Ιλαροτραγωδία

Το φαινόμενο είναι κωμικοτραγικό – κάθε φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει ένα θέμα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να διαφωνήσουν μεταξύ τους για το δέον γενέσθαι. Έτσι ακριβώς συνέβη και με την αναθεώρηση ή μη του άρθρου 16. Εδώ μάλιστα είχαμε και δημόσια αντιπαράθεση κορυφαίων στελεχών με τον αρχηγό τους, επειδή τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16. Ένα θέμα που κατά γενική ομολογία δεν είναι το μείζον στη μεγάλη υπόθεση της μεταρρύθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης έγινε για τους φωστήρες του ΠΑΣΟΚ μείζον θέμα πολιτικής διαφωνίας. Δίκαια μετά ταύτα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χλευάζοντας την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, συνέστησε στον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει εσωτερικό δημοψήφισμα στο κόμμα του…

• Και έπειτα απ’ όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τολμούν ορισμένα στελέχη του να θεωρούν «αδιανόητη» την ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Δηλαδή από τη μια εμφανίζουν εικόνα πολιτικής διάλυσης, αμφισβητούν ευθέως και δημοσίως τον αρχηγό τους και τις επιλογές του, ανάγουν τη διαφωνία τους σε μείζον πολιτικό θέμα και κατόπιν ισχυρίζονται ότι «πρέπει» να κερδίσουν τις εκλογές!

• Το χειρότερο είναι ότι κάνοντας σημαία τη διαφωνία τους σκέπασαν εντελώς το πολιτικό πλαίσιο (από δεκαπέντε προτάσεις) για την Παιδεία, που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα απαξίωσαν και την αξιοπιστία του. Θα το πούμε καθαρά: με τέτοια εικόνα πολιτικής διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ το «αδιανόητο» δεν είναι να χάσει τις εκλογές, το «αδιανόητο» είναι να τις κερδίσει. Τελικά η ΝΔ έχει άστρο, δεν χρειάζεται να πασχίσει και πολύ για να έχει δεύτερη τετραετία, φροντίζουν γι’ αυτό τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν το δένδρο, αλλά δεν βλέπουν το δάσος.


Σχολιάστε εδώ