Πατρινά Και Άλλα…

+ Τα δύο νέα πρόσωπα της νέας δημοτικής αρχής τα είχαμε προβλέψει από την προηγούμενη εβδομάδα. Το «ΠΑΡΟΝ» είχε κάνει εκτενή αναφορά στην αξιοποίηση του Αλέξη Σκαρμέα και της Ελπίδας Βασιλοπούλου. Κατά τ’ άλλα, ο Ανδρέας Φούρας επιχείρησε να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στις διάφορες «φάρες» του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, αναβάθμισε τον Παναγιώτη Κίτρου, γιο του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και την Κατερίνα Κουμπουρλή, την ευνοούμενη του Ανδρέα Καράβολα.

+ Ο Γιώργης Ζαφειρόπουλος παραμένει όπως και ο Σπύρος Τυροδήμος. Δύο άνθρωποι χαμηλών τόνων που έχουν προσφέρει πολλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και ακρότητες. Παράλληλα, ο κ. Φούρας επέλεξε να διατηρήσει σε θέση αντιδημάρχου τον κ. Δεμαρτίνο (τον λόγο τον ξέρει μόνο ο νέος δήμαρχος), ενώ απομάκρυνε τους κυρίους Λάζαρη και Θεοδωρόπουλο. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παραμένει, όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, ο Νίκος Τζανάκος.

+ Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ο Ανδρέας Φούρας τοποθέτησε τον Ζώη Μαρίνο, ο οποίος είναι διευθυντής σύνταξης της ανεξάρτητης εφημερίδας «Κόσμος», και τον Δημήτρη Αβραμίδη, αρθρογράφο της παραδοσιακής δεξιάς εφημερίδας «Πελοπόννησος».

+ Στον πολιτιστικό τομέα φαίνεται να κυριαρχεί ο Αλέξης Σκαρμέας, δημιουργώντας το εύλογο ερώτημα: ο Σπύρος Καραχάλιος πού είναι; Τώρα θα μου πείτε ότι ο Σπύρος έχει πολλές επιλογές για να ασχοληθεί με τον πολιτισμό… Πάντως το κινητό του το είχε κλειστό και δεν πρόκειται να το ανοίξει το προσεχές διάστημα. Μπορεί και να το αλλάξει… Λέμε τώρα!

+ Ο Γιώργος Λάζαρης, ο οποίος βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια έξω από το τοπικό παιχνίδι εξουσίας, δεν έδειξε καμία διάθεση να σχολιάσει. Προφανώς περιμένει στη γωνία τον νέο δήμαρχο και, όπως όλοι ξέρουμε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

+ Η Βίβιαν Σαμούρη δεν αξιοποιήθηκε (όπως υποστήριζε μερίδα του τοπικού Τύπου) και αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα στον χώρο των ανθρώπων της… μόδας. Γιατί ο Α. Φούρας προφανώς είναι εντελώς άσχετος με το τι φοριέται φέτος στην Ευρώπη. Έτσι θα πάμε μπροστά, κύριε δήμαρχε;

+ Και πάλι στην πρώτη σελίδα της «Ημέρας» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η εφημερίδα αναδημοσιεύει έρευνα, στην οποία εμφανίζεται ο κ. Βενιζέλος ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός. Αφού γράψατε αυτό, παιδιά, και ασχολείστε με τις δραστηριότητες του πρώην υπουργού και δελφίνου του ΠΑΣΟΚ, να σας ενημερώσω ότι προχθές ο Ε. Βενιζέλος παρακολούθησε -συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και την κόρη του- τη θεατρική παράσταση του Σταμάτη Φασουλή «Το Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές».


Σχολιάστε εδώ