Ποιους ζεματάει η Siemens!

Δεν φτάνει που για να γίνει αυτό υποκύψαμε στους εκβιασμούς και «συνθηκολογήσαμε» μεταξύ Αμερικάνων και Γερμανών της Siemens… Πέραν όλων αυτών των απαράδεκτων για μια ευνομούμενη πολιτεία, όπως πολλά σημεία δείχνουν, φαίνεται ότι κάποιοι εμπλεκόμενοι σε όλη αυτήν την αμαρτωλή ιστορία λαδώθηκαν κιόλας!

Επ’ αυτού έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις, μετά τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία και αφορούν ένα πολυπλόκαμο σύστημα δωροδοκιών που γίνονταν απ’ τη Siemens τουλάχιστον απ’ το 2000 και μετά.

Ήδη, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, κάποιοι στην Ελλάδα ήδη κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, κυριολεκτικά τρέμουν απ’ τη συνέχιση των αποκαλύψεων ή απ’ το αίτημα δικαστικής συνδρομής που αναμένεται να υποβληθεί απ’ τις γερμανικές αρχές προς τη χώρα μας, για την κλήση ελλήνων πολιτών για μαρτυρική κατάθεση ή για απολογία… Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια διευθυντικά στελέχη της Siemens είναι έτοιμα να μιλήσουν…

Προξενεί πάντως εντύπωση ότι αυτή η υπόθεση, αρκετά σοβαρή, έχει θαφτεί απ’ την πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ, κυρίως δε των ιδιωτικών καναλιών, αν και πρόκειται για ένα διεθνών διαστάσεων κύκλωμα δωροδοκιών, με πιθανότατα παρακλάδια και στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και παρασκήνιο τονίζουν ότι:

• Θα πρέπει να… ζεματίζονται αρκετοί και στην Ελλάδα, μέχρι ακόμα και για την προμήθεια των ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων, που έγινε επί οικουμενικής κυβέρνησης και… με διακομματική συναίνεση… Και η τιμή τους ήταν τριπλάσια από την τιμή στην οποία πουλήθηκαν σε άλλες χώρες. Η Siemens έχει πάρει πολλές δουλειές στην Ελλάδα, μέχρι και τη λειτουργία των φαναριών…

Γεγονός είναι πως σύμφωνα με γερμανικές πηγές στην όλη υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δύο ανώτατα στελέχη της ελληνικής Siemens. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι:

• Ερευνάται το ενδεχόμενο να έχει… διαρρεύσει και στην Ελλάδα μαύρο χρήμα, πιθανόν ακόμα και με προορισμό πολιτικά πρόσωπα!

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι κατά τις ίδιες έγκυρες γερμανικές πηγές μεταξύ των ύποπτων δουλειών (ύποπτων για μίζες και ροή μαύρου χρήματος) που ερευνά η γερμανική Δικαιοσύνη περιλαμβάνεται και η προμήθεια του συστήματος C4Ι, συνολικής αξίας 250.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ακόμα πως για τη σύμβαση της εταιρείας SAIC (προμηθεύτριας του C4Ι, στην οποία συμμετέχει και η Siemens ως υποκατάστατη εταιρεία) με το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και απ’ την ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι «περιπέτειες» ενός συστήματος… ανασφάλειας

Όπως είναι γνωστό, μέχρι τώρα το περιβόητο σύστημα ασφάλειας C4Ι δεν έχει ακόμα παραληφθεί απ’ την Ελλάδα, αν και η σύμβαση για την προμήθειά του αφορούσε πρωτίστως την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Όμως όταν ήρθε η στιγμή της δοκιμής του, αποδείχτηκε ότι μάλλον αυτό που ήθελε η προμηθεύτρια εταιρεία να μας πασάρει ήταν… σύστημα ανασφάλειας!

Οι δοκιμές απέτυχαν. Η Ελλάδα ως εκ τούτου αρνήθηκε να το παραλάβει επισημαίνοντας την προβληματικότητά του. Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων για την προσαρμογή της σύμβασης, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τις σχετικές διαπραγματεύσεις απ’ τη μεριά της κυβέρνησης έκανε μέχρι την αποχώρησή του απ’ την κυβέρνηση ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται ούτε ενός ευρώ υπέρβασή της…

Ενώ ακόμα παραμένουν τα ερωτηματικά γιατί είχε απορριφθεί η προσφορά άλλης εταιρείας, της TRS, κατά την αρχική επιλογή της προμηθεύτριας εταιρείας. Ερωτηματικά που «τρέχουν» από τότε και δεν έχουν απαντηθεί…


Σχολιάστε εδώ