κοινού, από τις εγχώριες, φίλα προσκείμενες ιδιωτικές τράπεζες.

→ Ενός κακού μύρια έπονται καθώς την «Ένωση Θεσμικών Επενδυτών» δεν φαίνεται να την προβληματίζουν τόσο οι εκροές κεφαλαίων όσο η πιθανή έλλειψη εμπιστοσύνης από το retail!

→ Φούσκα ή ύφεση; Στο βασικό αυτό ερώτημα οι απανταχού ειδικοί της αγοράς ακινήτων ψηφίζουν δύο, ίσως γιατί αυτό τους βολεύει!

→ Χωρίς ντροπή… μετά τον πόλεμο οι φιλοφρονήσεις, μετά το χάος τα κολακευτικά σχόλια! Η αναφορά μας στα «γλυκόλογα» που αντάλλαξαν Βγενόπουλος και Σάλλας.

→ Ποια είναι τα μέλη της επενδυτικής επιτροπής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών τα οποία και εισηγήθηκαν την επιλεκτική πώληση των μετοχών του; Είναι τα ίδια άτομα που αρνήθηκαν τη συμμετοχή του ταμείου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η ρευστοποίηση των τίτλων της εν λόγω τράπεζας;

→ Ποιος από τους καλομαθημένους και αριστοκράτες Διευθύνοντες Συμβούλους της ATEbank προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να προσλάβει τους δικούς του ανθρώπους; Πόσοι από αυτούς έχουν ήδη αναλάβει πολλές από τις εργασίες της εταιρείας που διευθύνει;

→ Για να δούμε αν οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να «αμυνθούν» σε κάθε προσπάθεια «επιθετικής» εξαγοράς τους; Για να δούμε πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι μπροστά στις εξελίξεις, με εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους;

→ Χάρισμά σας λοιπόν! Ποια από τις εσωτερικές ελέγκτριες της τράπεζας Πειραιώς, η οποία εργάζεται σε Διεύθυνση που έχει να κάνει με το εξωτερικό, εμπλέκεται σε υπόθεση απώλειας τίτλων και παράτυπης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου; Με ποιανού πλάτες παραμένει στη θέση της; Τι γνωρίζει ο κ. Σάλλας για το θέμα; Έχουμε συνέχεια…

→ Ένα τηλέφωνο θα ήταν υπέρ αρκετό! Στην ίδια πολιτική οικογένεια ανήκουν, προς τι λοιπόν ο λόγος εκστρατείας του ΕΒΕΑ, για τη συγκράτηση των δημοτικών τελών;

→ Μέσα σε αυτό το «άναρχο» χρηματιστηριακό κλίμα των ημερών, η αρμόδια εποπτική αρχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μοίρασε στους «μικρούς», ΑΕΛΔΕ και AEEΔ, απαγορεύσεις και προσωρινές αναστολές λειτουργίας! Για τις τράπεζες όμως ούτε λόγος.

→ Μπορεί να παρουσίασαν αισθητή μείωση, το ύψος τους όμως, δεν ευνοεί τις τυμπανοκρουσίες. Η αναφορά μας στις ακάλυπτες επιταγές που για τη χρήση του 2006 άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ.

→ Οι ελληνικές επιχειρήσεις φαίνεται ότι απέκτησαν και νέα «φίλη»! Η Ευrobank, επιδιώκοντας να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δηλώνει ότι την ενδιαφέρει ο ρόλος του συμβούλου και συνεργάτη εγχώριων επιχειρήσεων.

→ Για να δούμε αν στα πλαίσια της κοινής πλατφόρμας ΧΑΑ – ΧΑΚ, η λύση αυτή αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο των εγχώριων μή τραπεζικών ΑΧΕΠΕΥ; Ο λόγος για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ «Ακρόπολις» και «A.L. Pro Choice Group Public Ltd», με σκοπό την τελική συγχώνευση των εργασιών τους!

→ Λίγη προσοχή δεν βλάπτει! Δεν λέμε, καλές οι προσδοκίες για μεγάλες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, τα ποσά όμως που παίζονται πλέον καθημερινά στο ΧΑ, σε συνδυασμό με τις απότομες αυξομειώσεις των τιμών των μετοχών αλλά και την ανυπαρξία ουσιαστικών ελέγχων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, καθιστούν τους μικρομετόχους εύκολα «θηράματα»!

→ Η υποτέλεια και η υποκρισία έχουν τα όριά της! Για το καλό της χρηματαγοράς λοιπόν, οι κύριοι Καπράλος και Πιλάβιος «απαίτησαν» την επιστροφή στο ταμπλό των μετοχών Πειραιώς, Κύπρου, Marfin Popular Bank, Marfin Financial Group και Εγνατίας. Ουδέν σχόλιο.

→ Tα stock options γνωστών, φίλων και υπαλλήλων οδήγησαν σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου! Περί της εισηγμένης εταιρείας Πετζετάκις ο λόγος.

→ Μπορεί το 2006 να έκαναν εγκαίνια πάνω από 26.000 επιχειρήσεις, υπήρξαν όμως και περίπου 9.500 που έβαλαν λουκέτο, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να λέει πολλά σε κάποιους από τους ανευθυνοϋπεύθυνους του οικονομικού επιτελείου.

→ Ο ΣΜΕΧΑ για μια ακόμη φορά έδειξε ότι αποτελεί την εξαίρεση στο τραπεζοκρατούμενο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, απαιτώντας από τις διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να πράξουν οι αρμόδιες εποπτικές μας αρχές: 1) ίση ενημέρωση προς όλους και 2) αποφυγή προβλέψεων που μπορεί να δημιουργήσουν φαινόμενα προνομιακής πληροφόρησης!

→ Μπορεί να αδιαφορούμε για τα κυβερνητικά «καπρίτσια» που έχουν φόντο την παραίτηση Μανιατάκη, δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την πρωτοφανή ζημιογόνο πορεία της ΔΕΗ επί διακυβέρνησης ΝΔ.

→ Πόσα παραπάνω ευρώ πληρώνουν, στην εταιρεία εκκαθάρισης του Ομίλου της ΕΧΑΕ, οι συναλλασσόμενοι στο ΧΑ; Διεθνώς πάντως οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 50 σεντς και 3 ευρώ!

→ Ποιοι θα αναλάβουν να συμμετάσχουν στην επικείμενη ομολογιακή έκδοση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, για να αντλήσει ένα επιπλέον δισ. ευρώ; Είναι πλέον κοινό μυστικό!

→ Για το τέταρτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο και κατέχει η χώρα μας στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2006, ούτε λόγος, έτσι δεν είναι, κύριοι του οικονομικού επιτελείου;

→ Οι εξαγορές, διά της δημόσιας πρότασης αγοράς μετοχικών τίτλων, αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο στον κατασκευαστικό κλάδο.

→ Η πτώση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς μπορεί να «δυσαρεστεί» ορισμένους εγχώριους χρηματιστηριακούς κλάδους, «χαροποιεί» όμως όλους τους υπόλοιπους και αυτό λέει πολλά.

→ Με ποια αρμοδιότητα και κυρίως σε ποιες εποπτικές αρχές αναφέρεται ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τη δήλωσή του ότι κάθε εποπτικό μέτρο συνεπάγεται κόστος; Έλα ντε;

→ Ένας προς έναν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, συνήθεις ύποπτοι και κομματικοί ημέτεροι, υποβάλλουν τα σέβη τους προς τους αρμόδιους υπουργούς προσδοκώντας έτσι την άδεια θέση της ΔΕΗ.

→ Μήπως θα έπρεπε πρώτα να αναζητήσουν τους νέους επενδυτές και μετά να ανακοινώσουν το άνοιγμά τους στην αγορά του real estate; Περί Euromedica η αναφορά μας.


Σχολιάστε εδώ