Υπερκράτος οι δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές!

Και η κατακραυγή της κοινής γνώμης έχει φουντώσει, ιδιαίτερα με τη στάση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που ουσιαστικά ποτέ δεν προστάτεψε τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία είναι βορά της κάθε τράπεζας και πωλούνται στην Ομόνοια με αγγελίες, αντίθετα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ κυβερνητικές επιλογές.

Κατ’ αρχάς αυτή η… εφεύρεση ήταν εξ αρχής μέγα πολιτικό λάθος. Το Κοινοβούλιο αποποιήθηκε δική του εξουσία, την οποία πρόσφερε σε ανεύθυνους στερούμενους λαϊκής εντολής και εντελώς ανεξέλεγκτους ως προς τη δράση και τις αποφάσεις τους. Και το σοβαρότερο είναι ότι η δημιουργία αυτών των Ανεξάρτητων Αρχών ήταν ομολογία της Βουλής πως δεν είναι ικανή να επιτελέσει το έργο που ανέθεσε στις εν λόγω Αρχές. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις η κυβέρνηση τις χρησιμοποιεί σαν άλλοθι των δικών της ευθυνών, όταν αρνείται να πάρει θέση σε κάποιο κρίσιμο θέμα, όπως ήταν η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, όπου τότε αποφάσιζε ο Δαφέρμος αντί της Βουλής… Τώρα πλέον με τα καμώματα αυτών των Ανεξάρτητων Αρχών έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί βουλευτές, αλλά και τα κόμματα, ότι δεν μπορούν να αφεθούν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα και βασικά εντελώς ανεξέλεγκτα.

Και η λύση δεν είναι άλλη από την επανάκτηση από τη Βουλή των αρμοδιοτήτων που, αφελέστατα, παραχώρησε. Λύση που σημαίνει ότι αυτές οι Αρχές θα λειτουργούν υπό Επιτροπή της Βουλής, που θα απαρτίζεται ισοδύναμα από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, η Αρχή θα υποβάλει την πρότασή της και η Επιτροπή θα έχει τον τελικό λόγο. Έτσι η πολιτική εξουσία θα έχει την ευθύνη μιας απόφασης και δεν θα απεκδύεται της δικής της ευθύνης, όπως ζήσαμε την… ιλαροτραγωδία αυτόν τον καιρό με τον υπουργό Άμυνας να δηλώνει ότι εγώ θέλω να δώσω στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τους φυγόστρατους, αλλά δεν μου το επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Σχολιάστε εδώ