Τρέμουν πολλά τρανταχτά ονόματα

Πρωτόγνωρος πυρετός βέβαια επικρατεί και στο Πεντάγωνο από την ιστορία υπεξαίρεσης αυτών των εγγράφων που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες και έχει κάνει εκατοντάδες μεγάλα ονόματα, ανάμεσά τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, δικηγόροι, τηλεοπτικοί αστέρες και γνωστοί καλλιτέχνες, να χάσουν τον ύπνο τους με την είσοδο του καινούργιου χρόνου.

Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους του Πενταγώνου, τα 1.000 περίπου έγγραφα που βρέθηκαν σε σακούλες απορριμμάτων στο σπίτι του εν λόγω αντισυνταγματάρχη, την ώρα που ετοιμαζόταν να τα εξαφανίσει, αφορούν γύρω στους 600 με 800 φυγόστρατους. Το χειρότερο ακόμα όμως είναι ότι ανάμεσα σε αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, υπήρχαν και αρκετά ως «απόρρητα» διαβαθμισμένα στρατιωτικά έγγραφα.

Και μπορεί μεν το Συμβούλιο της Επικρατείας να απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση του κατάλογου με τους 28.000 φυγόστρατους, αλλά δεν θα αργήσει ο καιρός που τα δικαστήρια θα τους καλέσουν στο… Πραιτώριο και τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά από τα… πινάκια έξω από τις δικαστικές αίθουσες!

Ο αντισυνταγματάρχης, που είχε μετατρέψει σε…. στρατολογικό γραφείο ολόκληρη την πολυτελή τριώροφη βίλα όπου διέμενε στα Βριλήσσια, είχε αλληλογραφία με δύο δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που ασφαλώς αφορούσε τις παράνομες απαλλαγές και οι άνθρωποι του Πενταγώνου τώρα πιστεύουν ότι «με τη σύλληψη αυτού του ανώτερου αξιωματικού σπάει η αλυσίδα του κυκλώματος…». Είχαν βέβαια από καιρό επισημάνει ότι «έπρεπε να υπάρχει και στρατολόγος εκτός του ιδιώτη γιατρού για να “δουλέψουν” οι παράνομες απαλλαγές», αλλά εδώ και δύο χρόνια που το ‘ψαχναν το πράγμα, έβρισκαν μπροστά τους έναν τοίχο σιωπής. Μέχρι που ο Διευθυντής της Στρατολογίας στο Ρουφ αποφάσισε να βάλει κρυφές κάμερες στα γραφεία και έτσι ο αντισυνταγματάρχης πιάστηκε στα πράσα, στις 26 Δεκεμβρίου, ημέρα αργίας.

Την ημέρα εκείνη, όπως έγινε γνωστό, ο στρατιωτικός αυτός εκτελούσε υπηρεσία ως αξιωματικός ασφαλείας του στρατοπέδου και παραβιάζοντας φωριαμούς και συρτάρια (γνώριζε καλά τα κατατόπια!) αφαίρεσε έγγραφα αλληλογραφίας, αιτήσεις απαλλαγών και πλαστά έγγραφα απαλλαγών για να εξαφανίσει προφανώς στοιχεία που θα παρέπεμπαν σε επανεξέταση κάποιων περιπτώσεων φυγοστράτων (αφού είχαν… δοθεί οι απαλλαγές!) και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το περίεργο πάντως είναι (κι αυτό το ψάχνουν οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση) ότι ο αντισυνταγματάρχης αυτός υπηρέτησε μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν έχει προηγούμενο!

Τώρα βρίσκεται «κατ’ οίκον» σε στενό κλοιό για να μην… εξαφανιστεί μέχρι να του απαγγελθεί επίσημα κατηγορία, άσε που φοβούνται όλοι μην ανοίξει το στόμα του. Ούτως ή άλλως το 2007 μπήκε πολύ άσχημα για εκατοντάδες μεγαλοσχήμους που δεν υπηρέτησαν όπως όλοι οι απλοί έλληνες πολίτες την πατρίδα και οι οποίοι από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δεν έχουν… ξανακοιμηθεί.
Έγινε γνωστό ότι πριν από μήνες κλήθηκαν 5.500 άτομα από διαφορετικούς νομούς της χώρας που είχαν απαλλαγεί ως… «Ι5», στο διάστημα από το 1997 έως και το 2004, να ξαναπεράσουν από τις αρμόδιες επιτροπές του Στρατού και εκεί διαπιστώθηκε ότι το 25% αυτών των απαλλαγών ήταν… «μαϊμού».


Σχολιάστε εδώ