Πάρε ό,τι θέλεις «νταβατζή»!

Ε, λοιπόν, όσοι από σας έχετε απομείνει να θυμάστε ακόμα αυτές τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, όσοι έχετε απομείνει να βαυκαλίζεστε ότι αν μη τι άλλο τουλάχιστον η κυβέρνηση της ΝΔ κι ο Καραμανλής θα βάλουν κάποια τάξη σε αυτό που γνωρίζουμε ως σύστημα της διαπλοκής, το οποίο είχε ανδρωθεί επί διακυβέρνησης Σημίτη, ότι τέλος πάντων ακόμα κι αν δεν κοπούν τα πόδια των «νταβατζήδων», εν πάση περιπτώσει θα μειωθεί η πολιτική τους ισχύς, ξεχάστε τα!

Μάλλον όλος ο εσμός των «νταβατζήδων», των «βαρόνων» των ΜΜΕ, των εθνικών προμηθευτών και εργολάβων, των διαπλεκόμενων με δυο λόγια, θα πρέπει να… οργανώσει ένα πάρτι στου Μπαϊρακτάρη για να γιορτάσει τον… θάνατο της κατά της διαπλοκής μάχης, που τελείωσε άδοξα!

Μάλλον αποδείχτηκε ένα μεγαλόπρεπο φιάσκο. Και όλα δείχνουν ότι η πρωθυπουργία Καραμανλή θα σκιαστεί από εξαγγελίες κατά της διαπλοκής και των διαπλεκομένων που έμειναν εξαγγελίες και γίνανε ένας πελώριος συμβιβασμός. Καταλήξανε άδοξα μια πικρή γεύση στις αισθήσεις αυτού του ταλαιπωρημένου λαού, που είχε δει τον πρωθυπουργό ως τον ασυμβίβαστο πολιτικό ο οποίος θα εκκαθάριζε τη χώρα απ’ τη χαίνουσα πληγή της διαπλοκής.

Φιάσκο λοιπόν το έπος κατά των διαπλεκομένων. «Φούσκα» οι δεσμεύσεις για πάταξη της διαφθοράς και διαπλοκής.

Γενικό συγχωροχάρτι σε όλους τους μεγαλόσχημους που με την ανεξέλεγκτη δράση τους έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στις πρώτες σε διαφθορά χώρες του πλανήτη.

Δεν απομένει τίποτ’ άλλο παρά να ζητήσει και συγγνώμη η κυβέρνηση απ’ τους «νταβατζήδες». Καλά, για συγγνώμη απ’ τον λαό, τον πάντα ευκολοπίστευτο και πάντα προδομένο, ούτε λόγος να γίνεται…

Ο… χορός της διαπλοκής!

Στην πραγματικότητα η ορμή με την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή μπήκε στην κατά διαπλοκής και διαπλεκομένων μάχη, εξατμίστηκε. Εξαντλήθηκε σύντομα. Συνετρίβη στις συμπληγάδες ενός συστήματος που γνωρίζει -όπως φαίνεται- πολύ καλά να περνά δύσκολες στιγμές και να αναπαράγεται.

Και οι πρωταγωνιστές της μάχης ενσωματώθηκαν, συμβιβάστηκαν, παραδόθηκαν. Ίσως μεταξύ τους να μην περιλαμβάνεται ο ίδιος ο Καραμανλής. Έτσι φαίνεται και έτσι εμείς θέλουμε να πιστεύουμε. Ωστόσο η πολιτική ευθύνη υπάρχει. Και δεν φτάνει, κύριε Καραμανλή, το να μη συγχρωτίζεστε εσείς με τους «νταβατζήδες». Όταν συγχρωτίζονται οι περισσότεροι υπουργοί σας, όταν και όσοι δεν συγχρωτίζονται έχουν συμβιβαστεί, όταν οι περισσότεροι κρατικοί αξιωματούχοι… κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους διαπλεκόμενους, τότε κύριε Καραμανλή πόσο πολιτικό αποτέλεσμα μπορεί να παραγάγει η δική σας αποστασιοποίηση απ’ τους «βαρόνους»;

Αυτός ο συνεχιζόμενος χορός της διαπλοκής πάει πίσω τη χώρα. Οδηγεί τον λαό στην αντίληψη ότι «και τούτοι ίδιοι με τους προηγούμενους είναι». Οδηγεί στον εθισμό, σε ένα ιδιότυπο μιθριδατισμό. Και βυθίζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην παρακμή, την οπισθοδρόμηση, το τέλμα…

Αθώοι όλοι!

Θα αναφερθούμε ενδεικτικά και μόνο σε ορισμένα παραδείγματα, τα οποία ωστόσο τεκμηριώνουν την παραπάνω θλιβερή μας διαπίστωση-εκτίμηση.

• Η πλήρης και… θριαμβευτική αθώωση αυτού τον οποίο η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει ως διαπλεκόμενο εθνικό προμηθευτή, του Σωκρ. Κόκκαλη, απ’ όλα τα αδικήματα τα οποία τον βάρυναν, απ’ την κατασκοπία μέχρι το ξέπλυμα χρήματος. Πράγματι, αθώος πανηγυρικά αυτός ο επιχειρηματίας εις βάρος του οποίου είχε επικεντρώσει ολόκληρη αντιπολιτευτική στρατηγική η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση…

• Η πλήρης και… πανηγυρική αθώωση όλων των κατηγορουμένων για τις φούσκες του χρηματιστηρίου τον περίοδο 1999-2000! Ουδείς ευθύνεται λοιπόν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην πολιτική ιστορία της χώρας μεταπολεμικά! Όλοι… αποδόθηκαν λευκοί στην κοινωνία! Κι ο Μπατατούδης κι ο Στέγγος κι ο Κονταλέξης κι ο Πανούσης κι ο Τασόγλου κι ο Ράνιος κι ο Μπογδάνος και οι λοιποί της οικογενείας Στέγγου. Όλοι! Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα οποία πρέπει να αποδεχθούμε εμείς οι ιθαγενείς, δεν υπήρξε σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Δεν υπήρξαν μετοχές-φούσκες. Δεν υπήρξε χειραγώγηση. Δεν έγιναν λαμογιές. Δεν έγινε η μεγαλύτερη στην ιστορία του τόπου αφαίμαξη και κλοπή 1.500.000 πολιτών που πίστεψαν και εξαπατήθηκαν. Δεν έγινε τίποτα! Κι όμως. Και αυτό το θέμα, το μέγιστο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ήταν επίσης απ’ τις μεγαλύτερες αντιπολιτευτικές σημαίες της ΝΔ. Και… οι φούσκες των καθαρτήριων εξαγγελιών ξεφούσκωσαν άδοξα κι αυτές!

• Η πλήρης και πανηγυρική αθώωση όλων των εμπλεκομένων στα σκάνδαλα των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων! Και εδώ και γι’ αυτό το ζήτημα, το οποίο είχε επίσης αποτελέσει ένα απ’ τα αιχμηρότερα σημεία αντιπολίτευσης για τη ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, η κάθαρση εκφυλίστηκε σε… δικαίωση των κατηγορηθέντων και μετεξελίχθηκε στο «από κει που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Λευκοί και άσπιλοι λοιπόν και όσοι ευθύνονται για χορό εκατοντάδων δισ. διαπλοκής εξοπλιστικών! Πάνε οι εξεταστικές, πάνε οι… απειλές, πάνε οι διακηρύξεις…

• Η πλήρης και πανηγυρική αθώωση καταγγελθέντων σκανδάλων όπως της ΔΕΠΑΝΟΜ ή έργων ή προμηθειών της ΔΕΗ.

Προσκυνητές στο… Μέγαρο!

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα;

• Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι μεγαλόστομες, ηχηρότατες διακηρύξεις του τότε υφυπουργού Πολιτισμού Π. Τατούλη, ότι θα μπει επιτέλους τάξη στο αμαρτωλό Μέγαρο Μουσικής. Ότι θα γίνει έλεγχος της διαχείρισης των επιχορηγήσεων, ότι θα βγουν στη φόρα οι όποιες παρατυπίες ή ατασθαλίες. Ότι… τέρμα το πολιτιστικό «νταβατζιλίκι» με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων. Ότι… ότι… Το αποτέλεσμα; Όλοι και όλα βγήκαν λάδι! Και στο ευαγές Ίδρυμα του κ. Λαμπράκη συνωστίζονται πλέον για… προσκύνημα οι περισσότεροι υπουργοί, όπως ακριβώς κάνανε και οι προηγούμενοι. Για να αποδειχθεί ότι ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και διακηρύξεις στη χώρα μας πάντα κυβερνούν ορισμένες… σταθερές αξίες, σαν το «Λαμπρακιστάν» ας πούμε…

• Θέλετε να πάμε και στον έτερο -κατά τη ΝΔ πάντα, όταν ήταν αντιπολίτευση- πόλο της διαπλοκής, στο… «Μπομπολιστάν», στα λημέρια του καταγγελθέντος εθνικού εργολάβου; Και εδώ τίποτα δεν συνέβη. Όλοι και όλα βγήκαν επίσης λάδι! Κι ας είχαν ξεσηκωθεί κατά την περίοδο Σημίτη επιφανή στελέχη της ΝΔ και νυν υπουργοί. Δεν βαριέσαι… Και σήμερα τα έργα-φιλέτα πάλι ο Μπόμπολας τα παίρνει!

• Η περιβόητη Επιτροπή Ανταγωνισμού πρόσφατα απεφάνθη ότι καλώς οι εφημερίδες γεμίζουν από DVD. Κι ας βοά ο κόσμος ότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός, ότι το πνευματικό προϊόν ευτελίζεται μεταξύ ταινιών πορνό και άλλων ευτελών «προσφορών». Όλα καλά κατά την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τι; Θα στενοχωρούσαμε τους «βαρόνους» των ΜΜΕ; Αυτά είναι… για την αντιπολίτευση!

• Λάδι και η εξαγορά της χρηματιστηριακής Π & Κ απ’ την Εθνική. Κανένα πρόβλημα, παρά τις καταγγελίες για σκάνδαλο…

• Χωρίς διαγωνισμό ένας άλλος μεγάλος του χρήματος, ο Λάτσης, πήρε το 8% των ΕΛΠΕ…

• Η μεγάλη απάτη της EUROBANK με τα ομόλογα, την οποία είχε αποκαλύψει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», οδηγήθηκε επίσης στην… αθώωση με νομοθετική παρέμβαση Αλογοσκούφη!

• Λάδι κι ο Κοντομηνάς για όσες εις βάρος του καταγγελίες κι αποκαλύψεις έχουν γίνει. Και δεν είναι και λίγες…

• Γενικά στο ράφι δεκάδες άλλες υποθέσεις, καταγγελίες, αποκαλύψεις. Γενικά στο ράφι η κάθαρση!

Υπάρχει βέβαια μια δικαιολογία που ακούγεται από κυβερνητικά χείλη. Ότι για τα παραπάνω δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά η… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Γιατί αυτή έχει οδηγήσει σε αθωώσεις, παραγραφές.

Αλλά κι αν ακόμα είναι έτσι, τότε γιατί είχατε δεσμευτεί; Γιατί είχατε υποσχεθεί; Γιατί είχατε εξαγγείλει; Γιατί δουλέψατε τον κόσμο; Γιατί δεν περιοριζόσασταν απλώς στο ότι «εμείς θα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις και ό,τι αυτή αποφασίσει»; Γιατί μεγάλα λόγια δίχως το παραμικρό αντίκρισμα;

Το ίδιο ισχύει και με το άλλο επιχείρημα, ότι για κάποιες αμαρτωλές υποθέσεις «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώτικα, γιατί θα χάσουμε τις επιχορηγήσεις απ’ την ΕΕ»…

Τι απομένει; Να μπει και η τελευταία υπογραφή στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της μάχης κατά της διαπλοκής και των «νταβατζήδων». Όσο για τους ίδιους… πίνουν και θησαυρίζουν εις υγείαν των κορόιδων!


Σχολιάστε εδώ