Μέτρα για τις διαδηλώσεις είχε αποφασίσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Βέβαια με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ της διαπλοκής καταφέρνει να περνάνε στο ντούκου οι αμαρτίες του, η υποκρισία του, το διπλό του πρόσωπο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η λήθη και η παραπληροφόρηση διαπερνούν τους πάντες…

Σήμερα θα αποκαλύψουμε ένα ακόμα διπλό πρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μάλιστα έχον σχέση με σοβαρά θεσμικά ζητήματα που αφορούν είτε τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα είτε την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης κίνησης όλων των πολιτών.

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεσηκωθεί τελευταία, ότι δήθεν παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών που θέλουν να διαδηλώσουν, με την κυβερνητική πρωτοβουλία να μπει μια τάξη, να ρυθμιστούν ορισμένοι κανόνες κατά τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ώστε και οι διαδηλωτές να εκφράζονται, αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες να μη γίνονται «αιχμάλωτοι» λίγων δεκάδων διαδηλωτών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος έχει καλέσεισε σχετικό διάλογο τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς. Ε, λοιπόν, μετά από αυτήν την πρωτοβουλία το ΠΑΣΟΚ… ανέβηκε στα κεραμίδια! Και κραυγάζει για αυταρχισμό, για κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, για παρακράτος ακόμα! Και… υπερηφάνως λέει ότι δεν θα πάρει μέρος στον σχετικό διάλογο, στον οποίο κάλεσε το υπουργείο!

Μπράβο, θα πει κανείς. Το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα (με όσες ενστάσεις μπορεί να υπάρχουν για το πότε αυτά τα δικαιώματα πρέπει να γίνονται τροχοπέδη εις βάρος των δικαιωμάτων των άλλων πολιτών…).

Κι όμως…

Και εδώ έχουμε την κλασική διπλή ΠΑΣΟΚική γλώσσα. Της υποκρισίας. Της δημαγωγίας.

Ήδη από το καλοκαίρι το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης να δει το θέμα. Και να το δει με τη λογική να διευκολύνονται οι πολίτες και να μην ταλαιπωρούνται από τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Σήμερα αποκαλύπτουμε και κάτι άλλο.

Ότι και ο ίδιος ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε παρόμοια προσέγγιση του θέματος. Γι’ αυτό και εξέταζε τη λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση!

Προς τι λοιπόν η υποκρισία; Και οι ανέξοδοι δημαγωγικοί λεονταρισμοί;

Να εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο!

Ιδού λοιπόν τι απαντούσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στις 14/1/2000 στον βουλευτή της ΝΔ Αθ. Κονταξή, ο οποίος με ερώτησή του έθετε το θέμα:
– «… Σας γνωρίζουμε ότι το θέμα της κατάληψης των οδοστρωμάτων από ολιγομελείς ομάδες διαδηλωτών στην Αθήνα, αλλά και στις λοιπές μεγάλες πόλεις της χώρας, με αποτέλεσμα τη διακοπή των συγκοινωνιών και τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάους απασχολεί το υπουργείο μας και γι’ αυτό εξετάζεται η λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να εκλείψει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Στόχος μας είναι οι ολιγομελείς αυτές ομάδες να κινούνται στο πεζοδρόμιο και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να καταλαμβάνεται ένα μόνο ρεύμα του οδοστρώματος, ώστε να προστατευτεί το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης στην πόλη και των λοιπών πολιτών. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα προβούμε στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, ώστε και η Αστυνομία να γνωρίζει επακριβώς τις αρμοδιότητές της, αλλά και οι διαδηλωτές τις υποχρεώσεις τους…»

Αυτά λοιπόν. Μπορούν να μας απαντήσουν οι… επαναστάτες σήμερα της Χαριλάου Τρικούπη τι διαφορετικό προτείνει σήμερα ο Βύρων Πολύδωρας από αυτό που πρότεινε το 2000 ο Χρυσοχοΐδης και για το οποίο ήταν έτοιμος και για νομοθετική ρύθμιση;

Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της!


Σχολιάστε εδώ