Μπελάδες στη ΝΔ

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης με το γνωστό του ύφος ξάφνιασε τον Ζαγορίτη και προκάλεσε τη σύγχυση του Βάκη, όταν: Τα ‘ριξε στον Παπαγεωργόπουλο για τη γνωστή του δήλωση («όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως οι δηλώσεις του Ψωμιάδη στερούνται σοβαρότητας»), προειδοποιώντας πως την επόμενη φορά δεν θα συγκρατηθεί, με ό,τι αυτό σημαίνει…

Τα ‘ριξε στον Βάκη Φρατζή και στην υπό αυτόν τοπική κομματική ηγεσία, υποστηρίζοντας πως το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται το τμήμα της εξουσίας που τους αναλογεί. Ούτε πολιτικές πρωτοβουλίες παίρνουν ούτε στις εκλογές μάς βοήθησαν, ούτε στηρίζουν τα αιτήματα της πόλης και του νομού, απέναντι στους υπουργούς, είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης.

Τα ‘ριξε στους περισσότερους τοπικούς βουλευτές, που κάνουν δημόσιες σχέσεις και ψιλορουσφέτια, χωρίς να απαιτούν κονδύλια και λύσεις στα μεγάλα θέματα της περιοχής.

Μπελάδες και στο ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία στην Ημαθία στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να προβάλει το κοινωνικό του προφίλ. Το πέτυχε σε σημαντικό βαθμό, με πρωτοβουλίες στη Νάουσα για την ανεργία και στη Βέροια για την υπόθεση Άλεξ.

Ωστόσο η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην κεντρική Μακεδονία σκιάστηκε από τη δημοσιοποίηση («Κυριακάτικος Αγγελιοφόρος») δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας στην κεντρική Μακεδονία, από την οποία προέκυψε πως το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται της ΝΔ στην περιοχή κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν πίστευε αυτά που διάβαζε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που στην ανησυχία του ζήτησε από την εφημερίδα να του κοινοποιήσουν το σύνολο των στοιχείων της έρευνας. Έτσι, επιστρέφοντας από την Ημαθία, τον περίμενε στο αεροδρόμιο ο διευθυντής της εφημερίδας Τραϊανός Χατζηδημητρίου, και τον ενημέρωσε και του έδωσε τα στοιχεία.

Μέλι-γάλα Βούλα – Ψωμιάδης!

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης περίμενε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η Βούλα Πατουλίδου, που τα είπε για λίγο μαζί του, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Δημήτρη Δόλλη που τον συνόδευαν. Οι πονηρές γλώσσες αποδίδουν σε αυτήν τη συνάντηση και στις συμβουλές που πήρε η Βούλα, την αλλαγή της γραμμής πλεύσης της απέναντι στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και στους νομαρχιακούς της συμβούλους, που γκρινιάζουν διαρκώς για τις επιλογές της.

Δύο ημέρες μετά το ραντεβού της με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, η Βούλα εισερχόταν στο γραφείο του Ψωμιάδη για τετ α τετ συνάντηση μαζί του. (Η πρώτη τους ύστερα από πολύμηνη σκληρή προσωπική αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.)

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ψωμιάδης δήλωσε: «Θεωρώ ότι μια μέρα καινούργια ξημερώνει για τη νομαρχία. Ξεχνάμε όλα όσα έγιναν προεκλογικά, κλείνουμε τις άσχημες παρενθέσεις και δημιουργούμε το κατάλληλο κλίμα για συνεργασία.

Από την πλευρά της η Βούλα τόνισε τα εξής, δικαιολογώντας τη στροφή 180 μοιρών: «Ακούστηκαν λόγια, μπορεί κάποια στιγμή να πικραθήκαμε όλοι, αλλά αυτό που θέλει ο κόσμος του νομού Θεσσαλονίκης είναι ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τον τόπο και που θέλουν μέσω της συνεργασίας τη λύση των προβλημάτων.

Ο κ. Ψωμιάδης γνωρίζει τα προβλήματα και σίγουρα κοντά του μπορούμε να μάθουμε και να πετύχουμε λύσεις. Και αν κάποιες φορές δεν συμφωνούμε, μπορεί να μαλώνουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μίσος»!


Σχολιάστε εδώ