Κύμα εκκαθαρίσεων στην ΕΡΤ

Η παράταξη κάνει λόγο για «συνδιοίκηση-παραδιοίκηση που έχει δημιουργηθεί στην ΕΡΤ ΑΕ» και απαρτίζεται από «τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παναγόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κέκη, τον σύμβουλο προέδρου Γ. Μαγγανιά και την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Σ. Κακαβούλη». «Οι “εκκαθαρίσεις” που γίνονται στη διοικητική ιεραρχία είναι βέβαιο ότι δεν πραγματοποιούνται λόγω διοικητικής ανεπάρκειας, ούτε λόγω αξιοποίησης στελεχών προς όφελος της εταιρείας και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνει.

Οι περιπτώσεις που καταγράφονται είναι οι εξής:

• Του «συντονιστή προγράμματος της ΕΡΑ 5».

• Του «ιστορικού στελέχους της ΔΑΚΕ, η οποία παραιτήθηκε από τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, γιατί της ανατέθηκε από τη νυν διοίκηση η Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών, παύτηκε ξαφνικά, μία μόνον ημέρα μετά τη λήξη της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του συλλόγου του ΠΣΥΠΕΡΤ, μπλοκάροντας το δικαίωμά της να συμμετέχει σε αυτές. Στη συνέχεια, αφού παρέμεινε για έναν και πλέον χρόνο άνευ αντικειμένου, τοποθετήθηκε -ενώ έχει την ειδικότητα του σκηνοθέτη- στην Ταινιοθήκη Προγράμματος…».

• Του «στελέχους της ΠΑΣΚΕ και πρώην γενικού γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από το συνδικαλιστικό κατεστημένο και δημοσιοποίησε τα πριμ που δόθηκαν σε συμβούλους και στελέχη της διοίκησης για τις “εξαιρετικές υπηρεσίες” που πρόσφεραν στη διοργάνωση της Eurovision (!), παύεται από τη θέση του προϊσταμένου τμήματος και ακούσια μετακινείται σε άλλη υπηρεσία. Σημειώνουμε ότι στο ίδιο ΠΥΣ παύτηκαν και άλλοι συνάδελφοι, συμπτωματικά (;) μέλη της ίδιας παράταξης…».

Μάλιστα η ανακοίνωση σημειώνει και τη δράση ενός συνδικαλιστικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρεται ως «ο αρχιτέκτονας της συνδιοίκησης». Στο τελευταίο συνέδριο της ομοσπονδίας είχε «ρόλο παράλληλο»: «και ως σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ και ως ο κύριος “εκλογομάγειρας” του συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ». «Κοινή απόφαση του καθεστώτος», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ήταν και ο διορισμός του ιδίου προσώπου στον ρόλο του διαχειριστή των τροποποιήσεων του ΓΚΠ και των εντάξεων των συμβασιούχων, αντικαθιστώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ».

Έτσι, ο συγκεκριμένος σύμβουλος και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ έγινε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση, «γραφείο προσλήψεων και εντάξεων του προσωπικού» και σφετεριζόμενος τη βούληση του προεδρικού διατάγματος την ανήγαγε σε εκλογοπελατειακή στήριξη του συνδικαλιστικού κατεστημένου!

Το ερώτημα αφορά το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τη δράση των στελεχών του κόμματός του στην ΕΡΤ; Την εγκρίνει; Ή δεν του δίνουν τα δημοσιεύματα και τελεί σε καθεστώς άγνοιας;


Σχολιάστε εδώ