Φιέστα θανάτου

Ο τρόπος της εκτέλεσης του Σαντάμ Χουσεΐν αλλά και η μεθοδευμένη τηλεοπτική παρουσίασή του συμπυκνώνουν και συμβολοποιούν όχι μόνο τη φρίκη των όσων διαδραματίζονται στο Ιράκ, αλλά κυρίως τη βαρβαρότητα, τον απανθρωπισμό, την πολιτική ευτέλεια που χαρακτηρίζει τους «θρησκευόμενους» νεο-συντηρητικούς των ΗΠΑ, που θέλουν μάλιστα να καθορίσουν τις τύχες της ανθρωπότητας…

Μπροστά στη γενικευμένη αγανάκτηση οι «αρμόδιοι» των ΗΠΑ προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τις ευθύνες. Όμως κανένας δεν μπορεί να δεχθεί ότι την όλη «φιέστα θανάτου» την οργάνωσαν τα ιρακινά ανδρείκελα αγνοώντας, δήθεν, τις βουλήσεις των πατρώνων τους…

Την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Ευρώπη τη συνοδεύει ένα ολόκληρο σκεπτικό που αφορά τον ίδιο τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Για τις ΗΠΑ βέβαια καμιά αξία δεν έχει παρόμοιο σκεπτικό. Μαζί με την ανθρώπινη ζωή δεν δίστασαν μάλιστα να θυσιάσουν και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που φεύγει από τη ζωή, επιτρέποντας όχι μόνο τον χλευασμό του την ώρα εκτέλεσής του, αλλά και τη μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου πλήρη μετάδοση κάθε λεπτομέρειας του φρικτού του θανάτου.

Σε τελική ανάλυση στην αγχόνη δεν κρεμάστηκε μόνο ο Σαντάμ Χουσεΐν. Αλλά και το είδος του «πολιτισμού», της «δημοκρατίας» και των «αξιών» που πρεσβεύουν οι νεο-συντηρητικοί ηγεμόνες των ΗΠΑ.

Κι αυτό το γεγονός το συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο οι λαοί πού δεν θα δεχθούν να υποκύψουν σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ