Αξίζει να παραιτηθώ; διερωτάται ο Σουφλιάς

«Συζήταγα με πολύ συγγενικό μου πρόσωπο αν αξίζει να παραιτηθώ. Δεν έχω καταλήξει αν αυτό είναι το σωστό», συνέχισε.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι υπουργοί είναι σε αδυναμία να παραγάγουν έργο, είτε με ευθύνη τους, είτε με ευθύνη άλλων…. Έλεγα από τότε που σχηματίσθηκε η κυβέρνηση στον Καραμανλή, κάτι στο οποίο επιμένω και σήμερα.

Οι εκλογές πρέπει να γίνονται και με λίστα επειδή όταν κάνεις κυβέρνηση δεν χρειάζεσαι ικανούς στις δημόσιες σχέσεις, αλλά ικανούς στην πραγμάτωση του έργου που τους ανατίθεται.

Δυστυχώς δεν είχαν μπει στα ψηφοδέλτιά μας τέτοια πρόσωπα, όσα χρειάζονται. Το ΠΑΣΟΚ θα το κερδίσουμε στις εκλογές. Τον εαυτό μας όμως, όχι». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς απέδωσε κατά τον καλύτερο τρόπο τις πεποιθήσεις πολλών συναδέλφων του για το κυβερνητικό έργο και την πορεία της οικονομίας.

Ο συνομιλητής του, αξιόπιστος και πάντα σοβαρός, την απέδωσε επί λέξει, όπως είπε στο «ΠΑΡΟΝ», και έρχονται τα γεγονότα να τον επιβεβαιώσουν μαζί με τον κ. Σουφλιά, που ασφαλώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αφού και με τον πρωθυπουργό μιλάει συχνά, αντίθετα με άλλους υπουργούς που δεν μπορούν να τον πλησιάσουν, και στέλεχος πρώτης γραμμής -μέχρι υποψήφιος αρχηγός- του κυβερνητικού χώρου είναι και έχει την απαιτούμενη δημοφιλία που θα υποχρέωνε την κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά το πλήγμα από τυχόν δημόσια διαφοροποίησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για τους δικούς του λόγους βέβαια, αποκαλύπτει την αλήθεια για την οικονομία μας, λέγοντας επίσημα ότι αν δεν είχαμε μπει στην ΟΝΕ και είχαμε ακόμα δραχμή, η κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν σε υποτίμηση κατά 20% του νομίσματος!

Το ευρώ βέβαια δεν μπορεί να υποτιμηθεί από μια κυβέρνηση, αλλά η αγοραστική δύναμη του Έλληνα, που είναι ούτως ή άλλως μικρή ανάμεσα στην Ευρωζώνη, μειώνεται περισσότερο από 20% με την καθήλωση των εσόδων μισθωτών, μικρομεσαίων και συνταξιούχων και τη ραγδαία αύξηση των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών, από φάρμακα και τρόφιμα μέχρι νοσήλια και εκπαίδευση.

Ο κ. Σουφλιάς μπορεί να μη θέλει να επικυρώσει τη δημοσιοποίηση των απόψεών του, τις οποίες όμως οι αποδέκτες τους στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά και η κυβέρνηση σίγουρα θα τις διέψευδε και θα τις φοβόταν.

Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες που η επανειλημμένη αστυνομική βία, όπως την έκανε ζωντανή η τηλεόραση, έχει αποτυπώσει την έντονη δυσφορία του περίφημου μεσαίου χώρου σε δημοσκοπήσεις και η κυβέρνηση έχει τρομοκρατηθεί, διότι γνωρίζει ότι η εύνοια του μεσαίου χώρου δίνει κυβερνήσεις.

Βεβαίως, η κυβέρνηση γνωρίζει και την υπεροχή της στην παράσταση νίκης, της οποίας την αξία συνειδητά δίνει κατεύθυνση στους δικούς της να την υποτιμούν ακόμα και τους αριθμούς, για να μη δημιουργηθεί επανάπαυση στους υποστηρικτές της και συσπείρωση στους αντιπάλους της.

Όμως ή γνώση της υπεροχής αυτής δεν την ανακουφίζει, επειδή οι ισορροπίες στο εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα εύθραυστες, όταν σε ψηφίζουν μόνο επειδή αρνούνται τον αντίπαλό σου και μπορεί ένα τυχαίο περιστατικό με ανάλογη δημοσιότητα να αναστρέψει την εύνοια σε έχθρα.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η θρυλούμενη νέα φιλία μεταξύ Σουφλιά και Μπακογιάννη μόνο θρύλος είναι, επειδή ο πεισματάρης Σαρακατσάνος είναι βέβαιος ότι η οικογένεια Μητσοτάκη στήριξε Καραμανλή στις εκλογές που τον ανέδειξαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άλλα του έλεγε.


Σχολιάστε εδώ