Κάτω στον Πειραιά

Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή βλέπει με απάθεια τους τίτλους τέλους της οκταετίας Αγραπίδη και περιμένει την «επόμενη μέρα»! Ο απερχόμενος δήμαρχος πηγαίνει περιστασιακά στο γραφείο του και ετοιμάζει -όπως λέγεται- και την παραίτησή του από το νέο δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση τη δέκατη θέση στον συνδυασμό του θα πάρει ο Τάκης Καλογερόγιαννης, ο οποίος πάντως δηλώνει αηδιασμένος με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον δήμο και σκέφτεται σοβαρά να τα… παρατήσει.

Μέσα στην εβδομάδα επίσης θα εκδοθούν και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου, οπότε θα καταρτιστεί ο τελικός κατάλογος των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, ο οποίος όμως δεν θα είναι και πολύ διαφορετικός από τον ήδη γνωστό.

Να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος Αγραπίδης λέγεται πως έχει ορίσει αντικαταστάτη του, δηλαδή επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τον Τάσο Κάρλε. Βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστεί ως επικεφαλής και από τους δέκα της ομάδας, αλλά και με έξι ψήφους μπορεί να εκλεγεί.

Προς το τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής του δήμου από την απερχόμενη στη νέα δημοτική αρχή, ενώ ως είθισται η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει την Πρωτοχρονιά. Στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με ανοιχτή ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο νέος κώδικας, ενώ εκείνες τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων.

Πάντως, ο Παναγιώτης Φασούλας, που αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα εντός των ημερών, θα έχει… πολλή δουλειά στον Πειραιά και θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να τα καταφέρει. Γιατί ο δήμος αυτή τη στιγμή είναι οικονομικά «στεγνός» και τα μόνα που… πλεονάζουν είναι τα χρέη! Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως θα διοικούν τον δήμο από την 1η Ιανουαρίου και ήδη τάζουν θέσεις σε υπαλλήλους και μονιμοποιήσεις σε συμβασιούχους. Το ζητούμενο είναι πώς θα τους… μαζέψει όλους αυτούς ο ψηλός. Γιατί αν τους «κόψει τον βήχα» από την αρχή, όπως πρέπει, θα τους κάνει αμέσως αντιπάλους και θα αρχίσουν να τον… πριονίζουν από την πρώτη μέρα!

ΚΟΥΙΖ: Τι σημαίνει το «μαγικό» νούμερο 16,22%; Τι ποσοστό είναι και τι αφορά; Επειδή οι εργολάβοι του Πειραιά το αναφέρουν συνέχεια και δύο από αυτούς έχουν αναλύσει εγγράφως τη… σημασία του σε έμπιστο σύμβουλο του Φασούλα, πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα… ακουστεί στη συνέχεια πολύ στην πόλη. Για να δούμε…

Κάποιοι τέως πλέον δημοτικοί σύμβουλοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν λένε ότι ορισμένοι έγιναν… πλούσιοι στον Πειραιά. Ήρθαν με μια συνταξούλα και τώρα έχουν πολυκατοικίες στην παραλιακή και σε κοσμοπολίτικα νησιά! Ακόμα και μεγάλες εκτάσεις σε περιοχές της ανατολικής Αττικής. Εις υγείαν των… κορόιδων.

Το στιγμιότυπο που περιγράφουμε στη συνέχεια και είναι πέρα για πέρα αληθινό δείχνει πώς… εννοούν κάποιοι υπάλληλοι του δήμου την αλλαγή στη δημοτική αρχή. Την προπερασμένη Πέμπτη η προϊσταμένη του Τμήματος Υπαίθριου Εμπορίου του δήμου, κ. Βογιατζόγλου, όρισε κάποιους δημοτικούς αστυνομικούς να πάνε την επομένη (την Παρασκευή) στη λαϊκή αγορά των Καμινίων προκειμένου να ελέγχουν τους παράνομους μικροπωλητές. Επειδή οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν επαρκούσαν, ζήτησε να πάνε μαζί τους και δύο δημοτικοί αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στο Δʼ Δημοτικό Διαμέρισμα στα Καμίνια. Όμως ο ένας από αυτούς, ο κ. Γκιουλέας, δυσανασχέτησε και αρνήθηκε να πάει στη λαϊκή, λέγοντας: «Εγώ περιμένω τον Φασούλα για να πιάσω δουλειά»!

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός αστυνομικός και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει προβλήματα, αλλά όσες αναφορές είχαν κάνει εις βάρος του οι προϊστάμενοί του τις «έκοβε» ο δήμαρχος, με τον οποίον έχει και… κουμπαριά!

Ας τον χαίρεται λοιπόν ο κ. Αγραπίδης τον κουμπάρο του και ας τον προσέξει ιδιαίτερα ο κ. Φασούλας. Γιατί αν περιμένει να κάνει δουλειά στον Πειραιά με τέτοιους υπαλλήλους… σώθηκε!

Ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή Δανειοδότησης Τσιγγάνων προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο προβλέπει ότι μπορούν να δοθούν σε τσιγγάνους 60.000 ευρώ για 22 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο, με σκοπό να διευκολυνθούν για ν’ αποκτήσουν δικό τους σπίτι.

Η επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι η αντιδήμαρχος Πασχαλίνα Καλαγιά, ενέκρινε όλες τις αιτήσεις πλην δύο, από τις οποίες έλειπαν πολλά και σημαντικά δικαιολογητικά. Ακόμα και τώρα, λίγες ημέρες πριν παραδώσει τα καθήκοντά της, η Π. Καλαγιά πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο της και ασχολείται με όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς της. Γιατί -όπως λέει η ίδια- η δουλειά και ο ρόλος της στον Πειραιά δεν τέλειωσαν στις 14 Οκτωβρίου…

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», τιμήθηκαν για πρώτη φορά οι μητέρες των παραολυμπιονικών, δηλαδή των ατόμων που διακρίθηκαν στους Special Olympics. Τις τιμητικές διακρίσεις στις μητέρες έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπ. Σπυρίδων και ο αντιδήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος του Συμβουλίου Παραβατικότητας Ανηλίκων Γ. Δαβάκης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πολύ σωστή η κίνηση του νομάρχη Πειραιά να σφραγίσει το Carrefour της Αγίας Σοφίας, επειδή διέθετε αλλοιωμένα τρόφιμα στους καταναλωτές. Ο Γιάννης Μίχας έδειξε ότι δεν… μασάει από ονόματα και πολυεθνικές και πως όποιος δεν σέβεται τους καταναλωτές, είτε μικρός είναι είτε μεγάλος, θα έχει την ίδια αυστηρή αντιμετώπιση.

Πακέτο προτάσεων για τη διαμόρφωση παραμέτρων και ενεργειών, που θα ωφελήσουν τους πολίτες και θα αναδείξουν τη νέα δημοτική αρχή στον Κορυδαλλό, ετοιμάζει και θα υποβάλει στον νέο δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη ο συνεργαζόμενος σύμβουλος του συνδυασμού του Γιάννης Διάκος. Τις προτάσεις αυτές ο Γ. Διάκος τις επεξεργάζεται με στενούς του φίλους και έμπειρους πολιτικούς παράγοντες, γνωστούς για την εντιμότητα και το ήθος τους, προκειμένου να είναι οι καλύτερες δυνατές. Να λοιπόν που κάποιοι εκλεγέντες σύμβουλοι δεν πήγαν… διακοπές μετά τις εκλογές, αλλά έμειναν στα γνωστά τους μετερίζια, συνεχίζοντας να δίνουν τη μάχη τους…


Σχολιάστε εδώ