Η βιομηχανία των «φυγόστρατων»

Ακόμα και η στρατιωτική θητεία, το ύψιστο εθνικό καθήκον, έχει μετατραπεί σε μια διαδικασία συναλλαγής. Δεν πρόκειται απλώς για την κατάργηση της ισονομίας των πολιτών. Στην πραγματικότητα υπηρετούν τη θητεία τους μόνο όσοι δεν ανήκουν στις προνομιακές «ομάδες», στις ελίτ, των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των αθλητών, των καλλιτεχνών, των ισχυρών οικονομικών παραγόντων… Γιατί, για τις «ομάδες» αυτές, η στρατιωτική θητεία είναι ένα εμπορεύσιμο είδος, ένα «προϊόν» που μπορούν να το αγοράσουν, όπως όλα τα άλλα προϊόντα…

Πρόκειται για ένα κατάντημα για το οποίο έχουν την κύρια ευθύνη οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, οι οποίες είτε συνέργησαν -και συνεργούν ακόμα- είτε κλείνουν τα μάτια, αδιαφορώντας για ένα απαράδεκτο φαινόμενο, για έναν ολόκληρο μηχανισμό, που δρα ανενόχλητα εδώ και πολλά χρόνια…

Όμως όλοι αυτοί οι μηχανισμοί και τα κυκλώματα της συναλλαγής πρέπει να αποκαλυφθούν. Χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα.

Γι’ αυτό και η δημοσιοποίηση του καταλόγου των κάθε είδους «φυγόστρατων», αλλά και των στρατιωτικών που προέβησαν σε «διευκολύνσεις», πρέπει να γίνει αμέσως. Όχι βέβαια για να διαπομπευτούν από τα ΜΜΕ οι «ένοχοι», αλλά για να γίνει σαφές ότι στο μέλλον καμιά πράξη παρόμοιου χαρακτήρα δεν θα παραμείνει κρυφή.

Κατά δεύτερον, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να ακολουθήσει κανόνες πλήρους διαφάνειας και σαφούς αιτιολόγησης των περιπτώσεων εκείνων που, πράγματι, εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί απαλλαγών ή περί μειωμένης θητείας.

Επιτέλους κύριοι αρμόδιοι… Λίγη αξιοπρέπεια, λίγο φιλότιμο. Γιατί το θέμα δεν αφορά την καριέρα σας μόνο… Αφορά την ίδια την πατρίδα.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ