Αποστολικά και… άλλα

Σκληρό ροκ τέρμα για το ΠΑΣΟΚ, αρχίζουν οι λαϊκοί παραδοσιακοί χοροί. Πρώτη γεύση πήραμε από την Πρωτοχρονιά με τα κάλαντα.

Βρε,ο μπαγάσας ο τύπος, για να δείξει πόσο κοντά είναι στον πρόεδρο δεν δίστασε να πάει να του πει τα κάλαντα ντυμένος με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός ο ψηλός δίπλα στον Γιώργο Τσολιά; Έλα ντε… Γιώργο, πρόσεχε γιατί οι φωτογραφίες θα σε κάψουν σύντομα.

Στο πνεύμα των Φώτων και στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ποντάρουν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16… Μόνο που το πνεύμα του Ευάγγελου είναι ανήσυχο και δεν βλέπω την επιφοίτηση…

Αλήθεια, ο λαλίστατος δημοσιογράφος γιατί ανησυχεί για το αρχείο του Αντρέα; Δεν γνώριζε ότι τα γραπτά μένουν και ότι το γλείψιμο έχει το τίμημά του;

Ποιος κορυφαίος πολιτικός ανησυχεί για την επιστολή που υπάρχει στο αρχείο του Αντρέα;

Ευάγγελε, να ‘ξερες τι σου έσουρναν ορισμένοι σημερινοί αυλοκόλακές σου την εποχή που ο Αντρέας σε έβγαζε στο πολιτικό προσκήνιο, δεν περιγράφεται με λίγα λογάκια…

Κάποιοι σφουγγοκωλάριοι που σήμερα γλείφουν τον Ευάγγελο, την εποχή που ο τελευταίος έμπαινε στο πολιτικό παιχνίδι και δικαιολογημένα έμπαινε, τον έβριζαν στέλνοντας επιστολές στον Αντρέα.

Ποια κυρία αποκαλείται και κυρία μίζα;

Ανάλογα με το βιζόν είναι και των μιζών…

Και αν ο Τειρεσίας ανησυχεί για τους χρησμούς του, εγώ τι φταίω Μάρκο; Ας μη τα έγραφε…

Αχ, ρε σύντροφοι, τι σας επιφυλάσσει η μοίρα, σε λίγα χρόνια να σας διοικεί η κλαδική των νομαρχών.

Σεβαστείτε τη μνήμη του γιατί αν ανοίξω το στόμα μου, δεν ξέρω πού θα κρυφτείτε όλοι. Αχρείοι, Αρχείοι, Αργείοι…

Ασέβεια προς την πρόεδρο Φώφη η αποχώρηση Ντινόπουλου – Πιπιλή. Αλήθεια είναι πως δεν συμπεριφέρονται έτσι σε μια μελλοντική πρόεδρο…

Γίνεται της μεζονέτας το κάγκελο!

Η κίτρινη Ροζ-έτα.

Αυτό δεν είναι πρόγραμμα αλλά έκθεση ιδεών, μου είπε «πράσινος» κορυφαίος. Πρόγραμμα σημαίνει και οικονομικό πρόγραμμα, δηλαδή και πού θα βρεθούν τα μπικικίνια.

Ο μόνος που δεν φοβάται για τις επιστολές είναι ο Τζουμάκας, διότι είχε και έχει το πολιτικό θάρρος ό,τι γράφει να το λέει δυνατά. Γεια σου, ρε Τζουμάκα, αθάνατε…

Να μου το θυμηθείτε ότι θα πέσει σύντομα φαγωμάρα στην κλαδική των νομαρχών για το ποιος προβάλλεται περισσότερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η προγραμματίστρια Άννα λέει συχνά-πυκνά ότι δεν γράφει πρόγραμμα αλλά έκθεση ιδεών…

Θησαυρός το αρχείο για ορισμένους…

Σόρι, το ίδρυμα θα έβγαζε στη φόρα τις επιστολές μέσω των οποίων ορισμένοι έβριζαν αλλήλους;

Για να αποδείξουν οι γελοίοι ότι ο Αντρέας ήταν λαϊκός, πήγαν τα αντικείμενά του για πώληση στο λαϊκό Μοναστηράκι. Σαν δεν ντρέπονται.

Αφού δεν μπήκε η ίδια στη Βουλή έστειλε το αρχείο του Αντρέα.

Το δυστύχημα για τους νεκρούς και το ευτύχημα για τους ζωντανούς που επικαλούνται τη μνήμη τους είναι ότι οι νεκροί δεν μιλάνε. Και αν μιλήσουν τη Δευτέρα Παρουσία όλοι αυτοί οι τύποι θα έχουν απουσία.

Αυτή η Εκάλη μάλλον κομμωτήριο έμοιαζε. Χτενίζουν, λέει, τον λόγο του Αντρέα για το Συνέδριο. Σιγά μην του έκαναν και μιζανπλί. Απλώς ο Αντρέας ήθελε αντιπρόεδρο τον Άκη και όλα τ’ άλλα είναι ηλιθιότητες και σκοπιμότητες, διότι ξεχνούν όλοι πολύ σκόπιμα ότι ούτε το Συνέδριο θα έβγαζε αντιπρόεδρο.

Ασχολούνται με το αρχείο του Αντρέα αρκετοί που τον έστειλαν στον τάφο πριν την ώρα του και δεν ξέρουν και πού πέφτει ο τάφος.

Μάθαμε πως δεν αναπνέουμε, πλάκωσαν και οι ρύποι.

Ορατότης μηδέν, ρυπαρότης… χάλια στα χάλια στην ατμόσφαιρα και όχι μόνο.

Πολύ τσιγκούνης ο Αρκούδος όσον αφορά τα κομματικά οφίτσια… Τα κράτησε όλα για πάρτη του και όλοι βρίζουν τώρα τον καλό καιρό που είναι κακός γι’ αυτούς που οι αρκούδες δεν έπεσαν σε χειμερία νάρκη ακόμη, μπας και δουν καμιά καλύτερη κομματική μέρα.

Ούτε ο Στέλιος δεν έπαιρνε τόσα αξιώματα σαν γραμματέας, λένε οι σύντροφοί του για τον Αρκούδο, που από Νίκο τον λένε πια Σήφη εκ του Ιωσήφ, στην κρητική διάλεκτο Σήφης.

Η απεργία στα λιμάνια έληξε προς δόξαν του κ. Κεφαλαιογιάννη. Αυτή η περίεργη λευκή απεργία στο ΠΑΣΟΚ πότε θα λήξει;

Σας το είπα εγώ, σύντροφοι, ότι ο Σήφης Αρκούδος δεν χαρίζει τίποτα. Όλα θα τα έχει υπό έλεγχο με εντολή του Γιώργου. Πολλοί θα αναζητήσετε τις μέρες της Μαριλίζας.

Γαλλικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, εκ της Γαλλίας ήρθανε τα δώρα για το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά πολλοί ριγμένοι και θιγμένοι στόλισαν την αλλαγή με κάτι γαλλικά που δεν γράφονται.

Έχουν τρελαθεί οι δύο κοπέλες του ΠΑΣΟΚ που καλοβλέπουν την καρέκλα του αρχηγού, το τι καραγκιοζιλίκια γίνονται με αυτό το θέμα-θέαμα δεν γράφονται. Απλώς κάποιοι κάνουν καινούργιο συκώτι από τα γέλια…

Για ρίχτε μια ματιά να δείτε τι έπαθε και η αρχηγός Βάσω… Αν θέλετε, πάρτε την σαν παράδειγμα και ίσως βάλετε μυαλό.

Ποιες είναι οι κοκορόμυαλες στο ΠΑΣΟΚ; Μα, φυσικά όσες θέλουν να γίνουν, ενώ είναι κότες, κοκόρια…

Αμ, οι οπαδοί να δεις τι κοκορόμυαλοι είναι που πιστεύουν ότι επειδή αυτοί το θέλουν το θέλει και η κοινωνία.

Παίζεται ένα περίεργο θεατρικό, θεατρινίστικο έργο γύρω από το αρχείο του Αντρέα. Ελπίζω οι πρωταγωνιστές να έχουν ευθύνη του ρόλου τους. Και ο τυπάκος να έχει συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα…

Μινωικές απρέπειες, σαν εμπορεύματα, σαν δέματα, σαν δεμάτια αντιμετωπίζουν τους επιβάτες.

Να κάνω μια αφελή ερώτηση και ίσως λόγω Φώτων με φωτίσει κάποιος. Εκείνο το κείμενο που θα διάβαζε ο Αντρέας στο Συνέδριο του ’96 αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και αν ναι, πού θα παραδοθεί;

Δεν βρήκε στο πρόσωπο του Σουφλιά τον καλύτερο μεταφορέα της είδησης των μη πρόωρων εκλογών ο Καραμανλής, μου έλεγε γνωστός «γαλάζιος» διότι, ως γνωστόν, ο Σουφλιάς επειδή δεν ακούει καλά, μήπως κατάλαβε λάθος και μας εκθέσει ανεπανόρθωτα. Ίδωμεν.

Ποιον υπουργό αποκαλούν ο κατεψυγμένος και γιατί;

Ξεκατιναρχείο…

Αναζητούνται οι Σέρλοκ Χολμς της πολιτικής να μας πουν αν οι μυτιληνιές αρπαχτές είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;

Με τόσα νέα τζάκια που δημιούργησαν οι «πράσινοι» είναι λογικό να έχουμε πρόβλημα ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Όλοι κόπτονται για την ποιότητα του ψωμιού και όχι για το αν έχει ο κόσμος να το αγοράζει.

Ποιον αποκαλούν στο ΠΑΣΟΚ και γιατί ο γυμνασιάρχης παιδονόμος;

Με τούτη την κυβέρνηση λέμε το ψωμί ψωμάκι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.

Θες την ελευθερία σου, παρακάλα να σε φυλακίσουν…

Για τις υποκλοπές καλά κάνετε και ζητάτε Εξεταστική Επιτροπή, «πράσινοι» σύντροφοι. Αλήθεια, για τις κλοπές σας γιατί το μουγγώνετε;

Είναι κλεψιά όταν κλέβεις πλαστά στρατιωτικά έγγραφα; Κάθε νομική άποψη δεκτή.

Φαντάσου τώρα ένα σενάριο μετεκλογικό που να σε τρελαίνει. Να πάει η Δήμητρα στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, να μπει στη Βουλή, να είναι η βουλευτίνα και σε όποιο κόμμα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης να γίνει κυβέρνηση. Φανταστείτε τι θα λένε και τι θα δίνουν… όλοι τους.

Ονοματάκια και διευθύνσεις παρακαλώ όλων εκείνων των τύπων που δεν πήγαν φαντάροι και κόπτονται τώρα για τη μαμά (παρτίδα τους).

Οξυγόνο στις τσέπες τους έβαλαν οι μυτιληνιοί υπάλληλοι του νοσοκομείου για να μην οξειδωθούν τα κέρματα που είναι οι μισθοί πείνας που παίρνουν.

Τι εισπράττετε σύντροφοι; Μα φυσικά ό,τι πουλάτε, αέρα κοπανιστό πουλάτε, αέρα κοπανιστό εισπράττετε.

Γιώργος Μαρίνος Αντύπας, ο «πράσινος» σύντροφος στο τιμόνι των αγροτών του ΠΑΣΟΚ. Κάποια λαμόγια του συνεταιριστικού κινήματος καλά κάνουν και ανησυχούν.

Μόλις έμαθε ο Παναγιωτακόπουλος ότι ο Κοντογιαννόπουλος θα κατέβει στην Ηλεία υποψήφιος βουλευτής, πήρε τους κάμπους και τα όρη για τη Θεσσαλία.

Δεν πιστεύω να σε δω, «πράσινε» σύντροφε, στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο στην Ηλεία, γιατί θα πάρω τα όρη, τις θάλασσες και τα βουνά και θα πάω κολυμπώντας στον Ψηλορείτη.

Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ