Δεν είχε κανάλι, άρα έφτιαξε…

Έχετε παρακολουθήσει καθόλου ΣΚΑΪ αυτές τις ημέρες; Την «εναλλακτική» τηλεόραση του Αριστείδη Αλαφούζου; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς γίνεται ένα κανάλι το οποίο δεν έχει την παραμικρή μέτρηση, αφού η ΑGΒ στοιχεία δεν διαθέτει, να είναι γεμάτο με κρατική διαφήμιση;

Ποιος κρατικός παράγοντας πήρε το ρίσκο να υποστηρίξει την «εναλλακτική τηλεόραση»; Προφανώς κάποιος ευσυνείδητος διευθυντής κρατικού οργανισμού που προτιμά να χάσει τη δουλειά του προκειμένου να δει την ελληνική τηλεόραση να βελτιώνεται.

Διαφορετικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς αποφασίζει κάποιος να διαθέσει χρήματα του ελληνικού Δημοσίου για διαφήμιση σε ένα μέσο με ελάχιστους μήνες ζωής για το οποίο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πόσοι το βλέπουν, άρα οποιαδήποτε αξιολόγηση του κόστους διαφήμισης είναι στον αέρα!

Ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι όμως το γεγονός ότι μέσα σε μία νύχτα ο ΣΚΑΪ έγινε πανελλαδικός με φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης.

Για να τα κάνουμε πιο κατανοητά τα πράγματα, αν κάποιος θέλει να κάνει αυτήν τη στιγμή εθνικό κανάλι θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 40-60 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει κάποιο – με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα το πουλούσε ο ιδιοκτήτης του, κάτι που από όσο γνωρίζουμε δεν ισχύει.

Ο Αλαφούζος αγόρασε έναντι μόλις 7 εκατομμυρίων ευρώ (αν και αμφισβητείται το ποσόν, μια και το πήρε με… συμψηφισμό από την Αγροτική Τράπεζα), ένα κανάλι (SEVEΝ) το οποίο ήταν του Μπατατούδη που το είχε βάλει ενέχυρο και ο Αλαφούζος ανέλαβε να καταβάλει τα χρέη, με τη διαγραφή των τόκων…, και το οποίο είχε μεν εθνική άδεια, όμως επειδή ποτέ δεν ανέπτυξε πανελλαδικό δίκτυο από τότε που την έλαβε (όπως είχε υποχρέωση βάσει της νομοθεσίας), μπορούσε νόμιμα να εκπέμπει μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Με τη φωτογραφική διάταξη ο Ρουσόπουλος έδωσε την άδεια «…σε όσα εθνικά κανάλια δεν είχαν προλάβει να καλύψουν όλη την Ελλάδα, να το κάνουν νόμιμα». Δηλαδή το εξής ένα – το Seven, δηλαδή το ΣΚΑΪ Τ\/!

Ζήτω η διαπλοκή… Αυτόν τον… πόλεμο εννοούσε ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής όταν δήλωνε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαρκή πόλεμο με τη διαπλοκή;


Σχολιάστε εδώ