Ντροπή να παραμένει κλειστό το μισό (και παραπάνω) Αττικό Νοσοκομείο και να σαπίζει ο εξοπλισμός!

Είναι απίστευτο να βλέπεις κενές πτέρυγες με καινούργια κρεβάτια και όλη την απαραίτητη υποδομή και να μην κυκλοφορεί άνθρωπος, την ώρα που σε όλα τα γνωστά κρατικά νοσοκομεία, Ευαγγελισμό, Γενικό Κρατικό, Λαϊκό και Ιπποκράτειο, είναι γεμάτοι οι διάδρομοι με ράντσα, όταν οι συγγενείς των ασθενών παρακαλούν για μια θέση σ’ ένα δωμάτιο και ψάχνουν για… μέσο κι αν χρειασθείς εντατική, μόνο σε θαύμα πρέπει να ελπίζεις.

Στη σημερινή αλλά και την προηγούμενη κυβερνητική ηγεσία ήταν και είναι γνωστά αυτά τα απίστευτα…

Και η απάντηση με την οποία επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτήν την παγκόσμια… πρωτοτυπία (για να μην πούμε αίσχος) είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να προσληφθεί το απαραίτητο βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόκειται κάθε άλλο παρά για σοβαρή δικαιολογία, που περισσότερο εκθέτει τον πρωθυπουργό τον ίδιο παρά τον απαλλάσσει ευθυνών. Γιατί λεφτά υπάρχουν, η βούληση είναι αυτή που λείπει.

Θα μπορούσε αύριο το πρωί ο κ. Καραμανλής να βρει τα χρήματα που χρειάζονται αναστέλλοντας την κατασκευή κάποιων δημόσιων έργων που μπορούν 2-3 χρόνια να περιμένουν (εδώ περίμεναν χρόνια), π.χ. κάποιων δρόμων, λιμανιών κ.λπ.

Θα μπορούσατε ακόμη, κύριε πρωθυπουργέ, να απαγορεύατε ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΩΣΗ υπουργείων, δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών και τραπεζών για έξι μήνες… Θα μπορούσατε, κύριε Καραμανλή, να σκεφθείτε κάποιες άλλες λύσεις εξεύρεσης των αναγκαίων χρημάτων. Εδώ χαλάσαμε τρισεκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν υπάρχουν κάποια εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργήσει ένα πανέμορφο και εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας νοσοκομείο (κάντε μια επίσκεψη στην καρδιοχειρουργική και καρδιολογική κλινική, θα εκπλαγείτε, είναι πολύ πιο μπροστά από το Ωνάσειο). Πού θα βρει τους γιατρούς ο ανήμπορος συνάνθρωπός μας που δεν έχει τα μέσα να πάει στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όταν το κόστος ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ την ημέρα;

Το «Αττικό Νοσοκομείο» δεν μπορεί άλλο να παραμένει κλειστό… κύριε Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ