XΡΗΜΑτιστήριο

→ Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 4.271,83 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,84%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε κατά 0,90%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες 0,14%, ενώ της μικρής παρέμεινε αμετάβλητος. Την επομένη συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποχωρήσει κατά 2,19% στις 4.178,26 μονάδες και η αξία των συναλλαγών να διαμορφωθεί στα 380,7 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση στην οποία οι επενδυτές, με αφορμή το ράλι στον ΟΤΕ, προέβησαν σε τοποθετήσεις με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 4.231,27, καταγράφοντας άνοδο 1,27%. Θετικά κινήθηκαν οι μετοχές των Cosmote, Alpha και Εurobank, στον αντίποδα με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν εκείνες της Εμπορικής, Coca Cola και ΔΕΗ. Την επομένη το Χρηματιστήριο κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει στις 4.220,50 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,25%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 81 ενισχύθηκαν, 181 υποχώρησαν και 120 παρέμειναν αμετάβλητες.

→ Ποια είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων και Πρόνοιας Προσωπικού της ATEbank που εισηγήθηκαν τη δημιουργία του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ; Ποιοι εξ αυτών αποφάσισαν τη μεταβίβαση του 1/2 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου του Ταμείου επί της οδού Κριεζώτου από τον κλάδο συντάξεως στον κλάδο πρόνοιας; Ποιοι και κάτω από ποιες διαδικασίες εκτίμησαν την αξία του ακινήτου; Συστάθηκε επιτροπή για διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού; Είναι νοητή η μεταβίβαση ακινήτου ή μέρους αυτού από κλάδο σε κλάδο, χωρίς να διαταράσσεται η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια κάθε κλάδου; Είναι νόμιμη η διαδικασία κατά την οποία ένα ακίνητο του κλάδου συντάξεως περιέρχεται στον κλάδο πρόνοιας; Από πού εξοικονομήθηκαν τα 29.347.000 ευρώ της όλης διαδικασίας; Κατά τις ανωτέρω ενέργειες καταβλήθηκαν οι σχετικοί φόροι; Εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις; Μεταγράφηκαν στα βιβλία του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου; Είναι δυνατόν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νέου Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΑΤΕ να μη γνώριζαν ότι ο κλάδος σύνταξης θα ενταχθεί στο ΙΚΑ; Ποιοι ήταν αυτοί που αφού μεταβίβασαν το ακίνητο, στη συνέχεια μεθόδευσαν την εισαγωγή τού εν λόγω Ταμείου στο ΙΚΑ; Ποια η θέση της διοίκησης του ΙΚΑ για το θέμα; Όλα έγιναν πριν από το 2004! Έχουμε συνέχεια…

→ Άλλοι πληρώνουν και άλλοι κερδίζουν! Για να δούμε αν επιβεβαιωθεί και πάλι ο ελληνικός κανόνας που θέλει τους καταναλωτές να επιβαρύνονται κατά αποκλειστικότητα το όποιο «λουστράρισμα» των ΔΕΚΟ.

→ Eπανερχόμαστε και ξαναρωτάμε πού είναι κρυμμένος ο νέος δήμαρχος, καθώς μετά τα παρκόμετρα ήρθαν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για να βάλουν ταφόπλακα στις επιχειρήσεις της Αθήνας.

→ Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! Τα μεγάλα κενά του νέου πλαισίου διαμεσολάβησης ασφαλιστικών συμβούλων θυμίζουν πολύ τα αντίστοιχα των χρηματιστηριακών εκπροσώπων, τα οποία και είχαν ολέθριες συνέπειες στην εγχώρια κεφαλαιαγορά.

→ Η «Αλογοσκούφεια» φοροεπιδρομή στην εγχώρια αγορά ακινήτων καλά κρατεί! Νέες αυξήσεις για τους αγοραστές, υψηλότεροι φόροι για τις μεταβιβάσεις και επιπλέον επιβαρύνσεις για τους ενοικιαστές. Ακόμα και τη φορολογία του «αέρα», όχι ακόμα αυτού που αναπνέουμε, αλλά εκείνου στην αγορά ακινήτων διπλασίασε ο αθεόφοβος.

→ Πληροφορούμαστε ότι μεταξύ των κυπριακών εισηγμένων εταιρειών που θα παρουσιαστούν στην Ένωση Ελληνικών Θεσμικών είναι και κάποιες των οποίων μεγαλοστελέχη τους έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη!

→ Πόσες ακόμα κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να προβούν σε πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων; Εκτός από τις ήδη γνωστές, υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα!

→ Δεν ευθύνεται κανένας για την κατάσταση των αρχείων της ακίνητης δημόσιας περιουσίας; Ποιοι ήταν αυτοί που «έφθειραν» μέρος των έντυπων συμβολαίων;

→ Όταν το διαφημιστικό κονδύλι των πιστωτικών ιδρυμάτων ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ορισμένα από αυτά μετέχουν άμεσα ή έμμεσα σε μετοχικά κεφάλαια – σχήματα ΜΜΕ, άντε να βρεθούν οι «γενναίοι» που θα τους βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα.

→ Μια ακόμη πρωτιά που λέει πολλά, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη της Eurobank που εμφανίζονται ως κεντρικοί ομιλητές σε αρκετά συνέδρια χρηματοοικονομικού περιεχομένου! Ποιος να τους σπονσοράρει άραγε;

→ Εν όψει Πρωτοχρονιάς και κάτι μας λέει ότι οι τζίροι της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς θα εκτοξευθούν στα ύψη, καθώς το πρόσφατο ράλι στις τιμές των μετοχών ευνοεί ακόμα περισσότερο τις αγοραπωλησίες πακέτων.

→ Πού θα ξεφορτώσουν τα «ελαφρά» τους χαρτιά; Μα πάνω στους μικρούς επενδυτές. Πώς; Βάζοντας τα γιουσουφάκια τους, αναλυτές και δημοσιογράφους, να προτείνουν τοποθετήσεις στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Περί retail και μεγαλοεπενδυτών ο λόγος!

→ Ποιοι ευθύνονται για τις κακοτεχνίες που πάγωσαν κοινοτικά κονδύλια ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ; Είναι δυνατόν η κυβέρνηση των σεμνών και ταπεινών να μη γνωρίζει τα ονόματα των επιτηδείων;

→ Για μια ακόμη φορά, κρατικά εποπτευόμενη εισηγμένη εταιρεία όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια προέβη έτσι γενικά και αόριστα σε κοινοπρακτικό δανεισμό. Ποιοι ανέλαβαν το «έργο»; Μα οι ίδιοι και οι ίδιοι, διεθνή και ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα συμπεράσματα δικά σας!

→ Με το «τυρί» της μελλοντικής ενίσχυσης των ασθενών κοινωνικών ομάδων είδαμε και τη φιλοκυβερνητική «φάκα» του κ. Γκαργκάνα, για συνέχιση του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.

→ Ούτε εφτάψυχα να ήταν! Μαθαίνουμε ότι ορισμένα από τα μεγαλοστελέχη της Εμπορικής για τα οποία είχαν ακουστεί πολλά στο πρόσφατο παρελθόν βγαίνουν πάλι από το «ψυγείο».

→ Δεν τους φτάνουν οι υπόλοιποι έλεγχοι, ο αναδρομικός για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας τούς μάρανε! Η αναφορά μας στο νέο εισπρακτικό σαφάρι της εφορίας.

→ Με τέτοια ρευστότητα είμαστε περίεργοι να δούμε τι ακριβώς σχεδιάζει η Πειραιώς! Εκτός και αν η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς για πώληση του περίπου 3,7% του μετοχικού της κεφαλαίου έχει να κάνει με τις φήμες για επικείμενη εξαγορά τραπεζικού ιδρύματος.

→ Αν και η «φίλη» των Ελλήνων αύξησε τα κέρδη εννεαμήνου κατά 48%, εντύπωση προκάλεσε ο σχολιασμός του κ. Αράπογλου σχετικά με την κερδοφορία της Finansbank, ειδικά δε η αναφορά του για την επαύριο της αναταραχής στις αναδυόμενες αγορές.

→ Ρυθμίσεις; Για ποιες ρυθμίσεις μιλάτε, κ. υπερυπουργέ, όταν μέχρι και ο πάλαι ποτέ «φίλος» της παράταξής σας, ο ΣΕΒ, μιλά για έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που αποτυπώνεται τόσο στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών όσο και στο δημόσιο χρέος;


Σχολιάστε εδώ