Προφυλακίσθηκε ο μηνυτής μας

Στο δημοσίευμά μας, εκτός των άλλων, εκφράζαμε την απορία μας, για την… επιβράβευση του υπευθύνου αλλοδαπών του «αμαρτωλού τμήματος», που μετά τις τελευταίες εκλογές πήρε ευνοϊκή μετάθεση τοποθετούμενος σε διευθυντική θέση στη σχολή εκπαίδευσης αστυνομικών. Η ιστορία είχε αποκαλυφθεί και τη διαλεύκανσή της την είχαν αναλάβει οι δικαστικές αρχές.

Η καθυστέρηση στην εξέλιξη της διαδικασίας έκανε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς να θεωρήσουν πως απέδωσαν οι προσπάθειές τους να «κλείσει η υπόθεση» και να «τη βγάλουν καθαρή». Είχαν βλέπετε μπαρμπάδες στην Κορώνη, καθώς θεωρούσαν πως λόγω της σχέσης τους με το κυβερνών κόμμα και με τον σύλλογο αξιωματικών της Αστυνομίας, θα εξασφάλιζαν την ασυλία που ζητούσαν.

Αυτή η αλαζονεία τους οδήγησε τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας του «αμαρτωλού τμήματος» (πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης και μετέπειτα μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας), στην επιλογή να καταθέσουν αγωγή κατά της εφημερίδας μας, ζητώντας τεράστιο ποσό ως αποζημίωση για τη… δήθεν συκοφάντησή του. Μάλιστα εμφάνισε ως μάρτυρα κατά της εφημερίδας μας έναν επώνυμο «γαλάζιο» συνδικαλιστή αξιωματικό της Αστυνομίας (τον πρόεδρο της ένωσης), ο οποίος υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του. Και πρωτοδίκως καταδικάσθηκε το «ΠΑΡΟΝ» ως συκοφάντης αυτού του κυρίου που τώρα προφυλακίσθηκε γι’ αυτά που γράψαμε. Άλλη μια απόδειξη, κύριε πρόεδρε και κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το πώς δικάζουν κάποιοι δικαστές και τι άδικες αποφάσεις βγάζουν.

Όμως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη… Φως άρχισε να πέφτει όταν ξεκίνησαν εκατοντάδες περιπτώσεις να φτάνουν στο ακροατήριο. Η πρώτη -με κατηγορούμενους τότε υφισταμένους του εν λόγω δήθεν συκοφαντούμενου- εκδικάστηκε και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Παρά τις συνεχείς καθυστερήσεις και τις περίεργες συμπτώσεις- μεθοδεύσεις που ακολούθησαν (αλλαγή στον αξιωματικό που ανέλαβε να διαλευκάνει την υπόθεση), ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο δήθεν συκοφαντούμενος αξιωματικός κλήθηκε σε απολογία από τον ανακριτή. Και φυσικά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως για το αποδεδειγμένο έγκλημα υπεύθυνοι ήταν οι ανώτεροι και οι κατώτεροί του, αλλά όχι αυτός, που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας. Μετά την απολογία του ο εν λόγω αξιωματικός κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές των Διαβατών. Και έπονται τα χειρότερα….


Σχολιάστε εδώ