Ξόρκισε φαντάσματα

Την περασμένη Τρίτη οι «κιτρινόμαυροι» ξόρκισαν στο ΟΑΚΑ μια σειρά φαντασμάτων και μπορούν πλέον να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα από την πρώτη νίκη τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή την πρόκρισή τους στη δεύτερη φάση του θεσμού. Για να μην το ξεχνάμε, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με παρουσία στα προημιτελικά και των τριών ευρωπαϊκών κυπέλλων. Μόνο που πλέον ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά. Το πιο επικίνδυνο φάντασμα που ξόρκισε ο «Δικέφαλος» σχετίζεται με τα σχόλια περί μικρής ομάδας δίχως κόσμο. Από το 1985 την κυνηγά το συγκεκριμένο… χτικιό, όταν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διαθέσει μόλις 39.000 εισιτήρια. Υπήρχαν βέβαια ειδικές συνθήκες εκείνη τη βραδιά, όπως η απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς που καθιστούσε δύσκολη την πρόσβαση στο ΟΑΚΑ, καθώς τότε δεν διέθετε κάθε οικογένεια δύο αυτοκίνητα. Κόντρα στη Μίλαν η ΑΕΚ πούλησε σχεδόν 60.000 εισιτήρια. Το γήπεδο γέμισε, ενώ η ατμόσφαιρα εντυπωσίασε ακόμα και τους παίκτες της Μίλαν. Απέδειξαν λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» ότι παραμένουν μεγάλη ομάδα και διαθέτουν κόσμο που όταν διαπιστώνει ότι γίνεται καλή δουλειά, τότε στέκεται στο πλευρό του προπονητή και των ποδοσφαιριστών.

Το δεύτερο φάντασμα που ξόρκισε η ΑΕΚ αφορά το άγχος που προκαλούν οι γεμάτες κερκίδες και ειδικά όταν συσσωρεύονται διάφοροι… προπονητές και οπαδοί δίχως υπομονή αλλά γεμάτοι άγχος.

Κάτι που συνέβη την περασμένη Τρίτη, όταν από το πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν μουρμούρες κυρίως στις θύρες με τα ακριβά εισιτήρια. Μετά το γκολ του Σέζαρ ηρέμησαν προσωρινά, αλλά σε κάθε λάθος προέτρεπαν τον Σέρα Φερέρ να κάνει αλλαγή.

Η ΑΕΚ προσπέρασε το άγχος, επειδή η ατμόσφαιρα των οργανωμένων μπλόκαρε το άγχος των προβληματικών και δεν επέτρεπε τη μεταφορά του στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να ακουστεί τραβηγμένο, αλλά η «Ένωση» βαδίζει στον δρόμο της Εθνικής όταν τρέλανε τον κόσμο στην Πορτογαλία.

Με πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» θα εκτοξευτεί και τότε όλα θα παιχθούν σε δύο ματς. Έστω και με αντίπαλο επιπέδου Λιόν η πρόκριση θα ‘ναι ανοιχτή. Όπως συνέβη με την Εθνική μας κόντρα στη Γαλλία, από την οποία πήρε τα «σκήπτρα»…

Πώς να πει «όχι»;

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει η διοίκηση της ΑΕΚ σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ΑΕΚ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σέρα Φερέρ ζήτησε από τον Ντέμη να γίνουν μεταγραφές και ο πρόεδρος της «Ένωσης» είπε «ναι» σε όλα. Και πώς να πει «όχι» στον προπονητή που άλλαξε την ιστορία της ομάδας;

Δίνει απαντήσεις

Ο Έμερσον δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με όσα γράφονται στον Τύπο και το μόνο που κάνει είναι να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Είναι κρίμα όμως, εξαιτίας μιας προσωπικής συμπάθειας ή αντιπάθειας, δημοσιογράφοι να προσπαθούν να… σπρώξουν εκτός ενδεκάδας τον «Έμο» που είναι μαζί με τον Ζήκο το καλύτερο δίδυμο μέσων στην Ελλάδα.

Ακόμα και στο παιχνίδι με τη Μίλαν, που είχε αντίπαλους τον Ζέεντορφ, τον Κακά και τον Πίρλο, έγραψαν ότι για ένα ημίχρονο δεν κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Ήμαρτον, ρε παιδιά!

«Χαλάρωσε» ο Τάκης…

Ο Τάκης Κανελλόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους που… έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας μετά το τέλος του αγώνα με τη Μίλαν. Δεν είναι μόνο ότι ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ είναι… άρρωστος με την ΑΕΚ, είναι και το γεγονός ότι έχει σηκώσει φέτος βαρύ φορτίο και στα οικονομικά θέματα της ομάδας. Και γι’ αυτόν ήταν σημαντική η νίκη και φυσικά οι οικονομικές ωφέλειές της.


Σχολιάστε εδώ