Φωνάζουν παπά στο ΠΑΣΟΚ για… ευχέλαιο!

Το ερώτημα είναι πώς θα καταφέρει ο Παπανδρέου να διατηρήσει τη σημερινή εικόνα του κόμματός του μέχρι τις εκλογές, πώς θα κεφαλαιοποιήσει και θα διευρύνει το σημερινό πολιτικό περιβάλλον στο κόμμα του και πως μέσα από το κλίμα ενότητας που ο ίδιος δημιούργησε θα κερδίσει τις εκλογές.

Από την πλάκα και το καλαμπούρι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε στη σοβαρότητα. Από εκεί που όλα ήταν χύμα και έκαναν όλοι ό,τι ήθελαν, τώρα έχουν πιστέψει πως μπορούν να κόψουν το νήμα στις εκλογές, αλλά και αυτό θα οφείλεται όχι μόνο στα στελέχη που το προηγούμενο διάστημα αντιδρούσαν στις πολιτικές του Παπανδρέου αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο του Κινήματος που θα πρέπει να κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς. Να είναι ο μαέστρος που ξέρει από παρτιτούρες αλλά και να διευθύνει το σύνολο της ορχήστρας.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως είναι όλοι ευχαριστημένοι, αφού ο Γιώργος επανάφερε με τις αλλαγές που έκανε όλο το σύστημα του Σημίτη.

Αρκετοί ωστόσο θεωρούν ότι οι οργανωτικές αλλαγές θα κριθούν τους επόμενους μήνες και ο τελικός κριτής θα είναι ο ψηφοφόρος… Με άλλα λόγια, έδωσαν την ευκαιρία στον Γιώργο οι λεγόμενοι πρωτοκλασάτοι να κάνει ό,τι θέλει ώστε να έχει ο ίδιος και την ευθύνη εάν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις εκλογές: «Στο κάτω κάτω η κοινωνία είναι εκείνη που κρίνει και επειδή δύσκολα πιστεύει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει το κλίμα ηττοπάθειας, εναπόκειται στον Παπανδρέου να τα καταφέρει».

Στη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι στιγμής τρίβουν τα χέρια τους: Μέσα σε λίγες ημέρες το κλίμα άλλαξε από τις κινήσεις του Γιώργου, λένε, και προγραμματίζουν από τώρα και στο εξής να υπάρχουν κινήσεις και πρωτοβουλίες του Παπανδρέου, ώστε να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα.

Οι συνεργάτες του ποντάρουν σε διαφορετικά στάδια ώστε να μην καμφθεί η εικόνα που παρουσιάζει ο Παπανδρέου σήμερα. Υπολογίζουν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί, στη λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου με όλα τα κορυφαία στελέχη, στην ανάπτυξη των δικτύων ανάμεσα στις οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα και στις παρουσίες του κ. Παπανδρέου εντός και εκτός Βουλής.

Το Πρόγραμμα: Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, με πρώτη την κ. Διαμαντοπούλου, φροντίζουν με την ολοκλήρωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για όλα τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και τους τομείς διακυβέρνησης να εκμεταλλευτούν πολιτικά την υπόθεση και μέσα από το επικείμενο συνέδριο να πληροφορηθεί ο κόσμος, με ειδική καμπάνια, τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο: Στο χέρι του Παπανδρέου είναι να αισθανθούν όσοι από τους κορυφαίους μετέχουν στο νέο πολιτικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, σαν τους τρεις Σωματοφύλακες: «Όλοι για έναν και ένας για όλους». Τότε είναι πολύ πιθανό το πολιτικό αυτό όργανο να μην πολυδιασπαστεί από τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών του, αλλά να λειτουργήσει ενιαία, αποδοκιμάζοντας την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ σε όλους τους τομείς.

Οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ: Επιχειρείται από τον κ. Τσούρα κυρίως, η ανάπτυξη των κομματικών οργανώσεων του κόμματος σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε με την κατάλληλη τεχνική και όχι μόνο υποδομή, τα μέλη κόμματος σε όλη τη χώρα να έχουν ανά πάσα στιγμή την ενημέρωση που πρέπει, και σε τοπικό επίπεδο αντιπαρατίθενται με κυβερνητικά στελέχη για ζητήματα που αφορούν τον κάθε νομό ξεχωριστά.

Οι πρωτοβουλίες Παπανδρέου: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει ειδικό πρόγραμμα, με παρουσίες του εντός και εκτός Βουλής, από τώρα μέχρι και τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν (με πιθανότερη περίοδο τον Μάιο, όπως υποστηρίζουν με κατηγορηματικό τρόπο η Βάσω και ο Ρέππας). Ήδη σήμερα Κυριακή, που αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, η οποία ολοκληρώνεται με την ψήφισή του στις 22 Δεκεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου συγκαλεί την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ώστε να δώσει στους βουλευτές του το σύνθημα της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα μέχρι την ψήφισή του σχεδιάζονται παρεμβάσεις του σε τομείς που έχουν σχέση με την οικονομία. Θα επισκεφθεί διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, γενικώς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, από τον παρόντα προϋπολογισμό, για να συνδυάσει τη μάχη που θα δώσει στη Βουλή με την ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που αποτελούσαν προνομιακό χώρο για το ΠΑΣΟΚ, πριν την άλωση του Κινήματος από τους εκσυγχρονιστές.

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και αφού περάσουν οι γιορτές, ο κ. Παπανδρέου θα εντείνει την αντιπολιτευτική του τακτική με περιοδείες σε διάφορες πόλεις της χώρας, μιλώντας μέσα στον χειμώνα κατά της κυβέρνησης με προεκλογικό φόντο.

Επειδή στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο χρόνος των εκλογών δεν έχει καθοριστεί, αλλά κάθε φορά αιωρείται η απειλή τους ανάλογα με τις σκοπιμότητες που επιδιώκει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται συνεχώς σε κλίμα προεκλογικό. Θα καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της και παράλληλα θα απευθύνεται στους έλληνες ψηφοφόρους, προτείνοντας την εναλλακτική πολιτική του κόμματός του. «Πού ξέρεις, μπορεί και να γίνει το μπαμ», έλεγε κορυφαίος πολιτικός παράγων που είναι δίπλα στον κ. Παπανδρέου σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών. «Αν διαχειριστούμε με κατάλληλους τρόπους την πολιτική μας και αναδείξουμε τις νέες θέσεις του κόμματός μας, τότε ίσως ο κόσμος μάς πιστέψει και αλλάξει γνώμη για το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το νέο εγχείρημα διαθέτει εχέγγυα επιτυχίας.


Σχολιάστε εδώ