Πατρινά και… άλλα

+ Ο Νομάρχης Κατσικόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον διευθυντή του ΚΤΕΟ. Καλώς, αλλά δεν μας το λέτε… όλο; Γιατί όταν λέτε κύριε Νομάρχα ότι θα γίνουν έλεγχοι και ότι θα ξηλώσετε πινακίδες, κάτι σοβαρό συμβαίνει. Με λίγα λόγια κάτι κακό έχει διαπιστωθεί. Λοιπόν όλα στη φόρα!

+ Ο τελάλης βγήκε στους δρόμους της Πάτρας και το καρναβάλι άρχισε επισήμως. Γιατί ανεπισήμως δεν έχει σταματήσει εδώ και χρόνια!

+ Τελικά με το λιμάνι τι θα γίνει κ. Δήμαρχε; Το ζήτημα είναι να ανοίξει πλέον ένας δημόσιος διάλογος ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Γιατί αν γίνει λάθος κίνηση και ακόμα χειρότερα κίνηση πολιτικής τακτικής χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, την κάτσαμε την βάρκα!

+ Αλήθεια, ο κ. Φλωράτος τι θα κάνει τώρα; Θα ηγηθεί της Δημοτικής Αντιπολίτευσης ή θα πάει… σπίτι;

+ Οι «φίλοι» του λένε ότι καλό θα ήταν να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και να αφήσει το πεδίο ελεύθερο ώστε να μπορέσει από τώρα η Νέα Δημοκρατία να αναδείξει τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο. Και αυτό γιατί ήδη οι εξελίξεις τρέχουν και το κυβερνών κόμμα δεν θέλει να είναι ουραγός!

+ Αλλά το ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο αυτό στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Τα θέματα που απασχολούν την κομματική ηγεσία είναι πολλά. Κυρίαρχο είναι αυτό της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η μέχρι τώρα πορεία του Θεόδωρου Γιοβάνη ήταν καλή. Μάλιστα δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και όπως παραδέχεται ο κ. Ζαγορίτης λύθηκαν αρκετά θέματα. Αλλά αυτό είναι παρελθόν. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα.

+ Ένα δεύτερο θέμα είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Μια άκρως επώδυνη διαδικασία η οποία ωστόσο θα πρέπει να γίνει άμεσα. Άλλωστε ο φάκελος της Πάτρας είναι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό ανοιχτός.

+ Και φυσικά ο μεγάλος προβληματισμός τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο είναι ο φιλικός προς τη Νέα Δημοκρατία Τύπος. Τα κυβερνητικά αλλά και τα κομματικά στελέχη δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να χαθεί η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Η «ΓΝΩΜΗ» παραμένει σταθερή και χωρίς πολιτικά παιχνίδια, αλλά και ο «ΚΗΡΥΚΑΣ» κινείται σε επίπεδα που δεν έχουν δυσαρεστήσει την κυβέρνηση. Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» -ανεξάρτητα της παρουσίας των Λάλα-Πανόπουλου- δεν φαίνεται να ικανοποιεί. Μια περίεργη «ανεξαρτητοποίηση» της εφημερίδας τον τελευταίο καιρό έχει ήδη σχολιασθεί σε υψηλά κλιμάκια. Μάλιστα ακούστηκε ότι η εφημερίδα που πάντα έβαζε την πολιτική ατζέντα στην Πάτρα κρατάει «χλιαρή» στάση!

+ Και όλα αυτά την ώρα όπου η «ΗΜΕΡΑ» επιχειρεί να πλασαριστεί ως η πλέον δυναμική και τρόπον τινά περισσότερο ανεξάρτητη παρά το γεγονός ότι έχει επιλέξει να στηρίζει τις επιλογές Βενιζέλου.


Σχολιάστε εδώ