Πούλησε τη συμμετοχή της στο STAR η Γιάννα στον Όμιλο Βαρδινογιάννη!

Η ενέργεια αυτή εκτιμάται πως ξεκαθαρίζει το τοπίο στις σχέσεις Βαρδινογιάννη – Αγγελοπούλου και διαχωρίζει πλήρως τις δύο πλευρές, καθώς πλέον δεν υπάρχει η «ιδιαιτερότητα» συμμετοχής της σε ένα κανάλι.

Η εταιρεία «Ίδρυμα Τύπου ΑΕ» το 2005 κατείχε το 5% των μετοχών του Star Channel, ενώ το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη το 1,25% του καναλιού. Μια ακόμη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Star δεν βρήκε ανταπόκριση από την εκδοτική εταιρεία, αφού το 2006 ήταν η χρονιά των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, αλλά και των προσπαθειών πώλησης της εφημερίδας. Έτσι το ποσοστό του Ιδρύματος Τύπου έπεσε στο 2,5%. Με την πώληση της εφημερίδας στο ζεύγος Θόδωρου Αγγελόπουλου – Γιάννας Αγγελοπούλου το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη μεταβίβασε και όλη την «περιουσία» του, δηλαδή την εφημερίδα, το κτίριο, ένα οικόπεδο στη Θήβα και τα ποσοστά συμμετοχής στο Star Channel.

Η συμμετοχή αυτή προβαλλόταν ως «περίεργο» τουλάχιστον σχήμα, καθώς οι σχέσεις Βαρδινογιάννη – Αγγελοπούλου δεν είναι οι καλύτερες. Η παρατυπία αυτή λήγει με την οριστική διευθέτηση της αντίθεσης.

Η Γιάννα συμφώνησε να διατεθεί το ποσοστό αυτό στις άλλες εταιρείες του Ομίλου Βαρδινογιάννη και έτσι και τυπικά δεν διαθέτει πλέον καμία συμμετοχή σε τηλεοπτικό σταθμό. Τα επόμενα σχέδιά της αφορούν στην εκμετάλλευση του οικοπέδου στον Άλιμο όπου βρίσκεται ο «Ελεύθερος Τύπος». Η εφημερίδα θεωρείται βέβαιο πως θα μετακομίσει, πιθανόν, έως το καλοκαίρι στο Μαρούσι στο νέο κτίριο που αγόρασε. Το μόνο πρόβλημα για την αξιοποίηση του οικοπέδου στου Τράχωνες είναι ότι αυτό βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης και θεωρείται αδύνατη η ανέγερση νέου κτιρίου. Αυτό όμως δεν αποκλείει την πώληση του υπάρχοντος μαζί με το οικόπεδο και ήδη από παλαιότερες μελέτες που είχαν γίνει για λογαριασμό του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη εκτιμούσαν την αξία του στα 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ.


Σχολιάστε εδώ