Η σιωπή του κ. Χηνοφώτη ομολογία της παράδοσης

Άλλοτε για ψύλλου πήδημα να δηλώσεις και να διαψεύσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τώρα μιλιά δεν βγάζει… Και το θέμα βέβαια δεν είναι ψύλλου πήδημα. Αφορά το Αιγαίο μας. Τις δηλώσεις του ο τούρκος Αρχηγός, που τον ταΐσαμε και τον διασκεδάσαμε και ευσεβάστως του ζητήσαμε την άδειά του για να πετάξει πολεμικό μας αεροπλάνο ΜΕΣΑ στο Αιγαίο μας…, δεν τις έβγαλε από το στομάχι του. Είναι από εκείνα που συζήτησε με τον έλληνα ομόλογό του στις συναντήσεις που είχαν στην Άγκυρα και εδώ. Και συμφώνησαν.

Αν τα περί άδειας που μας έδωσε δεν ίσχυαν και δεν υπήρχαν και στα ΧΑΡΤΙΑ, είναι παραπάνω και από σίγουρο ότι και ο Αρχηγός μας των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ντόρα και ο Ρουσόπουλος θα τα είχαν διαψεύσει, κατηγορηματικά και βίαια, γιατί κανένας δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά μας θέματα, με θέματα συνόρων και κυριαρχίας.

Άρα, άλλη ερμηνεία δεν υπάρχει απ’ το ότι ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ πως πρέπει να ζητάμε την άδεια της ΠΥΛΗΣ για να μπορεί να πετάει ελληνικό πολεμικό αεροπλάνο στον ελληνικό εναέριο χώρο!

Κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του υπουργείου Άμυνας μας είπαν, όχι επίσημα, ξέρετε, η συμφωνία έγινε για να πέσουν οι τόνοι στο Αιγαίο και να μην υπάρχει όξυνση τις μέρες των γιορτών. Μα να ‘ταν, αγαπητοί φίλοι, το θέμα τόσο απλό… Εδώ πρόκειται για συμφωνία ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ, δεχθήκαμε να έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στον δικό μας εναέριο χώρο η Τουρκία, γι’ αυτό και πριν από τις πτήσεις των Φάντομ μας χρειάζεται η άδειά της!

Αναγνωρίσαμε δηλαδή ότι ο χώρος είναι ΞΕΝΟΣ (!), αφού για να μπεις σ’ ένα σπίτι χρειάζεσαι την άδεια του ιδιοκτήτη του… Και το δεχτήκαμε όταν οι Τούρκοι χρόνια τώρα αρνούνται να δώσουν σχέδια πτήσης για να μπουν στο FIR και πετούν στην αυλή μας παράνομα. Ακόμη κι αν συμφωνήσαμε ότι στο εξής θα μας ενημερώνουν όταν θέλουν να μπουν στο σπίτι μας…
ΠΟΙΟΣ είναι ο κερδισμένος, κύριε Χηνοφώτη; Ποιος άλλος από τους Τούρκους; ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ελληνικό χώρο, κύριε Χηνοφώτη, το καταλαβαίνετε; Είστε υπόλογος απέναντι στο έθνος, στον λαό, στις γενιές που θα έρθουν, σ’ αυτούς που μας κληροδότησαν τούτη τη γη, τη χώρα μας. Τι θα πείτε στους συναδέλφους που διαφωνούν;

Δεν είχατε δικαίωμα να κάνετε μια τέτοια συμφωνία… Είστε απλός στρατιώτης και εκτελείτε τις εντολές της νόμιμης κυβέρνησης του λαού.

Αν δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, βγείτε και πέστε το, με αποδείξεις. Διαψεύστε σήμερα κιόλας τον Μπουγιουκανίτ… Πείτε τι συνέβη, αν υπάρχει ευρύτερη ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, όπως λέγεται, που δεχτήκατε να την υπογράψετε οι στρατιωτικοί γιατί οι πολιτικοί δεν μπορούν να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος… Αν είναι έτσι, τότε, κύριε Αρχηγέ, η Βουλή έχει τον λόγο… Μας κάνει πάντως εντύπωση, πέρα από τη σιωπή των αρμοδίων λαλίστατων υπουργών Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η απόλυτη σιωπή και ΟΛΗΣ της αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, σιωπή που επιτρέπει να σκεφτούμε ότι είναι ενήμεροι της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ…


Σχολιάστε εδώ