Σταματήστε να χαϊδεύετε τους «νταβατζήδες»

Αυτή η εικόνα διάθεσης συμβιβασμού έχει αρχίσει να εξοργίζει τον λαό, που άλλα περίμενε. Αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, όπου, παρά τη σαφή υπεροχή της κυβέρνησης στην πρόθεση ψήφου, διαπιστώνεται έντονη επικριτική διάθεση για συμβιβασμό με τα μεγάλα συμφέροντα και τάση απόκρυψης σκανδάλων.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

• Η Vodafone έπεσε στα μαλακά. Και μάλιστα με τρόπο προκλητικό, παρότι τα μεγάλα ΜΜΕ, μπουκωμένα από διαφήμιση, μόνο που δεν βάλανε τα κλάματα για… την καημένη την εταιρεία!

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την ΑΔΑΕ κρίνεται επιεικές.

Ενώ η ΕΕΤ επί τόσους μήνες… κοιμάται. Δεν ασκεί τις αρμοδιότητές της, που φτάνουν μέχρι και τη δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της αμαρτωλής εταιρείας.

Προφανώς επίσης κοιμάται και η Δικαιοσύνη. Επίσης επί τόσους μήνες… κλωσά μια έρευνα που θα μπορούσε ακόμα και να οδηγήσει κάποιους στη φυλακή, όπως έγινε στη γειτονική μας Ιταλία.

• Ερχόμαστε στον ΟΤΕ. Εδώ, πέραν της δυνατότητας παραχώρησης ακόμα και του μάνατζμεντ στον μελλοντικό «στρατηγικό σύμμαχο» (και η κυβέρνηση έχει δίκιο όταν υπενθυμίζει τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα φωνάζει υποκριτικά), παρακάμπτεται ένα σοβαρότατο ζήτημα εθνικής ασφάλειας, το οποίο ελάχιστοι έθιξαν.

Και δεν στέκει καθόλου το επιχείρημα, ότι παρόμοιο ζήτημα εθνικής ασφάλειας δεν αντιμετώπισαν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία ή η Ολλανδία. Γιατί καμιά από τις χώρες αυτές δεν έχει δίπλα, απέναντι, μια Τουρκία να καραδοκεί.

• Επίσης, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις σε ένα άλλο σοβαρότατο θέμα, αυτό του καρτέλ του γάλακτος.

Απομένει να δούμε αν και σε αυτήν την περίπτωση οι εταίροι του καρτέλ θα πέσουν επίσης στα μαλακά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού…

Απομένει να δούμε αν θα συνεχίσει να επιδεικνύεται μια προκλητικότατη έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των προκλητικών παρανομιών κάθε λογής «νταβατζήδων» (ήδη πάντως ορισμένα ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφοι, αφού… έκλαψαν για τη Vodafone, άρχισαν προκαταβολικά να κλαίνε και για τους εταίρους του καρτέλ του γάλακτος!).

Την ίδια στιγμή που ο λαός αγανακτισμένος φωνάζει «Σταματήστε να συμβιβάζεστε με τους “νταβατζήδες” και να τους χαϊδεύετε»!


Σχολιάστε εδώ