Αποστολικά και… άλλα

Αν, Γιώργο μου, το ΠΑΣΟΚ το εκφράζει ο Κουναλάκης, τότε Κούνια-Λάκη που σας κούναγε όλους.

Η Άννα, η προγραμματίστρια, στην Α΄ Αθηνών. Μόνο που πήρε το βάφτισμα του πυρός τα Θεοφάνια στη Δεξαμενή και όχι σε καμιά θάλασσα…

Ο Θεός να τον φωτίσει να κάνει το καλύτερο για το 2007. Μα ποιο είναι το καλύτερο, είπε ο διπλανός του, να φύγει ή να μείνει;

Πολύ λουφαδιάρηδες
οι λουλουδιάρηδες της
νύχτας.

Στα βράχια της Πειραϊκής πάει ο Γιώργος να τσακιστεί, λένε οι εκσυγχρονιστές του Σημίτη. Ξέρουν κάτι παραπάνω.

Πέσαμε πάνω σε ξέρα
και ξεραθήκαμε με το
άρθρο 16.

Να πούμε περαστικά στον ψηλό της ελληνικής ζωής, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με μια κρητική μαντινάδα:
Έχεις καρδιά από σίδερο
και νεύρα από ατσάλι
και δεν τολμάει να σε βρει
ο μαύρος καβαλάρης.

Φασούλας το φασούλι γεμίζει η ΚΕΔΚΕ. Λες να δούμε τον «ψηλό» πρόεδρό της; Δεν αποκλείεται μετά και το άριστο κλίμα που είχε η συνεργασία του με τον Καραμανλή.

Λούφα και απαλλαγή, λούφα και ταραχή στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Στρατηγός Κίμων εκ Λευκίμμης… Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο δάσκαλος μπροστά σε κανέναν για να υπερασπιστεί την πολιτική του Αντρέα.

Δημητρολογίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν… του Κυρίου δεηθώμεν…

Έχω ιστιοσελίδα, λένε ορισμένοι του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σιγά μην έχεις βάρκα και πανιά, ιστοσελίδα είναι, αγράμματοι, χασάπηδες της ελληνικής γλώσσας.

Ανέκδοτο πρόγραμμα…

Τι ξέρει ο Πάγκαλος για το Σκοπιανό και πήρε τη θέση του Μητσοτάκη; Τι συμβαίνει άραγε και παίζει το παιχνίδι της φίλης του, της Ντόρας; Γιατί καρφώνει τον Σαμαρά, μήπως γιατί θα γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή; Έφαγε με την Ντόρα ή και με τον μπαμπά μαζί; Ώρα του είναι να μας πει ότι καλώς παραπέμφθηκε ο Αντρέας από τον Μητσοτάκη το ’89. Πάντως ο Θεο-Ντορής παίζει πολύ περίεργες παιχνίδια.

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ.
Ή ο κ. Μουζέλης έγινε Αριστερή Πρωτοβουλία ή ο Παναγιωτακόπουλος έγινε εκσυγχρονιστής. Και επειδή δεν μπόρεσα να καταλάβω τι συζητούσαν στο πάρτι του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, κάθε εξήγηση δεκτή από τους συνομιλούντες.

Κουραστήκαμε με τους α-παίδευτους να μιλούν για θέματα της παιδείας μας.

Χειμαρρώδης ο Ιορδάνης ποταμός. Τέτοια υμνογραφία, τέτοια αγιογραφία ούτε ο Μάρκος δεν θα έκανε. Πάντως ο Ιορδάνης δεν δικαιολόγησε το επώνυμό του ως Χασαπό-πουλος.

Όσα πήρε τόσα έχασε ο μικρός της παρέας στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου, όπου συναγελάζονται κάθε χρόνο οι χαρτοπαίκτες του είδους. Όσο εύκολα βγαίνουν τόσο εύκολα χαλιούνται, Γιάννη μου.

Ό,τι δεν μπορούμε να το λύσουμε, το αυξάνουμε. Ωραίο το δόγμα του Βαγγέλη της Εθνικής Άμυνας.

Με τους λουφαδόρους των γραφείων, τι γίνεται, Ευάγγελε της Εθνικής Άμυνας; Με τους λουφαδόρους των μετατάξεων τι γίνεται, ποιος θα μας απαντήσει;

Ποια είναι η κυρία Depon αναβράζον της κυβέρνησης; Η προσωνυμία έχει να κάνει με τον αναβρασμό που
επικρατεί στον χώρο ευθύνης της.

Ποιος είναι ο καρφίτσας του Γιώργου;

Η κυβέρνηση σκοτώνει μύγες και τη δουλειά και στο ΠΑΣΟΚ σκοτώνονται μεταξύ τους για την αναδουλειά.

Ορισμένοι σύντροφοι θα αποστρατευτούν μέσα από τη λούφα, παραλλαγή και απαλλαγή, θυμηθείτε το.
Ο γόρδιος δεσμός του Γιώργου θα έχει μεγάλο μαχαίρι και πολλά θύματα.

Όσοι προσπαθούν να αποστρατεύσουν τον Άκη έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος. Ο Άκης δεν αποστρατεύεται από εκείνους που τους έκανε στρατιώτες όταν εκείνος ήταν στρατηγός. Καλά θα κάνουν ορισμένοι να μη μιλούν και να μην ξεχνούν.

Συναί-νεση στη Βουλή, αλλά χαμός στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη κυκλοφορούν σενάρια για μεγάλο αριθμό βουλευτών για την καταψήφιση του άρθρου 16.

Η καταλληλότερη εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και έχει 16 σερβίτσια. Ο Σημίτης θα την κάνει στον Γιώργο…

Ο Κουτσοφλέβαρος θα ‘ναι και κουτσός για το ΠΑΣΟΚ.

Έρχεται κρίση διαρκείας και δυαρχίας στο ΠΑΣΟΚ.

Καλά λένε κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ ότι σε λίγες μέρες θα βλέπουμε το δέντρο και θα χάσουμε τα δάση… Έρχεται για συζήτηση το άρθρο 24, που σκοτώνει τα δάση μας…

Για ποιον συνεργάτη του Γιώργου λένε ότι οι θέσεις του για την παιδεία είναι σαν τη διαβουλευτική δημοκρατία που λάνσαρε και απέτυχε παταγωδέστατα.

Ευτυχώς που ο Σανιδάς παίρνει σανίδα βρεγμένη για ορισμένες αποφάσεις και δεν αφήνει να γίνονται μπουρμπουλήθρες στη δικαιοσύνη.

Μα για να κόπτονται για τη θητεία και τη λούφα και απαλλαγή οι λουφαδόροι της λούφας και παραλλαγής, πάει πάρα πολύ. Είναι δυνατόν οι τύποι που είχαν τα σύνορά μας στο Πεντάγωνο να κόπτονται σήμερα για τη θητεία και τις απαλλαγές; Σαν δεν ντρέπονται οι απάτριδες πατριώτες των λόγων και όχι των πράξεων.

Ποιοι μεγαλοπολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι είχαν τα σύνορα της πατρίδας στο Πεντάγωνο; Αλήθεια, γιατί κόπτονται σήμερα για τη θητεία; Αλήθεια, γιατί βγάζουν στο γυαλί γονείς νεκρών στρατιωτών; Για να κάνουν νούμερα όταν τα νούμερα αυτά δεν έκαναν κανένα νούμερο σκοπιάς στον στρατό; Σαν δεν ντρέπονται οι αφιλότιμοι… τύποι.

Λες να μπέρδεψαν οι πανεπιστημιακοί και συνεργάτες του Γιώργο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Λες; Ο πονηρός Βεροιώτης δεν πιάνεται εύκολα κορόιδο, κύριε της αρετής του πανάγαθου.

Δώστε στοιχεία, Βαγγέλη της Άμυνας, σε ποιους νομούς έγιναν οι περισσότερες απαλλαγές της λούφας, παραλλαγής και απαλλαγής. Δώσε, Βαγγέλη, σε ποιους νομούς έχουν γίνει οι περισσότερες μετατάξεις, δώσε, Βαγγέλη, στοιχεία σε ποιες περιοχές έγιναν τα μεγαλύτερα ρουσφέτια και μην ανησυχείς, ο κόσμος διαθέτει κρίση και θα κρίνει.

Το πράξετε, πράξετε, πράξετε της κινεζικής φιλοσοφίας έχει κάνει σημαία της η διαμερισματική σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, με το γνωστό: δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δίπλα στους ανθρώπους που τη στήριξαν και κοντά στον δήμαρχο της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας, η πάντα σεμνή και χαρισματική Ρίτα, θα δίνει τη μάχη γι’ αυτά που υποσχέθηκε να γίνουν.

Τα φορτώνουμε όλα στον αντισυνταγματάρχη με τη γνωστή πια συνταγή: λούφα, παραλλαγή, απαλλαγή τη γλιτώνουμε εμείς. Λάθος, έχουν γνώση οι φύλακες.

Μούγγα κάνουν όλοι τώρα για πρόωρες εκλογές. Τόσο μελάνι, τόσο αίμα, τόσο σπέρμα, τόσο δάκρυ, τόσες εκτιμήσεις, τόσες αναλύσεις αλλά δυστυχώς όλοι λογάριαζαν χωρίς τον μετρ του τακτικισμού, Κώστα Καραμανλή. Ο οποίος, για άλλη μια φορά, τους πήρε τα σώβρακα. Εκλογές: 3 Μάρτη του 2008. Ο κύβος ερρίφθη για τότε. Υπομονή… σύντροφοι, υπομονή…

Και εγγενήθη με το άρθρο 16 νέος δελφίνος στο ΠΑΣΟΚ. Θυμηθείτε τον Αντρέα Λοβέρδο… Ο χρόνος θα δείξει για το πολιτικό του μέλλον.

Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ