Αποστολικά και… άλλα

Siemens, γύρευε να βρεις άκρη, αν όμως σπάσει ο διάολος το πόδι του και βρεθεί, τότε τι γίνεται, σύντροφοι και «γαλάζιοι» μας;

Siemens δώρα θα πάει ο Άγιος Βασίλης σε πολλά σπίτια πολιτικών. Ελπίζω να μην τα ανοίξουν και καούν… γιορτινές μέρες που είναι…

Μπράβο στον Θεο-δωρο-ι-κάκο της GPO. Ούτε ο Άγιος Βασίλης δεν θα έφερνε τέτοιο μπουναμά στον Γιώργο… Φαίνεται μας περνάει ο τύπος Κνίτες… άλλων εποχών.

Αυτή η κοινωνία με τις μεταπτώσεις, με τις αλλαγές της, με την πρόθεση και τη διάθεση ψήφου, αν είναι σωστό το γκάλοπ της GPO, δεν χρειάζεται πολιτικούς αλλά ψυχιάτρους.

Κάποιοι μικροί δεν γίνονται μεγάλοι με μικρά πράγματα. Για ποιον «πράσινο» ακούγεται αυτή η άποψη και γιατί;

ΠΑΣΟΚ, έτσι χωρίς πρόγραμμα λειτουργούν στη Χ. Τρικούπη. Η ραδιοφωνική εκπομπή της μακαρίτισσας Μαρίας Ρεζάν είναι το σήμα κατατεθέν στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Καλά, αυτοί δε γνωρίζουν πού είναι τα κτίρια των υπουργείων. Πότε κατάφεραν να γίνουν και υπουργάρες απαραίτητοι;

Βασικά μας χρειάζεται ένας γιατρός παθολόγος-διαγνώστης και μια ψυχολόγα καρδιάς για να εξηγηθούν όλα τα ανεξήγητα των γκάλοπ.

Ωραίο το κόλπο. Η κυβέρνηση σκιών του Κώστα Σημίτη, που την καταδίκασε ο λαός, με την ηγεσία του Γιώργου μείωσε τη διαφορά δύο ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες σε δύο μόλις μέρες. Μπράβο τους.

Το μόνο που φοβούνται οι συνεργάτες του Γιώργου είναι να μην πιάσουν τα κρύα και οι αρκούδες πέσουν σε χειμερία νάρκη και έτσι ξορκίζουν να ‘ρθουν τα χιόνια στην Αθήνα για να δουν άσπρες μέρες.

Κάποιοι φοβούνται μην πάνε στο ΠΑΣΟΚ τίποτα γύφτοι με καμιά αρκούδα και τους ψάλουν τα κάλαντα, γιατί τότε άσ’ τα να πάνε. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με κάμερες και μικρόφωνα στους ώμους, να δείξουμε πόσο κακιά είναι η Δεξιά και πόσο καλή είναι νέα κυβέρνηση σκιών, η Αδέξια.

Προσοχή, κυκλοφορούν «πράσινα» ανέκδοτα χριστουγεννιάτικα. Και πού είσαι ακόμα.

Τι είπε ο Γιώργος ο Σουφλιάς στον Καραμανλή για το αν διαφωνεί με την πώληση του ΟΤΕ: Γιώργο, διαφωνείς, είπε ο πρωθυπουργός και ο Σουφλιάς, που καλάκουσε αυτή τη φορά, είπε δυνατά: Π-ΟΤΕ, πρόεδρε.

Υπάρχει το χαρούμενο αρκουδάκι και υπάρχει και το λυπημένο αρκουδάκι του γνωστού παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, που προφητικά «Ο Κόσμος του Επενδυτή» το διένειμε το περασμένο Σάββατο, διότι, ως γνωστόν, το συγκεκριμένο παραμύθι ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ. Προφητικό το θέμα…

Κάποιοι στήνουν στον Γιώργο περίεργα παιχνίδια με τα γκάλοπ. Άραγε γιατί;

Μπάχαλο τα έκαναν οι Κνίτες στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Οι γνωστοί «κόκκινοι» τραμπούκοι της Αλεξάνδρας τα έβαλαν με τους φοιτητές που δεν θέλουν την κατάληψή του και θέλουν να πάρουν πτυχία. Έσπασαν στο ξύλο τους φοιτητές που διαφωνούν με τις καταλήψεις. Δεν πειράζει, σε λίγα χρόνια ευτυχώς θα μετανιώνουν και θα ανακαλύψουν το χρήμα και τη δόξα όπως και οι προηγούμενοι ραβδούχοι…

Αν υποψιαστώ ότι η πολύχρωμη Μαρία, ο Μπίστης και ο Κουναλάκης θα ματαιώσουν το σχέδιο πώλησης του ΟΤΕ, θα αυτοκτονήσω, Μάκη μου…

Άκουσε, ρε, είπε ο Σουφλιάς στον Αλογοσκούφη, γιατί εγώ δεν ακούω Π-ΟΤΕ…

Ο Αλογοσκούφης του είπε δυνατά: δεν φταίω εγώ, αν εσύ δεν ακούς και δεν μπορείς να διαβάσεις.

Πώς λένε την Άννα οι άσπονδοι φίλοι της στο ΠΑΣΟΚ; Άννα Σουβλιά-Σουβλίτσα.

Ελπίζουμε η Άννα από την Κοζάνη να μη συμπεριφερθεί σαν τον Σαρακατσάνο Σουφλιά όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση. Βέβαια εδώ τα πράγματα θα είναι ανάποδα, η Άννα θα λέει να πουληθεί και το ΠΑΣΟΚ να γίνει μία μετοχή.

Όντως η κυβέρνηση είναι υψηλοτάτη… Οι τιμές όλες είναι στα ύψη…

Χαμηλοτάτη βέβαια η κοινωνία, που δεν έχει φράγκο στην τσέπη.

Απύθμενο θράσος Κεφαλογιάννη.

Σπασμένα τζάμια, ραγισμένα τζάμια, κομμάτια και θρύψαλα έγιναν στο ΠΑΣΟΚ τούτες τις μέρες.

Μάνα-τζερ ψάχναμε… Σουβλιά μας προέκυψαν…

Ξεσελώνει το άλογο του Αλογοφέσι ο Σουβλιάς ή ξεσάλωσε παντελώς ο Σαρακατσάνος; Ίδωμεν…

Πιο μεγάλο, μου φαίνεται, είναι το ρήγμα των σεισμολόγων από αυτό της Αταλάντης.

Μου φαίνεται ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μάνατζερ για τις διαφωνίες μεταξύ τους, μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου «γαλάζιος» βουλευτής με αφορμή το θέμα των διαφωνιών του Σουφλιά και του Αλογοσκούφη.

Αλήθεια, ποιος έχει δίκιο για το «γαλάζιο» πρόγραμμα; Ο Σουφλιάς, που το έγραψε και το έφτιαξε, ή ο Αλογοφέσις, που θέλει να το εφαρμόσει; Μου φαίνεται ότι στην κυβέρνηση σε λίγο θα ψάχνουμε ερμηνευτές, χαρτορίχτρες και καφετζούδες για να μας πουν τι εννοούσαν τότε και τι κάνουν σήμερα. Είναι και αυτά σημεία των καιρών.

Αν αυτοί δεν μπορούν να μας πουν τι εννοούσαν τότε που το έγραφαν για να το ψηφίσει ο κόσμος, τι να πει ο κόσμος που θέλει σήμερα να μάθει τι ακριβώς ψήφιζε τότε;

Ευτυχώς οι μνήμες δεν πουλιούνται.

Τα υποκείμενα πουλούν τα αντικείμενα.

Χονδρικά λιανικά ξεπουλούν και τα αντικείμενα…

Αυτό δεν είναι Μεταγωγών αλλά μετακινήσεων και αποδράσεων.

Το επόμενο ποίημα του Πολύδωρα θα είναι οι αποδράσεις από το Μεταγωγών.

Στα παιδιά ό,τι σπείρεις θερίζεις και δεν θέλω αντιρρήσεις.

Κ-ΟΤΕς πολλοί «πράσινοι» και «γαλάζιοι» για τον Οργανισμό.

Το ίδιο βέβαια ισχύει για την αντιπολίτευση, διότι και αυτής η καρδιά δουλεύει ρολόι με τόσο δούλεμα που μας ρίχνει, αλλά και για εκείνο που ετοιμάζεται να μας κάνει το 2021…


Σχολιάστε εδώ