Απλώνεται ο Όμιλος Βαρδινογιάννη στα μίντια!

Μεγαλώνει αθόρυβα ο Όμιλος Βαρδινογιάννη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το 90% του Δίεση περνάει από την εταιρεία Commitgroup του Γιώργου Ψάλτη στον κύκλο συμφερόντων του Star, το οποίο ελέγχει ήδη και τον Soho. Είναι δε χαρακτηριστικό πως στις συζητήσεις που διεξάγονταν εδώ και καιρό για τον σταθερά κερδοφόρο σταθμό του Γ. Ψάλτη είχε πέσει στο τραπέζι και η ιδέα για ένα συμμετοχικό γκρουπ, η οποία τελικά δεν προχώρησε.

Έτσι, λίγο πριν από την αλλαγή της νομοθεσίας, ο όμιλος διαθέτει τη συμμετοχή στο Mega (τουλάχιστον 10%), το 95% του Star, τους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς κι ακόμη μέσω συμμετοχών τις εφημερίδες «Espresso» («Ημερήσιος Τύπος»), «Traffic» και «Ισοτιμία» (Νέμεσις) ενώ διαθέτει και μερίδιο στις Αττικές Εκδόσεις, έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο όμιλο στον χώρο των περιοδικών. Επίσης, στον κύκλο συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι και η Audiovisual (διανομή ταινιών, DVD, πάρκα ψυχαγωγίας), η οποία πρόσφατα απορρόφησε την Προοπτική, την οποία αγόρασε από τις Αττικές Εκδόσεις. Τέλος, με τον διακριτικό τίτλο «Μεσημβρινή ΑΕ» δραστηριοποιείται πλέον η Γενική Εκδοτική Τύπου του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Το πλήρες όνομα της εταιρείας είναι «Γενική Εκδοτική Ελλάδος – Μεσημβρινή ΑΕ».

Πρόεδρος είναι ο Νίκος Μουζάκης, αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Κοντογούρης και μέλη η Βαρβάρα Σιγανού, η Αικατερίνη Λυμπεράκη και η Μαρία-Ευαγγελία Σταυριδάκη. Νομικός σύμβουλος είναι ο Γιώργος Πουρσανίδης.


Σχολιάστε εδώ