Συνήγορος του εγκεφάλου της «Μαφίας του Λαδιού» το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Συγκεκριμένα στο με αριθμό πρωτ. 2618 της 27/2/2006 έγγραφο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας το οποίο υπογράφει ο πρόεδρός του Γεώργιος Καραμπάτος και το οποίο απευθύνεται στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, εκθειάζεται ο Παναγιώτης (Νότης) Γαϊτανάρος ως διεθνής εκπρόσωπος της ελληνικής ελαιουργίας… απαραίτητος μάλιστα διαπραγματευτής στην ΕΕ για την προάσπιση του ελληνικού ελαιολάδου!

Λέει λοιπόν ο πρόεδρος… Καραμπάτος…

«Αγαπητέ κύριε Εισαγγελέα

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η οικογένεια του Παναγιώτη Λυκούργου Γαϊτανάρου δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα της ελιάς και του ελαιόλαδου. Μάλιστα ο κ. Παν. Γαϊτανάρος, ως μέλος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, μάς εκπροσωπεί στο εξωτερικό σε μεγάλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και στρογγυλά τραπέζια με κύρια θεματολογία την ελιά και το ελαιόλαδο.

Προς τούτο κι επειδή κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του στο εξωτερικό την επόμενη περίοδο που διαμορφώνονται πολιτικές σε επίπεδο ΕΕ της Ομοσπονδίας Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων της Μεσογείου και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για το εθνικό μας προϊόν, παρακαλούμε να του επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα».

Η «παρέμβαση» αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς προς ολίγων μηνών -όπως έχουμε αποκαλύψει (το «Π» 04.06.2006)- ο ανακριτής Καλαμάτας κ. Φούκας για την υπόθεση της τράπεζας κατάργησε ως προς τον Παναγιώτη Γαϊτανάρο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα… με το αιτιολογικό ότι ο διεθνής μας πρωταγωνιστής… «δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό» (!), γεγονότα τα οποία έχουμε από καιρού επισημάνει προς τον κ. Σανιδά.

Αμείλικτα τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ηγεσία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

• Δεν γνωρίζει ο κ. Καραμπάτος ότι από τον Αύγουστο του 2005 το Βέλγιο έχει κοινοποιήσει στις αρχές την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου της Αμβέρσας για απάτες του Παναγιώτη Γαϊτανάρου σχετικά με τις εξαγωγές ελαιολάδου;

• Δεν γνωρίζει τις παρανομίες του Παν. Γαϊτανάρου στη Μεγ. Βρετανία;

• Δεν γνωρίζει για τα λάδια στην Αυστραλία τα οποία χαρακτηρίστηκαν «ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση»;

• Δεν γνωρίζουν ότι ο κ. Νότης Γαϊτανάρος διώκεται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη και πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αφορούν το

ίδιο πλαίσιο με την απόφαση της Αμβέρσας (πλαστά τέλεξ προς το Βέλγιο) το οποίο σχετίζεται πάλι με το λάδι;

• Δεν γνωρίζουν οι κύριοι του Επιμελητηρίου ότι ολόκληρη η Καλαμάτα έχει συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας και η Εισαγγελία έχει παρέμβει;

Σε κάθε περίπτωση οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις θέτουν τεράστια ερωτηματικά άλλοτε για την αντιμετώπιση και άλλοτε για την ταχύτητα αντίδρασης της Δικαιοσύνης απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία προέρχονται από την Καλαμάτα, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων της πόλης.

Για τον λόγο αυτό επισημαίνουμε την έως τώρα σιωπή ενός σημαντικού παράγοντα, του τοπικού νομικού κόσμου, του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου της πόλης, ο οποίος και πρέπει να πάρει θέση από τον θεσμικό του ρόλο – κάτι το οποίο δεν έχει έως τώρα συμβεί, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.


Σχολιάστε εδώ