Έξαλλη η Γιάννα

Η εφημερίδα πούλησε 14.921 φύλλα, σημειώνοντας πτώση 17%. Σύμφωνα με αναλυτές, αλλά και δημοσιογράφους, το λάθος εστιάζεται στην απόφαση της ιδιοκτησίας να μετατρέψει την εφημερίδα από παραδοσιακή δεξιά σε φύλλο που αναζητεί το Κέντρο και την Κεντροδεξιά. Και όπως επισημαίνουν πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, από τη στιγμή που οι αναγνώστες, που είναι στο σύνολό τους δεξιοί, συνειδητοποιούν τη στροφή, με τη μετεγγραφή κεντροαριστερών δημοσιογράφων, η κυκλοφοριακή κατρακύλα θα συνεχισθεί…

Η όψη του «Ελεύθερου Τύπου» άλλαξε πάντως μετά την απόφαση για ενοποίηση των δυο φύλλων, καθημερινού και κυριακάτικου.

Η δημιουργία ομάδας συντονιστών που θα ελέγχει την εφημερίδα και θα αναφέρεται στον διευθυντή της εφημερίδας, Λάμπρο Σμαΐλη, δεν βελτίωσε το κλίμα αναταραχής στους Τράχωνες. Αντιθέτως ξαφνικά κόπηκαν στήλες, άλλες μεταφέρθηκαν σε άλλες σελίδες, ενώ προωθούνται σιγά σιγά και οι ανακατατάξεις στα ρεπορτάζ και τους συντάκτες. Από την περασμένη Τετάρτη το καθημερινό φύλλο εμφανίστηκε διαφοροποιημένο, με νέο lay out στην πρώτη σελίδα, που σίγουρα θα μπερδέψει πολλούς, ενώ στις πολιτικές σελίδες εμφανίστηκαν νέες στήλες, με παραπολιτικά.

Το άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη μετακομίζει στην τελευταία σελίδα και πληροφορίες αναφέρουν πως ο παλιός δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης έως πρόσφατα, είναι πολύ δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις. Το ερώτημα για τον «Ελεύθερο Τύπο» είναι εάν και πότε θα αρχίσει η εφημερίδα να δουλεύει με τα σχέδια των Ισπανών. Λέγεται πως η ομάδα των Ισπανών έδωσε τα σχέδιά της στη Γιάννα Αγγελοπούλου και ήδη βρίσκεται στους Τράχωνες, όπου έχει καθημερινές συναντήσεις με τα στελέχη της εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ