Ποια υπουργεία συγχωνεύονται

Παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για πρόωρες εκλογές, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει το σενάριο του ανασχηματισμού, σε περίτπωση που αποκλειστεί η προσφυγή στην κάλπη.

Ο ανασχηματισμός είναι μια λύση που θα τονώσει την κυβερνητική μηχανή, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα είναι εκλογική και η τελευταία της τετραετίας. Όπως μας έλεγε κυβερνητική πηγή, για τον ανασχηματισμό τρέφουν ελπίδες και πολλοί υπουργήσιμοι και υφυπουργήσιμοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που περιμένουν με το κοστούμι έξω από την ντουλάπα…

Το πρόβλημα, επεσήμανε η ίδια κυβερνητική πηγή, δεν είναι βέβαια πόσους βουλευτές θα βάλει στην κυβέρνηση ο Καραμανλής και θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους, αλλά πόσοι θα δυσαρεστηθούν που δεν μπήκαν και αυτό είναι ένας ανασχετικός παράγοντας για τον ανασχηματισμό. Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι σε περίπτωση ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος για μια ακόμη μείωση του αριθμού των υπουργείων, με συγχωνεύσεις δύο ομάδων υπουργείων.

Στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται ότι θα υπάρξει συγχώνευση των υπουργείων Επικρατείας, Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης σε ένα υπουργείο. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στο παρασκήνιο έχει αρχίσει ήδη η μάχη μεταξύ των υπουργών Θόδωρου Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη, ποιος θα κρατήσει τον υπουργικό θώκο…
Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη συγχώνευση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του υπουργείου Μεταφορών, τα οποία έχουν συναφές αντικείμενο, τις μεταφορές.


Σχολιάστε εδώ