Ξηλώθηκε ο «κυρίαρχος των 8»

Η κρίση κορυφώθηκε την περασμένη Κυριακή στη συζήτηση για τα οικονομικά αποτελέσματα. Ο επιχειρηματίας ζήτησε από το διευθύνοντα σύμβουλό του να μειώσει το προσωπικό στον ενημερωτικό τομέα από 350 άτομα σε 250 άτομα, καθώς το δελτίο ειδήσεων μεταδίδει ελάχιστα θέματα. Του ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η διοίκηση του σταθμού περνάει σε άλλο πρόσωπο και εκείνος θα παραμείνει μόνο πρόεδρος και επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα.

Ο Ν. Χατζηνικολάου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχικά δέχθηκε την πρόταση, όμως την επόμενη ημέρα τού ζητήθηκε και η απομάκρυνση των Μπάρλα – Ανδριανόπουλου, που στον σταθμό τους αποκαλούν… πραιτωριανούς του! Την Τετάρτη η κρίση κορυφώθηκε με την ανακοίνωση του νέου σχήματος διοίκησης, με μια ουδέτερη αναφορά χωρίς το παραμικρό, θετικό ή αρνητικό σχόλιο για τον Ν. Χατζηνικολάου. Μετά από 4 χρόνια, ήταν να σαν να μην υπήρχε, όταν πριν από λίγες ώρες ήταν ο κυρίαρχος και τον έτρεμαν όλοι στην Κάντζα.

Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να συμβεί πλέον με το κανάλι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Γ. Αγγελοπούλου έχει μπει στον Alpha και πως ήδη κατέχει το 25%, χωρίς βέβαια να προκύπτει επίσημα. Άλλοι εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί έχουν πλέον (μετά το 25% που είχαν πάρει και εκπρόσωπό τους είχαν βάλει τον δαιμόνιο, μικρόσωμο δικηγόρο κ. Φιδετζή, που είχε και το κουμάντο και μετείχε σ’ όλες τις συσκέψεις) αποκτήσει άλλο ένα 25%! Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο η εκτίμηση στην «πιάτσα» είναι ότι ο Δ. Κοντομηνάς είναι όλο και πιο κοντά στην έξοδο από την τηλεόραση, στην οποία μπήκε επενδύοντας αρχικά στο εγχείρημα Τσοτσορού στον Alpha, η γεύση που πήρε ήταν πολύ πικρή κι αυτή η περιπέτεια του έχει στοιχίσει δισεκατομμύρια και ασφαλώς δεν θα έκανε την ίδια κίνηση, αν ξανάρχιζε ξανά! Σε μια πρόχειρη αποτίμηση, ο επιχειρηματίας έχει τις δικές του ευθύνες, γιατί μπήκε χωρίς σχέδιο στην τηλεόραση, επεκτάθηκε στη συνέχεια σε πράγματα που δεν γνώριζε, όπως η συνδρομητική ή οι εφημερίδες, εμπιστεύτηκε πολλούς ανθρώπους και απογοητεύτηκε από τους περισσότερους. Τώρα, μετά το κλείσιμο από τον εισαγγελέα της υπόθεσης των καταγγελιών του Γ. Κουρή για την Interamerican και με το εσωτερικό ξεκαθάρισμα, παρατηρούμε πως κλείνει ένα ένα τα μέτωπα -όπως πρώτος έκανε και ο Σ. Κόκκαλης σε ένα άλλο επίπεδο- και μπορεί πλέον να ησυχάσει από τον θόρυβο και την υπερβολική προβολή που συνεπάγονται τα media. Το «Π» παρουσιάζει όλες τις τελευταίες πληροφορίες…

Η κρίση ξεκίνησε με την αποκάλυψη του «τρικ»

Η αιτία της κρίσης είναι διπλή. Η κακή οικονομική πορεία του καναλιού και η λανθασμένη πληροφόρηση επ’ αυτής που θεωρεί η πλευρά του Δ. Κοντομηνά πως της μετέδιδαν οι άνθρωποι του Νίκου Χατζηνικολάου. Η κατάρρευση της σχέσης Κοντομηνά – Χατζηνικολάου ξεκίνησε όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά, μάλλον τον Οκτώβριο, η πορεία της εταιρείας. Στη συζήτηση αυτή, η ομάδα Χατζηνικολάου, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της, έκανε λόγο για πλεόνασμα στη χρήση. Ο Δ. Κοντομηνάς ήταν κατενθουσιασμένος. Υπήρξε όμως μια παρέμβαση, ενός συμβούλου, ο οποίος έκανε μια παρατήρηση. Πως από την παρουσίαση απουσίαζε ο κωδικός των λειτουργικών εξόδων. Έπεσε σιωπή. Ο Ν. Χατζηνικολάου εστράφη προς τον οικονομικό του διευθυντή, ρωτώντας αν είναι αλήθεια. Εκείνος το επιβεβαίωσε και ένας από τους παρόντες είπε πως τα έξοδα λειτουργίας είχε σχεδιαστεί να συζητηθούν στη συνέχεια σε κλειστή συνάντηση Κοντομηνά – Χατζηνικολάου.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, μαζί με τις εκκαθαρίσεις στελεχών, πλην όμως ο Δ. Κοντομηνάς αποφάσισε να ορίσει διευθύνοντα σύμβουλο και τοποτηρητή των οικονομικών τον Γ. Σουβατζή. Ο τελευταίος είχε ένα επεισόδιο με τον Ν. Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών και αυτός ήταν ο λόγος που ο τέως διευθύνων σύμβουλος παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων εκείνο το διάστημα. Ο κ. Σουβατζής προέρχεται, αν θυμόμαστε καλά, από την ΕΛΠΑ, όπου είχε διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο…


Σχολιάστε εδώ